Verslag(beschrijving) van een voorwerp: perforator

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 526 woorden
  • 19 februari 2009
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Vormgeving
De perforator waar ik over ga vertellen is een heuse Leitz 5008. Hij is voor het eerst geproduceerd in 1999, en was in die tijd waarschijnlijk de best ontwikkelde perforator, en eerlijk is eerlijk, Deze perforator perforeert geweldig. Hij ligt fantastisch in de hand hij is licht en toch stevig. Dit is waarom ik zo gek ben op dit voorwerp.
Er zijn twee basiskleuren gebruikt voor de machine: blauw en grijs. Het drukgedeelte is blauw, met sierlijke letters staat er: Leitz 5008 op. De rest van de perforator is heel licht grijs, tegen het witte aan. De onderkant is transparant, met een ietwat donkere kleur, het is leuk dat het transparant is, want dan zie je de papiersnippertjes goed zitten. Blauw overheerst toch als je naar deze perforator kijkt. Het is een matte kleur blauw, en het dek is al wat beschadigt. Waarschijnlijk heeft een cultuurbarbaar onze perforator verminkt met de concurrent: Een schaar. Voordat de perforator werd uitgevonden werd de schaar namelijk veelal gebruikt om ergens gaatjes in te prikken. Maar de perforator heeft de strijd om het alleenheerschappij in gaatjesprikland roemrijk gewonnen. Hij sloeg in als een bom in de zakenwereld.
De Leitz5008 is 10cm lang, en 9cm breed. Hij is van het laagste punt tot het hoogste punt 11cm. Hij is gemaakt van aluminium waardoor hij, zoals eerder gezegd, lekker stevig en licht is. Ik heb geprobeerd om de perforator te wegen op een weegschaal, maar(ondanks dat hij ook nog is uitpuilde van de confettisnippertjes) gaf de weegschaal aan dat de perforator niet genoeg weegt om getalletjes aan te geven, de weegschaal heeft natuurlijk ook wel wat beters te doen dan perforators te wegen. Ode aan de Perforator!

Functie
De perforator is in eerste instantie uitgevonden om perfect ronde gaatjes te maken in papier. Maar men ontdekte nog een functie van de perforator. Het afval was natuurlijk allemaal perfect rond, en meestal van papier, dit was een leuk vermaaksmiddel. Er werd confetti van gemaakt. Een nieuw hoofdstuk in de carnavalswereld. Voortaan kon iedereen het hele jaar al zijn perforatorafval opsparen en gebruiken voor carnaval. De confetti industrie zakte als een baksteen in elkaar. Er zijn waarschijnlijk vele aanslagen op perforator fabrieken beraamd door de confettimafia. Maar de perforator overleefde, en is nu een van de meest gebruikte hulpmiddelen in kantoren. De perforator moet voorlopig nog met de hand bediend worden, maar juist die simpelheid is voor hem weer een extra kracht, nooit sleuren mee stekkers benzine of batterijen,dus hij is ook nog goed voor het milieu, en de perforator is altijd en overal inzetbaar, waardoor er al plannen zijn geopperd in het Amerikaanse leger om een wapen te baseren op dit apparaat, wat net zo krachtig is op het slagveld, als de perforator is op de huishoudbeurs.

Beoordeling
De perforator is het waard om te worden uitgeroepen tot Kema Kantoorartikel van het jaar. Vorig jaar ging de prijs nog naar aartsrivaal nietmachine, maar als we alle voordelen bekijken, en we bekijken de nadelen(die er vrijwel niet te vinden zijn) dan moet iedereen toegeven dat de perforator een werelds apparaat is. Ik denk dat ik niet alle voordelen nog een keer moet sommeren. Perforator for President!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.