Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

New Deal

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 410 woorden
  • 4 november 2001
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
27 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wij hebben onderzoek gedaan naar de verschillende aspecten van de New Deal. D.m.v. de bronnen zijn wij meer te weten gekomen over de uiteenlopende meningen wat dit overwerp betreft. We hebben 23 verschillende bronnen bekeken waarin wij van allerlei argumenten voor en tegen de New Deal zijn tegengekomen. Hieruit kunnen wij een aantal conclusies trekken. De voorstanders van Roosevelt waren erg enthousiast over de plannen van deze president. In deze plannen werden werkverschaffingsprojecten uitvoerig besproken. Zo realiseerde hij de verwachtingen van alle burgers, ook de zwarten en bijv. kunstenaars. Hen werd beloofd dat zij d.m.v. de New Deal werk zouden krijgen. Deze mensen werkten dan aan het herstel van het land. Hierdoor steeg de welvaart weer en daarmee ook de populariteit van de president. De “fireside chats” van Roosevelt waren ook erg geruststellend voor de Amerikaanse burgers. D.m.v. deze toespraken won hij aanhangers. Amerika had net een economische crisis achter de rug en de bevolking was natuurlijk verheugd dat er iemand kwam met nieuwe plannen om het land weer op te bouwen. Velen waren dan ook niet zo kritisch, maar waren al lang blij als iemand het initiatief nam om wat aan de zaak te veranderen. Aan de andere kant waren er natuurlijk ook de tegenstanders van de New Deal. Dit waren de mensen die niet zo maar in de (volgens hen) ‘praatjes’ van Roosevelt trapten. Men wist niet waar de nieuwe president Amerika naar toe wilde leiden. Sommige van hen beweerden zelfs dat Roosevelt en zijn New Deal communistische trekjes had. Dit kwam dan o.a. door de communistische neigingen van zijn vrouw. Zij zou een enorm schadelijke invloed op de president hebben. Hij werd er van verdacht de zwarten te manipuleren door ze gelijkheid en werk te beloven terwijl hij dat enkel deed in zijn eigen belang, dus om stemmen te verwerven. Roosevelt’s beleid zou bovendien zeer oppervlakkig zijn. Van de buitenkant zag het er allemaal prima uit, maar in werkelijkheid zaten er veel zwakke kanten aan. Hij wilde zijn plannen veel te snel invoeren en dacht bijv. niet aan de eigendomsrechten van de burgers. Zijn toespraken waren ook niet intellectueel genoeg. Ze waren te veel gericht op de gemiddelde burger. Dat waren volgens ons de belangrijkste argumenten voor en tegen de New Deal. Hoe dan ook, de New Deal heeft denken wij ondanks alle kritiek Amerika toch weer een stuk er bovenop geholpen en het land naar een betere welvaart geleid.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.