Metropool; Far Horizons

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas havo | 634 woorden
  • 16 september 2003
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
15 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Engels Metropool Thema: Far Horizons

Vraag 2a: - Het vliegtuig had een tussenlanding gemaakt waardoor hij dacht dat hij al in Rome was. - De politieman afkomstig uit Napels gaf hem in het vloeiend Italiaans antwoord op zijn vraag. - Aan de manier hoe gereden werd en werd deelgenomen aan het verkeer. b: Ja denk ik wel, als je vaker allemaal culturen ontmoet zie je meer van hoe het daar in hetbetreffende land echt aan toe gaat. c: Turken, Marokkanen, Antilianen, Duitsers, Engelse, Belgen, Italianen, Spanjaarden,Afganen, Amerikanen, Fransen, Irakezen, Oostenrijkers, Polen, Portugezen.

Vraag 3a: Ongeveer rond regel 30. Marokka wil ivoor, inheemse zijn niet goed voor ze, omdat er ivoor gewonnen wordt. b: Er wordt letterlijk in de tekst gezegd: “ We took care of them as if it were our children” c: Hij heeft ze tenminste weggestuurd zodat ze ergens anders hun leven kunnen leiden zonder onderdrukt te worden. d: Eerst vinden ze het zo erg dat ze niet meer kunnen eten maar de volgende dag zitten ze weer uitgebreid te eten. e: Ze handelen in ivoren en niet in slaven. Ze hebben ook geen slaven mishandelt en dergelijke. f: - hulp sturen - voorlichting geven - geld sturen richting 3de wereldlanden.

Vraag 4a: - Het “oosten” valt omlaag - Mrs. Turton praat over ze als trekvogels als die dames zeggen dat ze in Parijs zijn geweest. - Er was een onvriendelijke opmerking in de krant geplaatst en dat kan een witte man nooit geschreven hebben. ( volgens Mrs. Lesley) b: Dat ze hun status misbruiken: Mrs. Moore kan zich bijvoorbeeld verstaanbaar maken maar dat doet ze alleen maar om zich te laten bedienen. c: Britten: Alleen naar India voor goederen en slaven. Indiërs: Respect voor iedereen: ook voor de Britten. d: Mrs. Moore: Ze spreekt hun taal maar gebruikt dat alleen maar voor bevelen.

Vraag 5a: - Alleen om geld te verdienen - Dat de Engelse maar doen wat ze willen: Ze leven erop los zonder angsten of verwijten. b: Dat dr. Veraswami dezelfde mening zou hebben als Flory, omdat hij juist onderdrukt wordt. c: Hastings, Clive, Dalhousie, gouverneur, generale van India. d: Nee deze pax Britanica is puur eigen belang, het stelt weinig voor.

Vraag 6a: Kinderen en gekleurde mensen worden hier met honden vergeleken, althans
die conclusie kan je trekken. b: Mr. Slater. Hij vertelt daadwerkelijk dat Jonas zijn vrouw en kinderen niet welkom zijn daar en dat hij hun soort kent. Ze kunnen volgens Mr. Slater hem beter smeren. c: Ik denk dat erin zou staan over wat ze tot nu toe meegemaakt hebben en dat er heel erg veel discriminatie is en het zo erg moeilijk is om ergens een overnachting te vinden voor hem en zijn familie. d: Volgens mij zijn dat namen van premiers. 1 van hen is volgens mij Nelson Mandela. Hun verwachten daar een beter leven met nieuwe hoop maar het tegendeel is waar. e: Je kan ook hier goed zien dat je met postkoloniale literatuur te maken hebt doordat ook in dit verhaal gekeken wordt naar de onbeschaafde wereld. Milk en honey zal wel voor iets staan als bruin en wit, of zoet en lief. Vraag 9a: - Run over coon - Niemand geeft om een dode coon - Gelooft de blaken onmiddellijk, want het is zijn eigen ras. b: Nee, laat de aboriginalhalfbloed toe in zijn café. Mike is erger, hij heeft een aboriginal tiener vermoord om vrijwel niets. c: Nee, vernederd, hij is zeer neerbuigend over zijn huidskleur. d: - Kosten zijn te hoog voor ze. - Ze weigeren de naam van de dode te horen. e: Neutraal, hij vertelt gewoon hoe het ging. Hij legt alles gewoon uit zoals het was. f: - Gelijkheid qua behandeling. - Aboriginal betrekken in het sociale leven en de maatschappij. - Racisten verbieden en laten oppakken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.