Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Ruimtevaart

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 322 woorden
  • 30 november 2001
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
50 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie
Dure ruimtevaart voor en tegen: Met behulp van onbemande raketten worden de satellieten in de ruimte gebracht.Dit is heel erg duur maar is wel heel erg nuttig voor de samenleving. argumenten voor: Met satellieten en raketten: - kunnen we het weer voorspellen; dankzij de weersatellieten is het weer ook bekend boven plaatsen waar geen weerstations zijn. -We krijgen meer kennis van het heelal; de atmosfeer kan worden onderzocht. -Beter en sneller contact tussen de landen (denk aan t.v., telefoon etc.); Een communicatiesatelliet kan televisieprogamma's vanuit een grondstation opvangen en uitzenden naar een groot gebied op aarde. -Voor militaire doeleinden; sommige landen hebben raketten op andere landen gericht. Hierbij worden deze raketten dus gebruikt voor defensie van het land. Als je dit zo bekijkt kan je merken dat het zinvol is om de bedragen aan satellieten en raketlancering uit te geven. Argumenten tegen: -voor de gezondheid van de astronauten is het niet goed; ze zouden dus raketten zonder bemanning de ruimte in moeten sturen en dit zou dus meer geld kosten. -Als het gebruik van raketten voor defensie is zal het veel beter zijn om andere middelen te zoeken; door bijvoorbeeld voor betere scholing te zorgen. -Dit geld kan gebruikt worden om het verschil tussen de klasses van de samenleving te verkleinen. -Voor het milieu is het ook heel erg schadelijk; met name voor de ozonlaag die al heel erg beschadigd is.
Standpunt: Ondanks de hoge kosten is het gebruik van satellieten en raketlanceringen toch heel erg zinvol. Zonder deze middelen zou snelle communicatie ,weersvoorspelling etc. bijna onmogelijk zijn. Verloop van ons gesprek: Het gesprek is best wel vlot verlopen doordat we bijna allebei hetzelfde standpunt hadden.We dachten veel aan het milieu maar toch vonden we dat het milieu toch al beschadigd zou worden. En als je het gebruik van satellieten en raketten zal stoppen, zullen we a.h.w stil staan of zal de ontwikkeling heel erg langzaam verlopen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.