Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Maagverkleining

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo | 262 woorden
  • 7 februari 2005
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 4
  • 14 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor je werkstuk, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Gooi jij een week lang zo min mogelijk weg of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie! 

Check alle challenges!
Maagverkleining is een behandeling die bij overgewicht wordt toegepast. Meestal wordt er een maagballon of een maagband toegepast. De maagballon wordt echter het meest gebruikt omdat die veiliger is.
DE MAAGBALLON: de maagballon is gemaakt van duurzaam, elastisch, hoge kwaliteit silicone en hij is spiegelglad dus kan hij geen beschadigingen veroorzaken aan de binnenkant van de maag. Na max. 6 maanden moet de maagballon worden vervangen anders kan de ballon gaan lekken doordat hij is aangetast door het maagzuur. Effectiever is de scopinaro ingreep dat is een maagverkleining met een bypass(es). Geen maagballon wordt geplaatst bij 55+ mensen.de maagballon mag bij mensen met eerdere buikoperaties max. 3 maanden blijven zitten ( dit is in verband met mogelijke risico’s vanwege mogelijke verklevingen). Een maagballon werkt alleen als je, je voedingsgewoonten combineert met een aanpast schema en voldoende lichaamsbeweging. Volgens klinieken is dan de afname per week ong. 4kg.
DE NADELEN VAN EEN MAAGBALLON: in ziekenhuizen wordt de maagballon niet meer in ziekenhuizen geplaatst. Na het plaatsen moet de patiënt vaak braken. De meeste mensen kunnen de maagballon niet verdragen. De maagballon loopt wel eens leeg. Als de patiënt zich niet aan de voorschriften houd is er geen of weinig gewichtsverlies. Het kan maagperforatie veroorzaken. Het is maar voor 6 maanden dat je kan afvallen. Het overgewicht komt vaak weer terug na het verwijderen van de ballon. Het werkt maar in vijf procent van de gevallen.

VOORDELEN VAN EEN MAAGBALLON:er is geen operatie voor nodig. Je wordt niet echt onder narcose gebracht maar je wordt slaperig gemaakt met een stof die dormicum heet.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.