Schilderijen

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 256 woorden
  • 25 januari 2010
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

opdracht:1: Lees H2 (blz 27 ev)
oke

Opdracht 2: bekijk schilderij Klee: de grenzen van het verstand. In hoeverre sluit titel aan bij de voorstelling op het schilderij.
Ik vind dat de titel goed aansluit bij het schilderij, het schilderij laat zien dat er geen grenzen zijn van het verstand en dat je helemaal in de war gemaakt kan worden, je ziet een hoofd schetsmatig getekend het figuur is erg vaag door dat er een trilling in zit, de lijnen staan steeds naast elkaar, maar het heeft een bepaalde afstand en gaat vanaf een bepaald moment niet meer verder. Dit zijn de grenzen het verstand, Klee laat hierbij zijn diepere betekinis en gevoelens van het onderbewuste zien, ook zie je door de verschillende lijnen langs elkaar de beweging die door het denken van de mens heen gaat

Opdracht 3: Goetheanum: Waaruit leid je af dat Steiner het ontwerp voor het gebouw geboetseerd heeft
Je ziet het onder andere door het beton, het gebouw heeft een bepaalde plasticiteit en het lijkt wel alsof heel dat grote gebouw geboetseerd is uit een homp klei. Steiner wou uitdrukking geven aan de dynamische principes van de groei en leven en is daarom heel erg explosief om gegaan met zijn werkwijze.

Opdracht4: Bekijk op Google een aantal werken van mondriaan. Verklaar zijn ontwikkeling naar abstractie aan de hand van een aantal gekozen afbeeldingen.
Eerst maakte Mondriaan mooie realistische schilderijen, hij maakte gebruik van regels zoals perspectief en afsnijding, daarna kreeg Mondriaan de behoefte om naar perfectie te streven, vandaar de strakke rechte lijnen en de primaire kleuren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.