Het AD onderzoekt: wat vind jij van de lerarenstaking en wat merk jij van het lerarentekort? Invullen duurt maar 2 minuutjes!

 


Naar de vragenlijst


ADVERTENTIE
Zo verlaag je jouw stress voor een toetsweek!

Deze week is natuurweek. Samen met hogeschool Van Hall Larenstein laten we zien wat jij kunt studeren waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het behoud van de natuur. Reporter Isa zocht uit hoe het beste kunt ontspannen als je stress hebt. Op de landingspagina lees je nog veel meer over natuurstudies.

Alles over natuur

AfdelingOpdracht 1:

1a) Wat versta jij onder liefde? Voor wie of wat koester jij een (diepe) liefde? Schrijf 10 woorden op die jij associeert met liefde. Enkele voorbeelden noemen uit de muziek met, reclame, literatuur enz. die aansluiten bij de woorden die je opgeschreven hebt.Liefde betekent voor mij: Niet zonder die-/datgene kunnen, alles over hebben voor die persoon, diegene vertrouwen, je op je gemak voelen bij die-/datgene.

10 woorden die ik associeer met liefde:- Verliefdheid

- Verlangen naar elkaar

- Vertrouwen

- Elkaar trouw zijn

- Geborgenheid

- Veel dingen samen doen

- Veel lol samen hebben

- Alles voor elkaar over hebben

- Verdriet met elkaar delen

- Vlinders in de buikb) Welke kleuren horen volgens jou bij de liefde? En welke muziek in het bijzonder?

Ik vind dat de kleuren rood en roze echt bij de liefde passen. Rood is een warme, gezellig kleur. En als je van iemand houdt geef je diegene vaak een rode roos, teken van liefde. En roze omdat je als je van iemand houd, dat weergeeft in roze hartjes. En de goede muziek voor de liefde vind ik ballades, een beetje romantische muziek waar je bij weg zwijmelt. Maar ook gewone, rustig muziek kan ook heel romantisch zijn.2a)Zoek een songtekst, gedicht of afbeelding waarin de liefde verwoord of verbeeld wordt op een manier die jou aanspreekt. Leg uit wat je er zo in aanspreekt.

Ik heb het volgende gedicht uit het ckv-boek, het themakatern liefde gehaald. Niet omdat dat makkelijk was maar gewoon omdat dat gedicht mij aanspreekt:Gelukkig als de goden lijkt Mijn tong is gebroken,

mij de man die vlak een licht vuur loopt door

tegenover jou zit en luistert mijn huid, ik zie niets meer

naar je mooie stem mij oren suizenen lieve lach zodat plots zweet stroomt van mij af

mijn hart in mijn borst bonst een beven bevangt me

zodra ik naar je kijk ik ben groener dan gras

stokt mijn stem het lijkt of ik dood gamaar alles is te dragen

alsWat mij zo aanspreekt in dit gedicht is dat als je verliefd bent je, je ook zo voelt.

Als je verliefd bent ga je veel naar diegene kijken en als diegene terugkijkt word je helemaal warm van binnen. Bij velen gaat het hart dan als een gek te keer: hij/zij keek naar mij! Dan ben je helemaal in de wolken! Als je verliefd bent, ben je vaak afwezig en kijk je afwezig voor je uit. En gebeuren allerlei dingen met je lichaam, zoals in het gedicht staat beschreven. Dat voor mij de betekenis van dit gedicht. Zo ervaar ik het.b) Hoe uit je zelf bij voorkeur je verliefdheid, via een gedicht, brief, e-mail bloemen een dans, een serenade of lovesong of nog iets anders?

Als ik verliefd ben, ben ik vaak heel vrolijk, maar ik ben dan ook vaak afwezig.

Als ik iemand leuk vind laat ik dat merken door veel naar diegene te kijken, veel met diegene om te gaan. Maar het snelst gaat toch door het via smsjes of msn te vertellen.3) Rondom de liefde bestaan veel symbolen die vaak een clich¨¦ geworden zijn: doordat ze te pas en te onpas zijn gebruikt, zijn ze ¡® afgezaagd’ en niet langer origineel.

a)Noem enkele liefdesclich¨¦s. Verzamel er beeldmateriaal bij.

