Keus tussen welvaart en milieu

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 401 woorden
  • 8 april 2001
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 5
56 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Menno | Anw | hoofdstuk 6.4 | keuzeopdracht
Keus tussen welvaart en milieu

De welvaart is verdeeld tussen het rijke Westen en het arme Zuiden, schrijdende armoede in sommige landen is daardoor het gevolg. Op de wereld is genoeg voedsel voor iedereen maar toch leven er nog heel veel mensen in armoede.

In de rijke landen is sprake van overproductie. Dit zorgt er voor dat er problemen om dagen zoals het mestprobleem. Hier voor moeten oplossingen gezocht worden maar die kosten geld. Een oplossing is het verkleinen van de veestapel, dit kost de boeren geld, wat ze door de staat terug betaalt zal moeten worden, ook zal dit de inkomsten uit export verminderen.

De milieu problemen die in de rijke landen zijn niet gering, te veel uitstoot van co2 en last van zure regen maar ook vervuild water, maar als we niet oppassen kunnen zulke problemen ook in de derde wereld ontstaan. In de rijke landen zijn vele chemische bestrijdingsmiddelen verboden, in de derde wereld landen vaak nog niet. Als de derde wereld landen door zullen gaan met het gebruiken van chemische middelen zal er op de duur ook zo’n probleem ontstaan in de derde wereld landen.

Ik vind dat iedereen recht heeft op voedsel en op een plek waar goed te leven valt. Ik vind het vreselijk om te zien hoe kinderen sterven door honger. Ik vind daarom ook dat de Europese Unie en Verenigde Staten zich moeten gaan inzetten voor betere verdeling van voedsel. Ik denk dat voedsel hulp niet zal helpen, omdat de boeren met het gratis voedsel niet kunnen concurreren en daarom failliet zullen gaan. Dit zal het probleem alleen nog maar groter maken. Naar mijn mening is het het best om structurele hulp te bieden, zoals het leren van beregenen door boeren en ze dan steunen bij de aanschaf van beregeningsmateriaal.

Als we dit doen ga ik er van uit dat de derde wereld landen ook de kracht zullen hebben om sommige bestrijdingsmiddelen te verbieden. Op die manier kunnen de problemen die er in de rijke landen zijn misschien vermeden kunnen worden. Verder vind ik dat bedrijven een fikse premie zullen moeten krijgen bij het aanschaffen van materiaal dat er voor zorgt dat het milieu minder vervuilt zal raken, zoals filterings installatie’s. Maar ook moet de benzine prijs duurder en de wegenbelasting omlaag, zoadat er minder kilometers gereden zullen worden. Op besparende producten zal een premie moeten komen.

REACTIES

K.

K.

tof joh

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.