Floortje Peneder

Beoordeling 3.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas havo | 486 woorden
  • 2 juni 2001
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 3.7
12 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

OPDRACHT 1

Floortje was volgens mij een idealist, ondanks dat ze ziek was wilde ze toch door blijven gaan met het gewone leven én naar school gaan. Terwijl ze kans had om dood te gaan aan de ziekte, bleef ze idealen houden. Ze wilde bepaalde dingen gewoon doen. Ze had de volgende idealen: ze wilde een vriend hebben, ze wilde aan haar vrienden vertellen dat ze weer ziek was geworden, ze had de muziek voor de begrafenis uitgezocht en verteld hoe die moest verlopen en ze wilde dat haar dagboek na haar dood werd uitgebracht. Ook raakte ze wel eens ontmoedigd als de idealen, zoals een vriendje, niet uitkwamen.

OPDRACHT 2

Als ik leukemie had zou ik wel wat anders gaan leven. Ik zou proberen de dingen te doen die ik anders ook deed, zoals naar school gaan en sporten. Verder zou ik ook meer mensen opzoeken die ik goed ken om daar mee over mijzelf te praten te praten en ook alvast om een beetje afscheid te nemen, voor als het niet goed af zou lopen. En ik hoop ook dat de mensen op bezoek komen bij mij. Ik zou met mijn familie meer leuke dingen gaan doen en genieten van het leven. Ik zou gewoon positief blijven leven en vasthouden dat je het overleeft, want dat zal ook helpen om je door de periode, dat je ziek bent heen te sleuren. Ik zou ook zoveel mogelijk eraan proberen te doen dat ik zou genezen. OPDRACHT 3

Floortje, ik vind het heel erg voor je dat je leukemie hebt. Het zijn altijd de leuke mensen, die goed hebben geleefd die een ernstige ziekte krijgen. Jij verdient het niet. Ik hoop dat je wat aan mij hebt. Ik zou je willen helpen om de ziekte goed door te komen en positief te blijven denken. Positief blijven denken, dat is erg belangrijk voor je. Je krijgt er kracht door. Probeer je idealen na te blijven komen. Wij staan allemaal achter je. Bij ons kun je dus altijd terecht. Je kunt ons alles vertellen, al je zorgen. Het is belangrijk dat je daar over praat. Verder moet je ook maar veel met andere mensen, zoals je vrienden omgaan. Die zullen ook altijd voor je klaar staan. OPDRACHT 4

Als mijn beste vriend leukemie had, zou ik hem vaker opzoeken. Ik zou erover praten met hem, als hij dat wou, maar het is ook goed om afleiding te zoeken. Verder zouden we dus ook andere leuke dingen doen, als hij daar zin in had. De invloed op de vriendschap zou zijn dat we meer met elkaar praten, dat ik meer aan die persoon denk over hoe het met hem gaat. Ook zou ik die persoon vaker bezoeken of met iets verrassen. Je moet er natuurlijk wel op letten dat je niet te veel aandacht op gaat eisen, want het is ook belangrijk dat hij met mensen zoals zijn ouders en andere familie omgaat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.