Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De mannenpil

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 340 woorden
  • 9 september 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De mannenpil

Wat is de mannenpil?

De mannenpil is een anticonceptiepil voor mannen. De pil voor mannen zorgt ervoor dat alle zaadcellen onvruchtbaar worden. Dus niet één eicel maar duizenden. Je kunt wel nagaan dat dit veel lastiger is. De mannenpil is een idee dat is ontstaan door vrouwelijke artsen die hun idee bekend maakten tijdens een vergadering van de Amerikaanse senaat. In het begin werd er niet echt meegewerkt aan de totstandkoming van de mannenpil doordat de mannen in de industrie het blokkeerde en geen laboratoria beschikbaar gaven.

Werking

De pil bestaat uit twee hormonen, net als de vrouwenpil. In dit geval progesteron en testosteron. Progesteron is nodig om de zaadproductie stop te zetten en testosteron om het libido weer op niveau te brengen. Het middel werkt na een maand of drie. De zaadproductie is dan afgeremd tot drie miljoen of minder per milliliter. Dat lijkt nog steeds enorm veel, maar normaal bevat een zaadlozing 250 miljoen spermacellen.

De mannenpil is een combinatie van een implantaat dat onder de huid wordt aangebracht en een injectie. Het implantaat scheidt het mannelijke hormoon testosteron af. Iedere vier maanden wordt het implantaat vervangen en iedere drie maanden wordt er een injectie van progesteron gegeven. Progesteron zit ook in de vrouwenpil.

Voordelen

- Men kan nu kiezen wie de anticonceptiepil neemt.
De vrouwenpil heeft veel ezondheidsrisico’s. Aan de mannenpil zitten weinig bijwerkingen.
- Het draagt bij aan de emancipatie. Het is belangrijk dat de man nu iets van de lasten van de vrouw overneemt.
- Er wordt een geheel nieuw product uitgevonden en daar zit natuurlijk weer een markt achter, dit is economisch gunstig.
- In derde wereldlanden zal de mannenpil goed helpen tegen geboortebeperking.

Nadelen

- Vrouwen hebben geen vertrouwen in een man, want het gaat natuurlijk om hun eigen lichaam. Toch zijn er genoeg mannen die daar heel zorgvuldig mee om zouden gaan.
- Veel mannen vinden dat het een zaak voor vrouwen is, ze zijn nog niet klaar voor eigen emancipatie en zijn nog een beetje ouderwets.
- Iedereen moet er nog aan wennen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.