GPS

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 313 woorden
  • 18 mei 2001
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5
30 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen
GPS

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

GPS Als je nieuw bent in Nederland, ken je natuurlijk de weg niet. Dit vraagt veel tijd vooral als je niet of nauwelijks een kaart gebruikt. En ken je na een tijd de bekende wegen, dan zijn er altijd nog honderden of misschien duizenden dorpen en starten die je niet kent. Dit laatste zal je waarschijnlijk nooit lukken. Maar tegenwoordig kunnen wij van onze technologie de voordelen van gebruiken. Zoals de Global Positioning System (GPS). Of je nou lang of kort in Nederland verblijft, als je GPS gebruikt, zul je altijd zijn waar je wilt zijn, zonder de weg kwijt te raken.

Als heel Nederland zou overstappen naar GPS, is er ook een groot kans dat er minder files zijn. Als die kans groot is, zal de Nederlandse overheid het zeker steunen. Dus het kan goedkoper worden.

Hoe werkt GPS ongeveer? In de jaren 70 en 80 zijn vele satellieten om de aarde gebracht. Ze zenden een signaal uit en die kun je weer ontvangen met je apparaat in je auto. Dit systeem werkt zo precies dat je positie bepaald wordt met een nauwkeurigheid van ongeveer 10 meter!

Er kunnen wel een paar nadelen aan vastzitten. Ik heb zelf persoonlijk weleens meegemaakt dat het systeem niet (goed) werkte, omdat er een storing was. Dan zit je dus letterlijk vast als je zelf de weg niet een beetje kent.

Maar dit soort problemen zullen wel op den duur opgelost zijn, omdat het tijd nodig heeft om alle fouten te verwijderen. Het tweede probleem is en zal een tijd blijven, namelijk het feit dat het nog best duur is en het is verkrijgbaar bij nieuwe auto's. Als je een simpele auto wilt kopen, ben je net zo duur uit als alleen het apparaat kopen en in je auto installeren. Maar als iedereen inziet dat het echt wordt gebruikt en de voordelen weet, dan zal dit zeker goedkoper worden.

REACTIES

M.

M.

Beste PAYAM,

wat had je voor deze opdracht???

ltrzz
MAX

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.