Astrologie

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas havo | 706 woorden
  • 24 juli 2008
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Astrologie

Oorsprong:

Astrologie bestaat al heel lang. We kunnen het niet zeker zeggen maar het bestaat al zeker duizenden jaren. Waarschijnlijk is Astrologie rond dezelfde tijd in een aantal landen ontstaan. Egypte werd een Astrologisch centrum. Het werd zelfs een soort geloof, mensen lieten hun leven lijden door de sterren en planeten.
Astrologie kom je ook vaak tegen in een blad bijvoorbeeld de Horoscoop. Je ziet een sterrenbeeld met een verhaaltje erbij. Die kunnen ze maken als ze naar de bepaalde standen van de hemellichamen kijken en dat word dan verbonden met de gebeurtenissen op aarde, het wordt gebruikt om jezelf en anderen beter te leren begrijpen.
Veel mensen denken dat het occult. Ook wordt het beschouwd als een pseudo wetenschap; als je dit woord knipt zie je pseudo en wetenschap, pseudo moesten we bij Nederlands leren en dat betekend vals: dus valse wetenschap. Het is een verzameling van kennis die beweert dat het wetenschap is.
In het begin was het zeer populair maar later rond de 17e eeuw nam het af doordat er veel afkeuringen waren van de wetenschappers. Hoe groter de kennis van de planeten, hoe groter de twijfel van de invloed van planeten.

Dierenriem

De dierenriem is moeilijk uit te leggen maar het is een 20 graden brede zone aan de Hemelbol waar de zon, maan en planeten zichtbaar zijn. De zon in belangrijk, Want volgens oude Astrologische traditie verdeelde men de weg die de zon aflegde (De aarde eigenlijk) in 12 parten of tekens met een lengte van 30 graden. De baan die de zon en de planeten aan de hemel afleggen noemen we ook wel Ecliptica. Je hebt dus een teken met een bepaalde datum. Je kent ook vast je eigen sterrenbeeld wel. Die kom je te weten als je naar de datum van het sterrenbeeld kijkt. Er zijn in totaal 12 Sterrenbeelden met niet alleen dieren.
-Ram -Leeuw -Boogschutter
-Stier -Maagd -Steenbok
-Tweeling -Weegschaal -Waterman
-Kreeft -Schorpioen -Vissen

Wat heeft Astrologie te maken met het heidendom van de Germanen?

Het was een moeilijk stukje om te beantwoorden, ik heb me best gedaan.
De Germanen hadden een religie waarin een veelvoud aan goden, godinnen en andere machten voorkwamen. Daarnaast vereerde men de natuur en de krachten van de natuur.
Ook het Germaanse of Noordse heidendom en het boeddhisme raken in West-Europa steeds meer in de mode. En niet te vergeten de kolossale interesse in astrologie, tarotkaarten, handlezen, wichelroeden, en ga maar door.
Ze geloofden dus in astrologie.

Wat zijn de gevaren als een christen zich met astrologie bezighoudt?

In de bijbel komt ook astrologie voor, kijk maar naar het verhaal van de 3 wijzen uit het oosten die een stralende ster zien aan de hemel. Maar dat wil niet zeggen dat God het goed vind… Astrologie word in de Bijbel een gruwel voor God genoemd. (Jes. 47:13-14a )
Het gevaar is dat je alles gaat verwachten van de sterren. Als je gelooft dat alles in de sterren vastligt, maar je zelf niet in de sterren kan lezen je de sterrenwichelaars jouw leven bepalen, met wat zij uit de sterren menen te lezen. En dit kan niemand niet controleren. Ik persoonlijk denk dat je ook niet meer God vertrouwd, maar eerder de sterrenwichelaars. Ik zag zelfs staan een boek over astrologie om je kind dan beter te begrijpen! Je kan makkelijk leven zonder astrologie, Zo ben ik ook opgevoed!

Paganisme

" Pagan " is een heel oud woord. Zo oud dat veel mensen het waarschijnlijk niet eens kennen. Het betekent "mensen van het land", of "mensen van de aarde".
Vroeger, heel lang terug, was het christendom een soort modeverschijnsel. Het Paganisme als geloof beschouwt de aarde als een geheel waar alle levende wezens op wonen, maar ziet ook dat deze wezens een deel zijn van het geheel. De aarde is de Godin. Zeer zeker een vrouwelijke godheid, want vanuit het vrouwelijke komt al het leven voort. Aardereligies, natuurreligies (waar ook paganisme en wicca bij horen) zien de wereld als een plaats waar het goed leven is, zolang de bewoners haar goed behandelen. De aarde is een geschenk aan ons, en we moeten voorzichtig met haar omspringen. Ook al doen we dat dus niet.

Deze informatie heb ik van http://members.lycos.nl/moongodessluna/newpage12.html
Ik heb het gebruikt omdat er een goede omschrijving is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.