Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

Hoe zijn de Olympische spelen ontstaan?

Vanaf 776 v. Chr. Organiseren de Grieken elke vier jaar sportwedstrijden in Olympia. Deze sportwedstrijden heten  de Olympische spelen. Ze zijn bedoeld om de goden te vereren zoals oppergod Zeus. De Grieken hielden van sportwedstrijden. Ze gebruikte het ook vaak als training voor het oorlog voeren. De Olympische spelen ging voor oorlog dus als er oorlog was in de tijd dat de Olympische spelen gehouden moet worden moet de oorlog stoppen totdat de Olympische spelen voorbij is, want dan konden de mensen die erheen gaan veiliger hiernaar toe reizen.

De Olympische spelen begonnen in 776 v. Chr. Tot en met 393 n. Chr. Want toen verboden de Romeinen het. In 1896 heeft de franse baron Pierre de Cowbertin de moderne Olympische spelen bedacht. Vanaf toen was het een Internationale competitie.

Aan de Olympische spelen werden steeds meer sporten toegevoegd zoals, boksen, paardrennen en vrij vechten. Tijdens de Olympische spelen worden er veel offers naar de tempels gebracht. Dit was om de goden te vereren.

Op de Olympische spelen kon je ook kampioen worden door een sport te winnen. Als je kampioen bent krijg je een kroon van olijftakken en in je stadstaat werd je als een held gezien.

 

 

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.