Zwanebloem

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas vmbo | 164 woorden
  • 31 oktober 2003
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

De zwanebloem bloeit van juni tot september, ze worden dan roodachtig maar meestal roze. De zwanebloem is een waterplant of een kruid en kan tot 1m50 lang worden. De zwanebloem leeft op plekken waar veel zon is.

De vormen van de bladeren zijn stervormig.

Het Latijnse woord is Umbellatus en dat betekend schermvorming dit heeft betrekking op haar bloeiwijze. De zwanebloem heet zo omdat het vaak groeit aan het water waar zwanen voorkomen en broeden. De zwanebloem groeit

De zwanebloem groeit ook aan voedselrijk, stilstaand of licht stromend water zoals sloten, plassen, kanalen, spoorsloten, vijvers, afwateringskanaaltjes of kleiputten.

De zwanebloem komt voor Noord-Amerika en bijna overal in Europa. In Nederland komt de zwanebloem het meest voor op de Zeeuwse eilanden en in Zuid-Limburg.

De zwanebloem is niet zo gevoelig voor watervervuiling daarom gaat het met de zwanebloem vrij goed. De zwanebloem is een beschermde plant in Nederland omdat verlanding in beschermde gebieden optreed en zorgt er voor dat de zwanebloem in zulke gebieden verdwijnt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.