Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Flat TV

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 491 woorden
  • 21 mei 2001
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De"FLAT TV" is een fantastische vooruitgang in de ontwikkeling van enorm grote schermen die heel dun en een prachtig haarscherp beeld heeft en je van alle hoeken kan bekijken" aldus een zegsman van Megafabriek "PHILLIPS"

Het is haast niet voor te stellen; een TV zo plat waardoor het lijkt alsof je een schilderij aan de muur hebt hangen. Een televisie met geluidsmogelijkheden van 120 watt, een televisie waarbij het lijkt alsof je je in de bioscoop bevindt. De zogenoemd FLAT TV gaat zijn entree maken over de hele wereld. Mega producent phillips brengt dit jaar de platte TV nog op de markt, ook opvolgers zoals Sony zal de "flat TV" op de markt brengen en geen twijfel mogelijk dat over enkele jaren in ieder gezin een vooruitgang zal plaatsvinden van gewone TV naar een platte TV. Deze verandering is mogelijk vanwege de nooit gebruikte techniek bij de gangbare televisie. Bij de platte TV namelijk, wordt er gebruikt gemaakt van een zogenoemd plasmascherm.

Een plasmascherm berust namelijk op een chemisch proces, een ingewikkeld proces, je kunt het min of meer vergelijken met de manier waarop fluorescerende lampen werken, er worden impulsen gediend van een hoog voltage toegediend aan een aantal van de in totaal circa 400000 pixels. Pixels zijn de, iets meer dan één vierkante millimeter grote, beeldelementen die worden gevormd op de plekken waar elektroden elkaar kruisen. Elke pixel zit in een apart kamertje gevuld met neon en xenon omgezet in plasma. Dat straalt dan UV-licht uit dat weer wordt gebruikt om UV gevoelige kleurfosfors te prikkelen. In betere woorden gezegd: Door de zogenoemd plasmatechnologie kunnen de schermen van de televisie groter worden dan de grootsten die er tot heden bestaan. Het is namelijk met de dag moeilijker om grote schermen te maken met de oude technologie die gebruikt werd bij de normale televisie. De grootste TV was gemiddeld zo'n 100000 gram zwaar en namen gigantisch veel ruimte in vergeleken met de omvang van een platte TV. Ook moet er gedacht worden aan de hoeveelheid informatie die binnenkomt op de TV. Om elk detail op een kleiner beeldscherm van, laten we zeggen, 100 cm te zien, zou je op ongeveer anderhalve meter van de beeldscherm af moeten zitten. Ook hier biedt plasmatechnologie de beste uitweg. Het biedt een goede beeldkwaliteit met een minimum aan ruimtebeslag. De ontwikkelingen gaan zelfs zo hard dat er wordt gefluisterd dat over enkele jaren misschien wel beeldschermen ontstaan zo groot als een kamermuur.

De platte TV is een handig product voor professionele gebruikers voor bijvoorbeeld het geven van een presentatie, het heeft namelijk de mogelijkheid om aangesloten te worden op een computer waardoor er grafieken, tabellen en eventuele 'voorlopige resultaat van een produkt'.

Er zit wel degelijk toekomst in de platte tv, ook al bedraagt het aanschaf van zo'n TV zo rond de 35000 Hollandse guldens, maar hiervoor krijg je wel bijvoorbeeld een beelddiagonaal van 105 cm. De prijs zal de komende jaren dalen, maar zal toch voorlopig wel prijzig blijven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.