Orang oetan

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 372 woorden
  • 20 januari 2002
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
36 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

§ 1.1 Kennismaking met de orang oetan. Wetenschappelijke naam: Pongo pygmaeus
Engelse naam: Orang Utan
Herkomst: Borneo en Sumatra
Voedsel: Bananen (logisch- algemeen bekend) Maar ook veel vruchten van bomen en takken en bladeren. Leeftijd:? Grootte: Mannetjes: staand 135 cm Vrouwtjes: staand 115 cm
Gewicht: ?

Orang oetans staan bekend om de mensaap. Ze zijn zeer vredelievend, maar ondertussen wel een bedreigde diersoort. Helaas zijn er nog maar 30.000 exemplaren die in het wild leven.

Orang oetan betekend "bosmens". Helaas laten wij als mensen niet veel van "hun" bos over. daardoor komen onze naaste verwanten aardig in het nauw.

§ 1.2 Landbouw en bosbranden. de natuurlijke leefgbieden van de orang oetans op Borneo en Sumatra nemen dagelijks af door grootschalige landbouw. Het tropisch regenwoud maakt plaats voor uitgestrekte sawahs (rijstvelden) voor rijstcultuur en grote oliepalm plantages. deze bosbranden maken het er voor deze apen niet makkelijker op!

§ 1.3 APEN ALS HUISDIER
Sommige mensen willen geen hond of kat maar een aap. Dat is natuurlijk hartstikke zielig. Deze dieren horen in het wild, maar toch willen mensen zo beest graag. Je koopt ze op de zwarte markt voor ong. 5000 dollar (ong. 10.000 gulden). Dat is hartstikke duur en als de apen dan groter worden en het halve huis afbreken doen ze hem weer weg bijv. naar een opvangcentrum. Sommige apen overleven dit niet!

jagers schieten de moeder aap dood zodat ze de kleine jonge aapjes mee kunnen nemen voor de handel. Daarom krijgen de jonge aapjes niet mee de goede voedsel en de reis, dat overleven de dan niet!

§ 1.4 Opvangcentra voor jonge orangs. Door de inzet van biologen en onderzoekers worden opvangcentra opgezet voor in beslag genoemen jonge orang oetans. Dit is hard nodig want het aantal vrijlevende orangs word geschat op 20.000 dieren.

Ook het terug plaatsen van de aap is niet zo gemakkelijk. Als ze nog in het grote bos zitten om te leren welke takken sterk genoeg zijn om aan te hangen, hoe ze hun dagelijks eten moeten zoeken en waar ze leren om een slaapnest in de bomen te maken, kunnen ze als het slecht gaat nog gevangen worden en terug naar het opvangcentrum gebracht worden, eenmaal als ze in het wild zitten niet meer. Daarom is het zo geweldig dat er zoveel mensen helpen om deze dieren te redden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.