- Staren - rood hoofd krijgen

- afwezig zijn - buikpijn(vlinders in je buik)

- snel wegkijkenb)Cupido is al ruim 2000 jaar een symbool van de liefde. Zoel op wie Cupido is ( oorsprong, functie, betekenis). Welke symbolen worden erbij gebruikt? Wat hebben die met de liefde te maken? Zie je daar ook nu nog iets van in je omgeving? Wanneer vind je deze symboliek clich¨¦matig worden?Volgens de Romeinse mythologie, was Cupido de zoon van Venus, de godin van de liefde en schoonheid. Cupido was bekend door zijn pijlen van zijn boog. Mensen zouden verliefd worden als ze geraakt werden door zijn magische pijlen. Cupido zorgde er ook voor dat hij zelf erg verliefd werd. Hij werd verliefde op een menselijk meisje , Psyche. Cupido trouwde met haar, maar Venus werd jaloers op de schoonheid van Psyche. Venus verbood haar om nog naar Cupido te kijken Psyche kon dit niet laten. Voor straf moest ze van Venus 3 moeilijke opdrachten doen. De laatste opdracht zorgde ervoor dat Psyche gedood werd. Cupido bracht haar weer tot leven en de goden, helemaal onder de indruk van hun liefde, zorgden ervoor dat Psyche onsterfelijk werd. Cupido staat volgens deze legende dus bekend om zijn hart en Psyche voor de soms moeilijke levensweg.

Symbolen: Hart en pijlen. Met de liefde te maken want: zo blijkt weer dat de liefde onoverwinnelijk is. Ik zie hier nog steeds iets van in mijn omgeving, want als je verliefd bent op iemand schrijf je jullie namen in een hart met een pijl erdoorheen.

Ik vind dit niet clich¨¦matig ik vind dat dit er gewoon bij hoort.4) Ben je al eens een kunstwerk/uiting tegengekomen waarin op een voor jou een veelzeggende liefde geuit werd? Om welke kunstwerk gaat het en wat sprak je daarin aan?Ik kan me niet herinneren dat ik zoiets ben tegengekomen.Opdracht 2:1) Geef voorbeelden van veelzeggende gebaren of blikken waarmee iemand zijn of haar liefde kan laten blijken.

Je kunt bijvoorbeeld :

- iemand lang en vaak aankijken - veel naar diegene lachen

- een handkus geven - diegene aanraken

- een knipoog geven - veel bij diegene in de buurt zijn2a) Zoek foto’s waarop door een handgebaar of blik een liefdevolle relatie duidelijk wordt gemaakt. Beschrijf de gebaren en blikken nauwkeurig. Hoe reageren de personen op de foto’s? Waaruit maak je die reactie op?Het linkse plaatje maakt duidelijk dat wanneer je cadeautjes gaat geven de relatie alleen maar sterker wordt. Als je de ander een cadeautje geeft, laat je diegene zien dat je om hem/haar geeft. Dit is dus een teken uit liefde. De rechtse foto geeft een duidelijk voorbeeld van een liefdevolle relatie. De man en vrouw kijken allebei heel gelukkig. De man heeft de vrouw een roos gegeven. Hieruit blijkt weer dat en roos symbool staat voor de liefde, maar ook de kleur rood. Het stelletje reageert blij op de foto. Weer een mooi moment van hun leven vastgelegd!b) Gebruik een van de foto’s die jou het mest aanspreekt. Maak er en lichte zwart/wit kopie van. Voorzie deze kopie van kleuren en versieringen en/of een tekst waardoor de sfeer van de foto versterkt wordt. Beschrijf wat je gedaan hebt en waarom. Maak een passende lijst om de kopie heen.Zie de pagina hierna.AfdelingOpdracht 31:1a) Beschrijf hoe jij je voelt als je op de dansvloer staat. Herken je iets uit de bovengenoemde informatie? Soms zie je mensen dansen die zich erg tot elkaar aangetrokken voelen of verliefd zijn. Dat is vaak aan hun manier van bewegen te zien. Noem eens voorbeelden.

