Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Beginmoment: Pesten

Beoordeling 0
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 399 woorden
  • 12 november 2014
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Ik doe mijn beginmoment over Pesten.

Ik ga het hebben over: Waarom ik dit gekozen heb, Wat het verband is met de godsdienstles en Wat het verband is met mijn eigen leven.

Waarom heb ik dit gekozen?

Ik heb dit gekozen omdat het overal voorkomt en vooral op school. Ik heb onlangs ook er een boek over lezen en het is heel erg wat er allemaal is gebeurd vooral hoe het eindigt. Ik heb dit ook gekozen omdat er veel mensen er wat aan willen doen, maar eigenlijk KAN je er niets aan doen. Zo heb je bijvoorbeeld op Ketnet de Move Tegen Pesten. Dit zorgt er voor dat je meer weet over hoe het pesten gebeurd, maar je weet er niet veel meer over. Je zal bijvoorbeeld niet onmiddellijk aan zelfmoord denken of erger. Ze zeggen ook vaak dat je eens moet praten met een psygoloog, maar dat helpt niet. Zij zeggen enkel en alleen dat je er je niets van aan hoeft te trekken. Hoe meer ze dat zeggen dat is te meer het slachtoffer het zich zal aantrekken.

Wat is het verband met de godsdienstles?

In godsdienst leer je praten over je gevoel en dan kan je altijd zeggen wat er scheelt. Je leert ook je mening uiten. Vaak durft een gepeste niets te zeggen omdat hij/zij dan denkt om uitgelachen te worden. Ze voelen zichzelf onzeker. Als de pester zelf een domme opmerking geeft lacht hij ook mee met de rest, maar hij/zij voelt zich even onzeker als jij. In godsdienst leer je misschien ook hoe je moet opkomen voor jezelf. Meestal zijn er een paar meelopers die meedoen met gepest omdat ze bang zijn om zelf gepest te worden. Ze willen de gepeste helpen, maar doen niets omdat ze bang zijn om ook gepest te worden. Daarom blijven ze in de buurt van de "Grote Pestkoppen".

Wat is het verband met mijn eigen leven?

Ik heb dit onderwerp ook gekozen omdat ik vroeger zelf gepest werd. Als ik langskwam begonnen ze altijd over: "de lange magere" of ons "skeletje". Nu probeer ik gepeste kinderen te helpen. Ik heb ook een pestgroep op fb: https://www.facebook.com/groups/1401360206746158/

Zo hoop ik om mensen te helpen met gedichtjes, tekstjes, foto's...

 

Dit was mijn beginmoment van godsdienst ik hoop dat je er wat van geleerd hebt!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.