Gevolgen ontdekkingsreizen

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 237 woorden
  • 19 augustus 2010
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Gevolgen van de ontdekkingsreizen
De Europeanen die in de 15e en 16e eeuw verre reizen maakten, hadden daar 2 belangrijke redenen voor: handel drijven en nieuwe handelsroutes vinden. Het gevolg van die reizen was dat zo alle wereldzeeën en continenten werden ontdekt.
Toen Columbus in de Nieuwe Wereld aankwam, proefde hij allerlei onbekend voedsel zoals ananas, aardappelen en zoete maïs. Ook keken ze met open ogen en mond naar het volk op Cuba dat gedroogde, opgerolde bladeren met tabak erin aanstak en er rookwolken mee blies ( dat is een soort joint wat wij nu kennen ).       
Walter Raleigh werd bekend door de aardappelen en tabaksplanten naar Europa over te brengen. Zo werden daar nog meer dingen vandaan gehaald zoals de rubberplant en de hangmat.
Maar de komst van de Spanjaarden betekende voor de Indianen niet veel goeds en vaak zelfs de dood. Al gauw werden duizenden Indianen gedood tijdens gevechten of slaaf gemaakt. Nog meer stierven omdat ze geen weerstand hadden tegen de ziekten uit Europa als mazelen en pokken. De Spanjaarden stuurden nieuwe schepen naar het pas ontdekte werelddeel. Hierdoor werd hun kolonie steeds groter. De Indianen werden bijna allemaal uitgeroeid.
De indianen die als slaaf werden gemaakt, werden teruggevoerd naar Spanje en zo begon de slavenhandel.
Vasco da Gama was de 1e Europeaan die Indië over zee bereikte. Hij laadde zijn schip vol met peper, kaneel, gember, kruidnagel en andere specerijen. Ook nam hij edelstenen mee.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.