Hoe ik me voel als ik op de dansvloer sta: eerst voel je, je wat ongemakkelijk, kijkt een beetje om je heen, wat de anderen doen. Maar na een tijdje ga je gewoon op de dansvloer staan en dan zit je er helemaal in. J gaat helemaal uit je dak en het maakt je niks meer uit wat anderen van je denken. Je bent een met de muziek en je leeft voor even in een andere wereld. Dansende mensen die zich er tot elkaar aan getrokken voelen of verliefd zijn dansen dicht op elkaar, schuifelen, het meisje legt bijvoorbeeld haar hoofd op de schouder van de jongen.b) Zoek of maak een foto waarop te zien is dat het dansend stel zich ‘tot elkaar aangetrokken’ voelt.2 a+b) Bekijk de afbeeldingen 14a t/m 14c. Deze dansfoto’s hebben te maken met het thema LIEFDE. Het zijn foto’s van verschillende dansvormen: klassiek ballet, de Spaanse flamenco en de Afrikaanse dans. Wat kun je hierbij zeggen houding en expressie? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen? Waaruit maak je op dat het ( een aspect) van de liefde betreft? Vat per foto in ¨¦¨¦n woord samen welk thema of gevoel de foto uitspreekt.

Houding en expressie Klassiek ballet: Ik vind dat de foto van klassiek ballet een nette houding heeft, maar ook een houding van aantrekking, de man houd de vrouw vast. De gezichtsexpressie die ik erin zie is strak, ze kijken elkaar niet aan maar voelen zich tot elkaar aangetrokken. Houding en expressie flamenco: Ik vind de houding een beetje wild, ze dansen op een overdreven manier, dit wil niet zeggen dat, dat niet mooi is, maar ze laten duidelijk zien dat ze een danspaar vormen. De gezichtsexpressie is dat ze elkaar niet aankijken. Houding en expressie Afrikaanse dans: De houding is strak, en heeft te maken met toenadering. Maar ik vind dit niet echt een dans, maar in Afrika hebben ze een heel andere cultuur dus daar is dit normaal. Wat mij opvalt is dat de dans buiten word gehouden en dat de dansende mensen er niet echt als een danspaar uitzien, ze staan ver uit elkaar. De gezichtsexpressie is dat deze mensen elkaar wel aankijken. Overeenkomst tussen de verschillende dansen: de houdingen zijn strak, men is heel geconcentreerd op het dansen. De verschillen zijn duidelijk: De flamenco vind ik een sierlijke dans,het klassieke ballet vind ik een combinatie van ballet en gewoon dansen, op een lenige manier, en de Afrikaanse toenaderingsdans vind ik een echte volksdans, elk volk heeft zijn eigen dans, maar het ziet er niet uit als dansen. Aspecten van de liefde: elkaar vasthouden, elkaar aankijken, enzovoort.

In ¨¦¨¦n woord samen gevat: flamenco: passie, Afrikaanse dans: een ritueel, klassiek ballet: emotioneel.c) Ik denk dat dit actiefoto’s zijn, de dansers poseren niet, de concentreren zich op de dans.d) De foto van de flamenco spreekt mij het meest aan, ik vind dit een echte, sierlijke dans, ik vind ook dat dit goed bij het thema liefde past. Ik zelf heb in Spanje ook van die Spaanse danseressen gezien, ze dansten heel mooi en sierlijk, dit vond ik echt een hele mooie dans, die dans van hen leek veel op de flamenco.Opdracht 32:

Voor deze opdracht hebben wij een andere video bekeken, namelijk Bella Figura, van Juri Kylian.1a+b) Van de dansstukken van Hans van Manen wordt gezegd dat ze erotisch getint zijn. Ben je het met deze uitspraak eens? Geef aan waarom. Is het de spanning, de onderlinge relatie van de dansers en/of de bewegingen? Spreekt er liefde uit de foto’s / opnamen? Ik ben het niet eens met deze uitspraak, ik vind het niet erotisch getint maar een vorm van eerlijkheid, het menselijk lichaam, ik vind dat je trots moet zijn op je lichaam, of je nou dik/dun, lang/ kort of wat dan ook bent, je mag blij met je lichaam zijn! Ik vind dat de bewegingen er heel leuk en mooi uitzien. Ik vind niet echt dat er een rol van liefde in dit stuk speelt.

