CD Bespreking; Lais

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 329 woorden
  • 10 mei 2004
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Lais

Mijn beoordeling zal gaan over de allereerste naamloze cd van de Belgische meisjes Annelies Broses, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts. Nu hoor ik je al denken: “Wie zijn dat?” Als je de naam Laïs hoort gaat er misschien een belletje rinkelen. Laïs betekent ‘stem’.
De teksten van deze 3 jonge dames uit Kalmthout zijn vooral gebaseerd op oude, teruggevonden teksten. Ze zingen voornamelijk in à cappella vorm.
Ik heb deze cd gekozen, omdat wanneer ik er naar luister, elke keer opnieuw weer sprakeloos wordt.
Toen ik de cd de eerste keer leende van Carolien dacht ik: “Wat een saaie muziek”. Maar wanneer ik dan naar de inhoud van de teksten ging luisteren, was ik echt wel ontroerd. De manier waarop ze hun muziek brengen is ook heel overtuigend. Ik dacht ze dan ook te kopiëren, maar ik vond de ‘présence’ van de cd zo mooi dat ik ze toch maar gewoon gaan kopen ben. Er zit namelijk een klein dobbelsteentje in het gleufje op de rand. Ik heb ook veel naar de muziek geluisterd toen mijn oma gestorven is. Hun teksten beurden mij op, ook al zijn ze droevig.
Het negende liedje op de cd vind ik het beste. De titel van dat liedje is: ‘De wereld vergaat’. Dit liedje is ook teruggevonden in een oud tekstboek. Soms laat ik dit liedje wel 3 keer na elkaar spelen, omdat het me altijd doet nadenken en dit liedje is ook gezongen in à cappella, wat hun specialiteit is.
Het volkdansnummer ‘’t Smidje’, het elfde nummer, vind ik heel leuk om naar te luisteren. Het liedje heeft een bepaalde ‘swing’. Het is een heel vrolijk nummer. Hier zijn wel instrumenten gebruikt.
Het voorlaatste nummer ‘Zeven steken’, vind ik ook een heel mooi nummer, het is heel krachtig gezongen en het doet je direct meezingen. Dit nummer is wel weer à cappella gezongen.
Als ik de cd in 1 woord moet omschrijven dan is dat: FANTASTISCH!
Deze naamloze cd is echt een aanrader.
[plaatje0]

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.