Ridders

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 184 woorden
  • 21 januari 2002
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 4
109 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Samenvatting geschiedenis verschillend legers a) Feodaal ridderleger: ze hadden regels, er waren straffen voor de overtreders van de regels, ’s winters geen gevechten in verband met de weersomstandigheden. Huurleger: eerzuchtig, onbetrouwbaar, ongedisciplineerd, vrijwilligers uit heel Europa, traden alleen aan in tijd van oorlog, ze werden slechter betaald dan het staandleger en ze hadden slechtere wapens. Staandleger: beroepsmilitairen, gedisciplineerd, beter betaald dan vroegere huurlingen en van betere wapens voorzien, duur leger (80% van de belasting werd erin gestoken) . Dienstplichtenleger: massaleger, massa productie van; wapens, uniformen, voedsel voertuigen, kazernes, enz. , zij voerden chemische oorlogvoering in. Guerillaleger: afkomstig uit Spanje, vormen nieuw fenomeen in de geschiedenis van de oorlogvoering, het waren gewapende burgers die niet in het leger zaten maar toch de vijand bestormden.

b) Het dienstplichten leger heeft voor de beslissende stap gezorgd. Iedereen werd massaal opgeroepen om te vechten daardoor kwam er massaproductie van: wapens, uniformen, voedsel, voertuigen, kazernes, enz.

c) -spoorwegen en telefoon maakten snelle troepenverplaatsing mogelijk. -er kwamen nieuwe strategiën (totale srategie, samenvoeging van alle legers) -massaproductie -meer gebruik van machinegeweer -politiek werd meer afhankelijk van de legers -voorbereiding van de chemische oorlogvoering

REACTIES

M.

M.

ik wel heel veel weten over ridders en kastelen

geef wat info

17 jaar geleden

A.

A.

ik vind je werkstuk erg bruikbaar bij mijn opdracht over ridders.
wat ik wil mis bij jouw opdracht is een bronvermelding hierbij zou ik je willen vragen welke boeken je hebt gebruikt.
ik ben zelf op zoek naar boeken die ik kan gebruiken.

ik ben je bij voorbaat al erg dankbaar als je me een aantal tips kunt geven over de boeken die ik kan gebruiken (het liefst boeken met leuke plaatjes).

groetjes assia.

19 jaar geleden

N.

N.

Ik vat er niks van

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.