2a) In Corps dragen mannen en vrouwen rokken. Wat vind je van deze vorm van roldoorbreking?

Ik vind dit wel goed, zo wordt er geen onderscheid gemaakt tussen vrouwen en mannen en is iedereen gelijk.b) Bedenk hoe je (op een andere manier) de gelijkheid van mannen en vrouwen kunt vormgeven in een dans.

Ik denk dat je dit het beste kunt doen door te zorgen dat de mannen en vrouwen gelijk in aantal verdeeld zijn en dat het niet zo gaat: mannen aan de ene kant van de zaal en vrouwen aan de andere kant van de zaal. En dat mannen en vrouwen de zelfde dansjes doen.3a+b) Wat is je eerste indruk van deze dans?

Ik vind het een mooie dans, sierlijke danspasje en het past goed bij het thema. Ook vond ik de muziek mooi en goed bij de dansjes en het thema passen.c) Wat vind je van de keuze en de functies van de personages?

Ik vind de functies van de personages goed bij elkaar passen , iedereen sluit mooi op elkaar aan. Maar wat mij wel duidelijk opvalt is dat er nog steeds een beetje verschil/onderscheid wordt gemaakt tussen man en vrouw. Maar verder spelen de personages goed op elkaar in.d) Deze vraag heb ik niet kunnen beantwoorden omdat wij een andere film hebben bekeken en daardoor de thema’s niet overeen komen.e) Wat vond je van de intensiteit en zeggingskracht van de dans?

De intensiteit was heel goed, de dansers zetten zich goed in, ze wisten wat ze doen moesten. De dans was ook heel intens, ik denk dat de boodschap voor velen duidelijk is overgekomen. Dit zegt gelijk wat over de zeggingskracht.4b) Tot welk soort dansvoorstelling kun je Bella figura rekenen? (Gebruik je informatieboek afdeling A ,Theater, paragraaf 2.5.4 )

Ik denk dat deze dansvoorstelling tot het verhalende of uitbeeldende ballet hoort. Ik vind dat er meer achter zit dan alleen maar dansen. Ze dansen goed, daar niet van maar ze willen de toeschouwer meer duidelijk maken. Het drukt ook een vorm van liefde voor elkaar, uit.Opdracht 18:

1a+b) Bekijk het tweede deel van de dansvoorstelling. Beschrijf je eerste indruk van dit gedeelte. Mijn eerste indruk is: De kostuums passen goed bij het thema, dikke, lompe mensen. Dit liefdesduet ziet er goed uit. De mensen spelen goed op elkaar in. In het begin is het een beetje saai, de man kleedt de vrouw uit, dit gaat in mijn ogen vrij langzaam. Later wordt het wat leuker. Ik vind dat ze goed hebben nagedacht over de danspasjes, ze hebben simpele dansjes en ¡®waggelen’ een beetje, ze imiteren dikken mensen na.c) Wat zal de betekenis van de titel zijn?

Grossir = lomp. Ik denk dat het thema zoiets is als: lompe, dikke mensen.2a) Beschrijf het soort bewegingen. Soms bewegen de dansers gelijk ( synchroon ), wat is daarvan het effect? De bewegingen gaan goed mee op de muziek, ik vind het een mooi ritme. Als de muziek langzamer gaat, worden de pasjes ook langzamer, als de muziek weer sneller wordt, gaan de dansjes ook weer sneller. Het dansen gaat met veel inspanning: de dansjes zijn best simpel maar ik denk dat het moeilijk is om in zo’n dik, heet pak te dansen. Het synchroon dansen heeft een mooi effect, je krijgt regelmaat in de dans.b) Welk effect hebben de pakken volgens jou op de bewegingen van de dansers? Welke bewegingen zullen haast niet mogelijk zijn, en welke bewegingen zullen nu juist extra boeiend zijn? De bewegingen kun je toch sierlijk noemen, waardoor?

