Pier Luigi Nervi

Beoordeling 3.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 144 woorden
  • 18 maart 2004
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 3.2
5 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Deze architect is in Sondrio geboren in het jaar 1891 t/m 1979.

Hij was niet zomaar een doorsnee architect maar hij week af van de andere omdat hij met beton ging werken en hiervan een gewapend beton maakte dat ook nog eens soepel was. Hij zocht naar vernieuwingen. Hij ontwierp vaak enorme gebouwen waaronder beurshallen, sportplaatsen. Hij interesseerde zich in bouwwerken die enorme koepels of overspanningen hadden. Hij probeerde de bouwwerken steeds eenvoudiger te maken maar met meer souplesse.

Bij alle bouwwerken van Pier Luigi Nervi zijn ronde vormen te zien. Hij hield van glas en beton in zijn werken. Zijn gebouwen zien er soepel en elegant uit.

Ook vond Nervi het belangrijk dat zijn gebouwen goed konden functioneren, ze moesten immers ook gebruikt worden. Hij heeft zich laten beinvloeden door de architect Eiffel en zijn gebouwen horen thuis in de stroming van het modern-isme.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.