Gebruiksvoorwerp: Dodge Polara

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 456 woorden
  • 4 mei 2001
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

De beschrijving van een gebruiksvoorwerp

Het voorwerp is onze auto, het is een Dodge Polara uit 1972.

De auto is 576 cm lang, 203 cm breed en 142 cm hoog, hij is 1896 kg zwaar.

De auto is gemaakt van oa. staal, plastic, leer en rubber. De buitenkant van de auto is geel van kleur en de binnenkant is met zwart leer bekleed.

De auto is ontworpen voor het personenvervoer en daar wordt die ook voor gebruikt.

Een personenauto zou lekker moeten rijden, er mooi uitzien en niet te duur zijn (zuinig en niet teveel wegenbelasting).

De auto rijdt lekker en ik vind hem ook erg mooi maar zuinig kan je hem niet noemen, hij rijdt ongeveer 1:4 of 5. Ik vind dat de auto goed aan de eisen voldoet. Voor mensen die Amerikaanse auto’s gewend zijn is de auto makkelijk te bedienen, maar voor mensen die nog nooit in zo’n auto hebben gereden is het niet makkelijk omdat hij erg groot en zwaar is vergeleken met de meeste auto’s.

Er zat geen handleiding bij toen we de auto kochten maar we hebben er toch een kunnen krijgen via een kennis die naar de VS ging. Hoewel de handleiding in het Engels geschreven is, is die toch vrij makkelijk te begrijpen.

Hij wordt natuurlijk met de hand bestuurd maar de meeste dingen gebeuren toch mechanisch.

Ik vind onze auto mooier dan de meeste nieuwe auto’s omdat die van ons heel anders van vorm is, het is erg apart en je ziet niet veel oude Amerikanen.

De sterke punten van deze auto zijn dat hij niet duur is omdat er geen wegenbelasting voor betaald hoeft te worden. Een nadeel van de auto is dat die erg veel brandstof verbruikt (ongeveer 3x zo veel als ‘normale’ auto’s) en dat het parkeren vaak en probleem vormt door de grootte.

De auto is van goede kwaliteit dus de eisen van de meeste gebruikers zullen wel bevredigd worden. Omdat wij de auto niet nieuw gekocht hebben kan ik niet zo veel zeggen over de prijs-kwaliteit-verhouding omdat er door ons nog aan gesleuteld moest worden, maar ik vind dat de auto niet zo duur was (± 17 000 gulden).

Over de productie kan ik eigenlijk niets zeggen omdat de auto lang geleden en aan de andere kant van de wereld gemaakt is. De auto is nu wel milieuvriendelijk omdat die op gas rijdt maar in z’n originele staat is het een erg vervuilende auto.

Bij deze auto gaat het vooral om het uiterlijk en in mindere mate om de functie.

De auto is makkelijk te bedienen want het is niet moeilijk om overal bij te komen en te gebruiken.

Deze auto zou nog verbeterd kunnen worden door er een driepuntsgordel en airbags in aan te brengen

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.