Door de dikke, hete pakken moeten de bewegingen ook soepeler en minder inspannend zijn. Geen belediging voor dikke mensen, maar dikke mensen zijn vaak minder lenig dan dunne mensen. Bewegingen die haast niet mogelijk zijn snelle, lenige bewegingen zoals: een soort spagaat in de lucht, ik kom zo niet op de naam, en vele andere snelle bewegingen. Ik vind het ¡®waggelen’ wat de dansers doen wel sierlijk. Dikke mensen lopen vaak toch iets anders dan dunne en dat is hier goed naar voren gekomen.c) Vind je de muziek goed passen bij de bewegingen en hun lichaamstaal? Denk daarbij aan ritme, tempo en sfeer van de muziek. Hoe reageren de dansers op de muziek? Ik vind de muziek goed passen bij de bewegingen en lichaamstaal. Als de muziek langzamer wordt, worden de pasjes ook langzamer ( zie a ). Het ritme is goed, niet te ruig en te snel want dat zou niet bij de dansjes passen. De muziek is vrolijk, dit vond ik goed bij het thema passen. Ik weet niet of ik de enige ben maar wat mij opvalt is dat dikke,gezette mensen vaak vrolijk zijn.3a) Beschrijf de kostuums ( vormen en kleuren ) Welke effect hebben de kostuums op de sfeer van het ballet? De kostuums beelden het naakte lichaam van dikke, gezette mensen, uit. De kleding is voor dikke, gezette mensen. Ze dragen blauwe kleding, dit past goed bij het ballet, de sfeer is daardoor volgens mij goed.b) Beschrijf de gezichtsuitdrukkingen, hoe komen die op jou over? Waarom zijn er weinig close-ups in de video-opnames gebruikt, denk je? Gezichten: ze hebben dikke, bolle gezichten. Dit moet in het kostuum verwerkt zijn want de dansers zijn van zichzelf dun. De gezichtsuitdrukking: deze zie je haast niet. Weinig close-ups, want de dansers hebben van zichzelf een dun hoofd en dan lijkt het niet zo mooi, een dik lichaam en een dun gezicht!4) Beschrijf het erotische aspect van de dans. Welke emoties roept het einde van het tweede deel bij jou op? Dit is een solodans tussen een man en een vrouw. De man kleedt de vrouw langzaam uit. Als de vrouw helemaal uitgekleed is een naakt is beseft ze dit en rent weg. Emoties: zielig voor de man, de vrouw werkt eerst mee en later haakt ze af. Ook wel sneu voor de vrouw, ze4 durft niet verder te gaan.5a) Om welke vorm van dans gaat het hier? Welke genre? Gebruik uit je infoboek afdeling A ¡­¡­

Ik denk dat het om de volgende dansvorm gaat: een groepsballet. En de volgende genre: verhalende of uitbeeldende ballet.b) Welk schoonheidsideaal heerste lange tijd in de danswereld? Waarom zal nu juist voor dikke mensen gekozen zijn? Is het vooral kritisch, komisch of satirisch bedoeld?

Vroeger had je alleen lange, dunne , lenige dansers. Ik denk dat ze nu voor dikke mensen - kostuums gekozen hebben om de dikke mensen in het licht te zetten en naar voren te brengen. Ik denk dat ze met deze voorstelling willen laten zien dat dik zijn ook mooi is. Dit is dus vooral kritisch bedoeld. Men moet trots zijn op zijn/haar lichaam.6) Geef je mening over het ballet; verwerk je antwoord op de bovenstaande vragen erin. Ik vond het ballet heel mooi uitgevoerd, het was mooi om te zien. Het thema en dansen passen goed bij elkaar. Licht en geluid waren allemaal goed op elkaar afgestemd. De kostuums zijn heel mooi gemaakt. De dansjes pasten goed bij het thema. De dansjes waren vrij makkelijk, dit moet ook wel, want ik denk niet dat je lenige bewegingen in die pakken kunt maken. Ook denk ik dat je een goede conditie moet hebben om een half uur in die hete pakken te kunnen dansenOpdracht 24:

1) Bekijk de cd-rom .

