ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Opdracht Trier

Keuzeopdracht 1


Ik ben laatst met school naar de Ardennen geweest. We zijn toen een dagje naar vermoedelijk de oudste stad van Duitsland, Trier, gegaan. Trier was eens de hoofdstad van het Romeinse Rijk ten noorden van de Alpen. Het kreeg de naam 'Augusta Treverorum' en het aardige is dat uit die tijd daar heel veel bewaard is gebleven.
We hebben daar het Romeinse amfitheater gezien. Het is een bijna rond ‘gebouw’ van mooi oud steen in de open lucht. Op de plek waar het publiek vroeger had gezeten waren de zitbanken weg maar er waren nog enkele trapjes naar boven. Ook kon je via twee trapjes onder de grond waar vroeger alle dieren werden gehouden en waar de slaven werkte.
Indertijd konden zeker 25.000 Romeinen daar een plaatsje vinden om vermaakt te worden met bokswedstrijden, vuurvreters of bijvoorbeeld slangenbezweerders. Heel mooi is de Basilica, die helemaal als vroeger werd opgebouwd en nu dienst doet als protestantse kerk. Dit was de troonzaal van de Romeinse keizer, waar ook recht gesproken werd. De ruimte is zo groot, dat zelfs de kolossale Porta Nigra erin zou passen.
Ik vond dit wel eens leuk om te zien. Ik had nog nooit zo’n theater gezien en met kunstgeschiedenis was er ook al wat over verteld.
Je moet ook echt een keer hier naar toe gaan! Het is allemaal heel mooi gerestaureerd, en als je bovenaan op het gras ligt dan kijk je heel mooi uit over het geheel. Het is ook leuk om te zien hoe er vroeger naar dat soort voorstellingen gegaan werd en je leert er wel wat van wat misschien handig is omdat dat wel eens terug zou kunnen komen in schoolwerk. Het is gewoon erg goed voor je culturele inzicht.
We hebben ook nog een museum bezocht. Dat was wel mooi, vooral als je het verhaal achter alle kunstwerken hoorde. Het mooiste vond ik de mozaïekvloeren. Het was echt een vloer gelegd van allemaal super kleine steentjes waar dan een mooi totaal uit vormde. Dit zou echt wel heel veel werk zijn geweest. Het was gewoon bijna zonde om er over heel te lopen. Er waren er in totaal drie van.
Maar ook het gebouw zelf was heel mooi en artistiek. Er lag een mooi groot park omheen met grasvelden, fonteinen, bomen en paadjes. Het was gewoon een mooi geheel. Hierom moet je dus ook beslist naar dit museum.
Nou ik wens heel erg veel plezier met als je hier nog heen gaat, en we schrijven nog wel. Ik hoop dat ik snel een reactie terug krijg op deze brief. Doe maar de groeten aan iedereen thuis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.