Kasper Hauser

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 621 woorden
  • 21 mei 2001
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
12 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wie was Kasper Hauser? Kasper Hauser was een Duitse jongen die op 30 April 1812 geboren was. Hij was een vreemde jongen, zo vond George Weichmann die hem voor het eerst zag. George Weichmann was een inwoner van de stad Nuremberg. George Weichmann vond de jongen die hij zag zo vreemd omdat hij niks kon zeggen en omdat hij erge vieze versleten kleren droeg.

Omdat Kasper niks kon zeggen en praten hebben ze hem geobserveerd (hij zat in een cel). Ze onderzochten wat hij wel en niet kon doen en wat hij allemaal deed. Ze kwamen erachter dat zijn zintuigen erg goed waren, zo kon hij horen of er gefluisterd werd aan de andre kant van de kamer. Omdat hij niks kon zeggen en niet kon schrijven (behalve zijn eigen naam; Kasper) hebben ze Kasper leren praten en schrijven. Naast zijn zintuigen was zijn leervermogen ook erg goed zo kon hij al heel snel praten.

Zo vertelde Kasper waar hij woonde namelijk in een donkere kamer van 2.20m bij 1.30m bij 1.50m. Omdat de kamer maar 1.50m was kon hij zo zei hij nooit rechtop lopen. Zo werd ook duidelijk waarom hij niet kon praten en schrijven hij had namelijk nog nooit (behalve de laatste dagen in die kamer) contact gehad met mensen, dus zo kon hij ook niet leren praten en dus ook niet praten met andere mensen. Omdat er geen andere mensen waren kon hij ook niet leren schrijven. Kasper vertelde ook dat hij wel onderhouden werd maar dat hij niet wist door wie want telekens als hij wakker werd was er al water en brood in zijn kamer, ook waren zijn kleren verschoond en zijn nagels geknipt en zijn haar gewassen. Zoals ik al zei had Kasper nog nooit iemand gezien behalve in zijn laatste dagen in zijn cel, in die laatste dagen leerde de man zoals Kasper zei hem schrijven (alleen zijn eigen naam) en hem een paar woorden zeggen zoals: ‘Weiβ ich nicht’ en ‘Ein Reiter will ich werden, wie mein Vater einer war’.

Wat betekent: ‘Weet ik niet’ en; ‘Een soldaat wil ik worden, zoals mijn Vader er een was.’

Kasper werd erg beroemd zo erg zelfs dat er een speciale belasting werd geheven om alles naar Kaspers wens te maken, ook werd er een beloning gegeven aan de gene die meer te vertellen wist over de herkomst van Kasper. Omdat Kasper zo beroemd was en de mensen niet wisten wie hij was, kwamen er al gauw geruchten dat Kasper familie zou zijn van Groothertog von Baden, dit kwam omdat zo zeggen ze Kasper erg veel op de Groothertog von Baden leek.

Helaas was hij wel erg bekend geworden want op 14 december 1833 werd gestoken in zijn zij. Kasper kon wel zeggen hoe de man eruit zag maar niet wie hij was. 3 dagen later overleed Kasper, de man die hem vermoord had werd nooit gevonden, en dus niet opgepakt.

Wat is bekend over Kaspers Stamboom? Dit is het grootte raadsel van Kasper Hauser niemand weet echt wie de ouders van Kasper Hauser zijn. Er zijn vele verhalen over wie de ouders zijn zo zegt het Duitse Weekblad Der Spiegel dat Kasper uit Tirol (Oostenrijk) afkomstig is en dat zijn vader een Beierse soldaat zo zijn geweest. Andere mensen denken dat Kasper een kind zou zijn van Karl von Baden maar na DNA onderzoek is gebleken dat hij dat niet is geweest.

Hoe Kwam Hasper Hauser aan de bijnaam ‘Kind van Europa’? Er waren een heleboel mensen in Kasper Hauser geïnteresseerd niet alleen de mensen in Duitsland maar ook in Nederland, Frankrijk, Spanje zo`n beetje heel Europa dus en omdat niemand de echte naam en ouders van Kasper wist wordt Kasper Hauser nu ‘Kind van Europa’genoemd.

REACTIES

M.

M.

Beste Arjan, ik vind het een goeie recensie

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.