2a) Om welke vormen van dans gaat het hier? Onder welke genre vallen deze dansstukken? Het gaat hier om de verhalende ballet, hier vertellen, kostuums, lichaamstaal, decor, muziek,enzovoort, een verhaal. Er is een duidelijke verhaallijn.

b) Welke functie hebben de personages? De functie van de personages is: ze willen het gevoel van de liefde in een dans uitbeelden.

c) Welke verschillen zie je tussen de stukken?

¡¤ Het eerste deel is klassiek ballet en het tweede deel is modern ballet.

¡¤ De rollen van de dansers verschillen

¡¤ In het tweede deel heeft de vrouw meer vrijheid

¡¤ In het eerste deel hebben ze een duidelijk decor3a) Welke emotie geven deze dansstukken weer? Is dat bij ¨¦¨¦n stuk sterker dan bij het andere? Waardoor? Emotie: liefde en wanhoop. Het sprookje waarin 2 geliefden elkaar ontmoeten op het moment dat de betovering van de zwaan tijdelijk opgeheven is. Zij weten dus dat hun samenzijn ieder moment kan stoppen.

b)Wat symboliseren de armbewegingen bij de vrouw?

Ik denk dat de armbewegingen de zwaan zelf voorstellen of de vleugels van de zwaan. De vrouw staat in ieder geval symbool voor de zwaan.c) Wat is de rol van de man in deze 2 dansstukken?

De man wil de vrouw dicht bij zich hebben, hij wil dicht bij haar zijn. Hij wil haar in alles volgen en doet dat dan ook.4a) Welke instrument speelt de solopartij? Er is daarnaast nog een ander solo-instrument te horen. Welke? Wat is het effect van het gebruik van dit instrument?

Het solo-instrument van het Zwanenmeer is de viool. De harp begeleidt. De viool staat symbool voor de zwaan en de harp staat symbool voor het water.Extra opdracht 6:

Bespreek aan de hand van de vier aandachtspunten die in recensie vermeld staan

(1. Danser en alles wat daarbij hoort, 2. Beweging, 3. Geluid, 4. Ruimte en alles wat daarmee te maken heeft), uitgebreid een dans. Wij moesten de Groosland dans bespreken.Groosland 3e deel: eerste element:

Het stuk begint met een grote groep dansers. Het zijn dikke mensen. Eigenlijk zijn het dunne mensen, dansers, met kostuums die eruit zien als het lichaam van dikke mensen. Ze hebben een dikke buik, dijen, benen, nek armen, enzovoort. Alles is dik. Ze willen met de dans en het gehele stuk duidelijk maken dat dikke mensen ook sierlijk zijn. Dikke mensen hoeven zich niet te schamen voor hun lichaam maar mogen daar juist trots op zijn! En andere dunne of mensen van normale maten moeten het respecteren dat niet iedereen hetzelfde is. Dikke mensen hebben net zo goed gevoelens, gevoelens die ook gekwetst kunnen worden. Met deze dans doet men het een keer anders, niet altijd die dunne, lenige dansers, maar nu wel dezelfde dunne, lenige dansers maar dan verkleedt als dikke mensen en die ook de daarbij horende bewegingen maken.Tweede element:

