Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Zwanebloem

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vmbo | 164 woorden
  • 31 oktober 2003
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
De zwanebloem bloeit van juni tot september, ze worden dan roodachtig maar meestal roze. De zwanebloem is een waterplant of een kruid en kan tot 1m50 lang worden. De zwanebloem leeft op plekken waar veel zon is.

De vormen van de bladeren zijn stervormig.

Het Latijnse woord is Umbellatus en dat betekend schermvorming dit heeft betrekking op haar bloeiwijze. De zwanebloem heet zo omdat het vaak groeit aan het water waar zwanen voorkomen en broeden. De zwanebloem groeit

De zwanebloem groeit ook aan voedselrijk, stilstaand of licht stromend water zoals sloten, plassen, kanalen, spoorsloten, vijvers, afwateringskanaaltjes of kleiputten.


De zwanebloem komt voor Noord-Amerika en bijna overal in Europa. In Nederland komt de zwanebloem het meest voor op de Zeeuwse eilanden en in Zuid-Limburg.

De zwanebloem is niet zo gevoelig voor watervervuiling daarom gaat het met de zwanebloem vrij goed. De zwanebloem is een beschermde plant in Nederland omdat verlanding in beschermde gebieden optreed en zorgt er voor dat de zwanebloem in zulke gebieden verdwijnt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.