Bristol murder door Philip Prowse

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Bristol murder
Shadow
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1319 woorden
  • 4 november 2001
  • 246 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
246 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1992
Pagina's
72

Boekcover Bristol murder
Shadow
Bristol murder door Philip Prowse
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

1 early morning.

Peter’s moeder had ontbijt gemaakt omdat peter vroeg weg moest om te werken. Peter ging naar zijn werk om biscuits naar manchester brengen. Hij zette onderweg zijn radio aan en kreeg eerst het weer te horen. En later het nieuws, het nieuws was dat een jonge van jonge leeftijd een moord had gepleegd in bristol. Peter was in bristol aangekomen en had een lifter meegenomen van een jaar of 16. Hij heet john stevens. Ze stopten later even bij een café.

2 the newspaper.

Ze zaten in het café aan de tafel thee te drinken en john vertelde wat hij had gedaan. Hij had zijn oom geslagen, omdat hij hem had geslagen, want hij was naar de bioscoop geweest wat niet mocht hij moest altijd leren. Hij was weggelopen van huis omdat zijn oom op de grond lag en niet meer bewoog. Hij kwam de volgende dag weer thuis en de politie was daar, en die waren op zoek naar hem hij was dus weer weg gegaan omdat hij anders naar de gevangenis moest. En ging dus liften. De politie is op zoek naar hem dat staat in de krant. In de krant stond dat zijn oom vermoord is met een tafelpoot. Ze gingen weer verder rijden en john werd moe en ging dus in de laadruimte slapen. Toen hij sliep werd peter aangehouden door de politie.

3 the lorry stopped.

Peter moest de stoppen van de politie. Hem werd een paar vragen gesteld over john of hij hem gezien had. Peter zei dat hij van niets afwist. De politie wilde wel even achterin de laadruimte kijken. De politie zag alleen een paar dozen en een paar truien. Peter mocht verder rijen en hij stopte 10 minuten later om te kijken waar john was. John lag onder de truien te slapen en hij had niets gemerkt dat de politie was geweest. Ze reden verder om op tijd in manchester te komen om te lossen en erachter zien te komen wie john’s oom heeft vermoord.

4 arriving in manchester.

John en peter zijn aangekomen in manchester. Peter moest zijn vrachtwagen lossen en john ging wat voor hem zelf doen. Toen peter klaar was ging hij naar het café om een oude vriend op te zoeken. In het café vroeg hij om jeff beck. De man in het café kende hem niet. Toen hij op straat liep kwam hij een man tegen die hij in het café had gezien, peter vroeg aan hem of hij wist hoe laat het was. Maar de man dacht dat hij van de politie was en hield een mes tegen zijn keel.

5 a visit to the cinema.

John was voor bij de bioscoop aan het kijken welke film er draaide. Er stond ook een meisje en john stond te twijfelen of ze dat meisje mee moest vragen naar de film. Maar toen hij de politie zag staat vroeg hij het toch maar, ze gingen samen naar de film.

6 the cabaret club.

Peter werd met een mes in zijn rug naar jeff gebracht. Peter vroeg aan jeff of hij hem kon helpen. Om de moordenaar te vinden. Hij kreeg een adres van jeff van bob steel een vriend van jeff die in bristol woont.

7 john learns a lesson.

Er was pauze van de film. John vroeg aan het meisje suzan of ze wat drinken wilde hebben. Dat wou ze wel en john ging het halen. Toen john terug kwam was steve de vriend van suzan bij suzan. Steve sloeg en schopte john een keer en liep weg. De film was afgelopen en john liep naar de plek waar hij met peter had afgesproken, maar onderweg kwam hij steve en 3 vrienden van steve tegen en die trapten hem in elkaar. Peter reed er toevallig langs en zag john. Peter stapte uit en hielp john.

8 river street.

Peter en john reden naar brighwater peter’s huis om uit te rusten. De volgende dag gingen ze naar bristol om de moordenaar op te sporen. Ze gingen naar bob steel.

9 information.

