Profielkeuze

Beoordeling 4.4
Foto van Hugo
  • Opdracht door Hugo
  • Klas onbekend | 570 woorden
  • 9 maart 2016
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
9 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdracht profielkeuze

Deze opdracht maak ik omdat ik aan wil tonen wat ik heb gedaan afgelopen periode en waarom ik uiteindelijk de profiel E&M heb gekozen.  Wij hebben in periode B van begin tot eind een test gedaan, deze test heet Qompas. Qompas Profiel Keuze is een methode voor havo en vwo. 
Het helpt jou bij het maken van de juiste keuze voor een profiel. 
Ook maak je kennis met beroepen en opleidingen. Aan de hand van opdrachten krijg je inzicht in jouw mogelijkheden. Je bouwt uiteindelijk een digitaal portfolio op. Aan de hand van dit portfolio bespreek je jouw keuze(s). Mijn mening is wel dat je vooral zelf moet kijken wat je wil doen, en welk profiel het best bij je past.

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op het profiel Economie & Maatschappij met daarin aardrijkskunde, wiskunde A en M&O. Mijn keuze is hierop gevallen omdat ik niks heb met de vakken natuurkunde en scheikunde, maar ik vind economie juist een super leuk vak. En mijn interesses liggen in de financiering, economie en Management.  Het profiel E&M past het best bij mijn interesses van alle profielen. Mijn familie heeft advies gegeven en hun meningen hebben gegeven welk profiel ze bij mij vinden passen. Verder heb ik natuurlijk ook nog met mijn oma gepraat over profielen en om haar mening gevraagd. Alle meningen die ik heb gehoord heb ik natuurlijk wel in mijn besluit meegenomen, uiteindelijk hebben alle meningen bij elkaar mijn keuze wel beïnvloed.

je zou voor dit profiel eigenlijk een beetje ondernemend moeten zijn en van organiseren moeten houden, want uiteindelijk is de kans groot dat je een leidende functie in het bedrijfsleven of bij de overheid krijgt. Je moet ook verstand hebben van de economie. Mijn verwachtingen bij dit profiel zijn toch dat profiel mij echt in de richting zet met wat ik uiteindelijk ook mijn beroep van wil maken. Dat ik meer leer van dingen waar mijn interesses in liggen, En dat ik ook uiteindelijk gespecialiseerd word in een ding wat ik leuk vind. Mijn verwachtingen van de bovenbouw zijn dat alles waar je eigenlijk goed in bent juist op een hoger niveau word getild. Dat je uiteindelijk dus heel veel kennis krijgt over die bepaalde vakken hebt. En dat alles een stuk moeilijker word gemaakt en dat je echt moet opletten en geconcentreerd bezig moet zijn met school.

Over 10/15 jaar zie ik mezelf aan het werk als een gezonde ondernemer met een eigen dildo bedrijf.

Met aardig veel vrienden om mee naar de klote te gaan die kunnen  steunen als ik dat nodig (bvb overmatig alcohol gebruik) heb. Verder wil ik dat ik bekend sta om mijn positieve uitstraling, en een hard werkende business man en iemand die van een goed feestje houd. Een business man die afentoe naar andere landen moet voor zijn werk en hierbij in het vliegtuig nog aan het werk is. Mijn energie gaat op in mijn werk en e feesten die ik bezoek maar buiten mij werk heb ik een vriendin en  woon ik met haar in een appartement in een stad waar we elke avond lekker onze relatie onder houden. Op dat moment heb ik nog geen kinderen (lang leven de condooms en anticonseptie middelen) maar later wil ik wel kinderen.

Door: Hugo Breuning H3B

2e

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Hugo