De dansers maken korte, kleine en koddige bewegingen. Ik vond dat ze een beetje aan het ¡®waggelen’ waren. Het zag er heel komisch uit, verder zag het er ook wat overdreven uit. Maar ergens klopt dit ook wel, dikke mensen lopen toch op een iets andere manier, en dat is hier wel goed laten zien. De muziek past erg goed bij de dans. De muziek heeft een langzaam ritme, de dansers voerden daarbij dan ook langzame, korte dansjes uit. Dit moest ook wel want in die hete pakken zullen de dansers het niet lang uithouden. In z’n geheel zagen de bewegingen er zeer goed uit. Het is gebaseerd op dagelijkse bewegingen, men heeft dikke mensen goed bestudeerd en goed weergegeven.Derde element:

Er werd in deze dans geen gebruik gemaakt van stemmen. Alles moest blijken uit de bewegingen van de dansers en de muziek. De dansers maakten wel veel geluid , dit deden ze door elke stap die ze zetten, hard op de grond te stampen. Zware mensen maken ook meer geluid als ze lopen dan dunne mensen, door het zwaardere gewicht is alles wat luidruchtiger.Vierde element:

In dit dansstuk is er geen gebruik gemaakt van een decor. Wel werd er gebruik gemaakt van licht, muziek, kostuums en ruimte. De ruimte op het podium werd goed benut. De dansgroep verdeelde zich over de gehele ruimte en af en toe kwamen ze dichter bij elkaar te staan. Mannen apart van de vrouwen. De dans werd binnenin een theater gehouden. Er is niet zo heel veel gebruik gemaakt van licht. Het was er vrij donker. Verder waren er geen objecten op het podium te zien. Alles moest blijken uit wat de dansers deden.Eindopdracht ontwerp decor: opdracht 18 nr. 7:Ik heb voor het volgende ontwerp gekozen:

De belichting: Ik denk dat je voor dit stuk het beste een zwak, gedempt licht kunt gebruiken. Dit stuk is een liefdesduet dus het moet er een beetje romantisch uitzien. Donker lijkt mij dan wel toepasselijk. Verder passen de kleuren rood en roze daar goed bij. Dat zijn warme kleuren, rood en roze staan volgens mij ook symbool voor de liefde. De sfeer van de omgeving moet natuurlijk romantisch zijn, want het is een liefdesduet. Ik denk dat het ook mooi zou zijn als er gebruik werd gemaakt van hulpstukken. Zoals een bed of een bank, ik denk dat, dat meer effect heeft. Ik denk dat het zo een mooi stuk zou zijn.Eindopdracht 3:Maak een performance van drie tot vijf minuten over bijvoorbeeld het thema verlangen naar of afscheid nemen. Zoek een afbeelding die als uitgangspunt dient. Zoek passende muziek bij je thema en bedenk en maak daar bewegingen bij.Wij, Marij, Joost, Rolf en ik hebben voor het thema vrijheid gekozen. Dat leek ons wel een mooi thema, waar je makkelijk wat danspasjes bij kunt bedenken. We hebben als afbeelding het vrijheidsbeeld uit Amerika gekozen. In ons dansje hebben wij een beetje onderscheid gemaakt tussen de jongens en meisjes. De jongens deden wat dansjes samen, en de meisjes wat samen. Onze dansjes waren niet zo heel strak, ons thema was vrijheid dus we lieten ons een beetje gaan. De pasjes waren vrij simpel. Wij hebben muziek met de titel freedom gekozen. Het liedje ging dus ook over vrijheid. Verder zag het er wel een beetje rommelig uit maar dat hoorde erbij. Wij hebben bij deze dans geen gebruik gemaakt van hulpstukken, zoals een blok.Eindopdracht 8:Een beweging bevriezen. Maar een korte dans met als thema ontmoeting, zo dat het goed past binnen het themakatern.

Wij, Kimberly, Marij en ik hebben voor een dansje gekozen op de muziek van Anouk, met het nummer: Nobody's Wife. Het nummer is heel lang en omdat het dansje niet zo lang hoefde te zijn, hebben wij de muziek eerder laten stoppen. Wij maken hier wel gebruik van hulpstukken, in het begin zitten we alledrie op een blok. We missen elkaar, en op het einde komen we elkaar weer tegen en zijn we weer bij elkaar.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.