Ze staan bij bob steel aan de deur en ze komen binnen, ze moesten terug komen om 2 uur. Ze kwamen terug en vertelde dat de moordenaar een jonge jongen was, hij wilde daarvoor 100 dollar hebben maar kreeg maar 20 pond. Ze gaan weg en hebben ’s middags ook weer afgesproken bij het station voor meer informatie. Peter en john zijn weg en bob belt de politie.

10 john is arrested.

John ging alvast naar het station en werd opgepakt. Hij reed in een politie auto naar het politie bureau. En zit nu vast in de gevangenis. En hij weigert te antwoorden wat de politie ook vraagt.

11 peter finds bob steel.

Peter komt aan en ziet john wegrijden in een politie auto. En gaat opzoek naar bob steel. Hij zit te wachten in het café tot bob steel komt maar die komt niet. Peter loopt door de stad en ziet daar bob lopen en achtervolgt hem. Na een poosje lopen hoort hij bob met een ander iemand praten. Later rennen ze allebei hard weg peter achtervolgt bob weer.

12 more information.

Hij greep bob aan zijn arm en vroeg of hij de politie had gebeld eerst was het nee en daarna ja.
Bob werd er voor betaald. Peter kreeg meer informatie door te betalen. Hij moest naar een school waar john’s oom les gaf. Dus daar ging hij heen.

13 in the café.

John was bij die school maar er was alleen een conciërge die zei dat hij naar het cafe naast de bioscoop moest gaan. Daar had hij een paar jongens gesproken die zeiden dat hij eens met tommy logan moest gaan praten. Toen hij eraan kwam zag peter dat het die jongen was met wie bob stond te praten.

14 the chase.

Tommy reed weg op zijn motor. Peter achtervolgde tommy maar hij kon hem niet bij houden. Dus hij reed naar bob’s huis waar dus de motor ook stond. Peter sloop naar binnen en kreeg een stoel naar zich toegegooid. Tommy en bob reden weg op de motor en peter achtervolgde hem. Peter werd later ook geachtervolgd door de politie maar peter stopte niet hij had bob en tommy bijna.

15 the police station.

Peter zat nog steeds achter ze aan. Bob en tommy waren al over de brug die net open ging en peter reed er zo over heen hij vloog over bob en tommy en werd aan gehouden door de politie. Dus moesten bob en tommy ook stoppen. Peter sprong tegen tommy aan en de politie moest ze uit elkaar halen. Ze moesten alledrie naar de gevangenis, waar peter bij john in de cel kwam en dus alles kon vertellen, toen kwam de inspecteur om het verhaal aan te horen.

16 the truth is told.

De inspecteur ging even weg en kwam terug met tommy bob en een andere politieman. Bob vertelde dat hij had gezien dat john uit het huis rende dus bob ging kijken. Meneer stevens lag op de grond hij hoorde iemand anders komen dus ging de achtertuin in. Daar kwam tommy aan, en maakt zelf het verhaal af bij de politie. Dat hij zijn strafwerk naar meneer stevens aan het brengen was. En meneer stevens hem geslagen had omdat alles fout was. Dus tommy sloeg terug en vermoorde meneer stevens met een tafelpoot, en rende weg. Bob rende achter tommy aan en zou voor 100 dollar niets tegen de politie zeggen.

17 een another hitch-hiker.

Peter en john zijn vrij. John zoekt een baan, peter zei dat bij zijn werk misschien nog wel iets was. Ze gingen op weg naar brighwater, ze zagen een lifter staan, ze stopten. Hij stapten in en peter vroeg waar hij heen moest hij zei dat het niet uit maakte omdat hij van huis weg gelopen was net als john. Peter vroeg of hij ook zijn oom had vermoord en schoot samen met john in de lach en de lifter wou er weer uit.

REACTIES

L.

L.

Hey hey,
zo ben echt blij dat ik dit verslag heb gevonden!!
Hartstikke bedankt!!

19 jaar geleden

J.

J.

ik mis de personages enzo

18 jaar geleden

A.

A.

Merry Meet Ikke,
ik wou je ff bedanken voor je leesverslag want die had k net nodig :D dus heel erg bedankt hé
maar ik ga maar weer eens tot spreeks hoop ik
Blessed Be .. !! .. AggieJ .. !!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bristol murder door Philip Prowse"