Bekijk een Breakdance clip: Common ground Bboys

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 392 woorden
  • 9 maart 2009
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Opdracht: Bekijk een breakdance clip:
· naam
· soort muziek
· welke termen?
· Eigen mening?
*wat vind je van deze dans *bewegingen *past bij muziek? * eigen mening breakdance

De naam van de clip die ik bekeken heb is ‘Killa B @ Western’ door de Common Ground B-boys. Vrij onbekend. Ik had er zelf ook nog nooit van gehoord tot ik op de web-site kwam waar je allemaal clips van ze kon bekijken. Ik heb dus voor deze gekozen, omdat ik de muziek het mooist vond. De muziek heeft een snel ritme, alleen muzikaal, zonder vocaal geluid. Zoals de naam doet vermoeden muziek die je in het ‘wilde westen’ zou horen.
In de loop van tijd veranderde breakdancen enorm. Er kwamen steeds meer nieuwe bewegingen die meer weg hadden van acrobatiek dan gewoon dansen. Dit werd in de jaren ’80 vooral gedemonstreerd door de legendarische Rock Steady Crew. De beste breakdancers draaien op hun hoofd, rug, liggend om hun eigen as en hebben de meest ingenieuze been-bewegingen. Er zijn waarschijnlijk honderden bewegingen maar enkele bekende en veel gebruikte zijn de volgende:
- headspins à waarbij je op de hoofd rond draait.
- handglides
- backwallovers
- flares à twist
- crabs
- sixsteps
- windmills
- backspins à hierbij draai je op je rug in het rond
- freezes

De ‘termen’ die in de clip terugkomen, zijn eerst de sixsteps, eerst worden er voet-bewegingen gemaakt, afgewisseld door een backspin. Er volgt ook nog een crab. Dit is niet zo’n lange flitsende clip.

Deze clip zelf vond ik vrij saai. Je ziet een man die aan het breakdancen is en wat publiek er om heen. Zoveel stelt het niet voor. Het zou leuker zijn als er wat meer mannen echt meededen. Je krijgt goed te zien wat de man doet. Het speelt zich af in een donker zaaltje (vraag me wel af waar de naam ‘western’ op slaat, maar waarschijnlijk op de muziek). De dans past er wel bij. Er worden maar een paar passen gedaan, maar wel langere tijd achter elkaar. Op het ritme van de muziek. Je krijgt zo een goed beeld van hoe zo’n pasje hoort te gaan. De bewegingen vind ik mooi, maar ze zullen vast veel tijd en moeite nodig hebben gehad om ze te leren en uit te voeren.
Breakdance is niks voor mij, ik vind het wel leuk om eens naar te kijken, maar ik hou niet zo van de muziek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.