Biologisch vlees

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas tso | 397 woorden
  • 24 januari 2002
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
49 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Biologisch vlees - lekker en veel gezonder
Waarom Biologisch Vlees?

Tegenwoordig worden dieren in grote massa's gekweekt, waardoor ze bijna geen plaats hebben om een normaal te kunnen leven. Ze leven in stallen waar ze meestal met honderden moeten samenleven,en ze worden vetgemest. Daardoor verlaagd de kwaliteit van het vlees drastisch!! Daarbovenop worden ze ,wanneer ze dik genoeg zijn, getransporteerd naar verre landen onder rampzalige omstandigheden. Ze worden geschopt en geslagen omdat ze rap(om geen tijd te verliezen--Time is Money) in de vrachtwagen zouden zitten. De dieren leiden dan ook veel pijn vooraleer ze geslacht worden; en daar moet een eind aan komen!!

Waarom biologisch vlees zoveel beter is?

De dieren worden in een minder grote massa gekweekt; ze hebben veel meer ruimte en ze mogen buiten in de weide lopen. Ze eten ook veel gezonder (koeien--gras) en worden niet zo vetgemest. Daardoor zal de kwaliteit van het vlees veel beter zijn!!

Gewoon vlees is niet kankervrij!!

Dat werd ook bewezen in België ongeveer 2 jaar geleden. Twee jaar geleden brak de dioxinecrisis uit in België. Toen werd voor de eerste keer ontdekt dat de dieren (vooral kippen) MOTOROLIE!! te eten kregen. Een veevoeder bedrijf had er niets beters op gevonden dan in hun diereneten motorolie te verwerken. Die motorolie had tot gevolg dat de dieren sneller groeiden en sneller dik werden. -Gevolg: De mens kreeg dioxine-kippen op hun bord.De dioxine-kippen zijn zeer schadelijk!! Men zou er kanker van krijgen, en men zou er ook aan sterven. Waarschijnlijk zijn er al veel mensen gestorven, maar het is nog niet bewezen!!

Biologisch Vlees, Iets duurder,maar véél gezonder!

Biologisch vlees is in de winkel iets duurder; maar in vergelijking met de kwaliteit en hoeveel gezonder dat het is, is het zeer goedkoop tegenover het gewone vlees!! Wanneer je biologisch vlees (en ook eieren) eet krijg je geen kanker; want geloof me: gewoon vlees is zefs na die ernstige dioxine-crisis zeker niet kankervrij!!

CONCLUSIE:

-Voordelen van Biologisch vlees:

-Het is véél gezonder en kankervrij -De dieren hebben een veel beter leven. -Nadelen van Biologisch vlees:

Dat zijn er eigenlijk geen voor een normaal mens die zijn leven niet op het spel zet voor een paar Eurocenten !! -Het is ietsje duurder

DUS: Koop vanaf nu meer Biologisch vlees , je helpt er niet alleen de dieren mee maar ook jezelf !!!!!!!

**** Biologisch vlees is tegenwoordig overal te vinden !!

REACTIES

E.

E.

heeyy,
dit is echt een top-werkstuk!
veel informatie en ik heb er echt iets aan gehad!

Een 10+! xD

Xxx Eva

12 jaar geleden

S.

S.

jaa sorry hoor maar ik vind echt dat er super weinig argumenten instaan je hebt gewoon wat lopen verzinnen. en waarom maak je bij levensbesouwing een betoof over biologisch vlees zoiets doe je voor het vak nederlands. sul :S maar toch bedankt ! iloveyouuuuuuu

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.