Mobilieit knooppunt hoevelaken

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 809 woorden
  • 9 februari 2010
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 4
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Inleiding:
In deze schriftelijke toelichting vertel ik wat over belang van mobiliteit, oorzaken van files en verschillende oplossing bij Knooppunt Hoevelaken. Ook staan er 5 argumenten in waarom ik voor meer wegen ben bij knooppunt Hoevelaken.

Belang mobiliteit bij Knooppunt Hoevelaken:
Met mobiliteit bedoelen we het aantal verplaatsingen die worden gedaan tijdens een bepaalde tijd. De verplaatsingen kun je onder delen in de verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld van het wegbrengen van iemand tot het naar het werk gaan. Bij knooppunt Hoevelaken is er veel mobiliteit vooral rond de spits tijden. De mensen komen uit verschillende plaatsen. De meeste mensen gaan naar hun werk en moeten daarom over knooppunt Hoevelaken. De meeste mensen die over knooppunt Hoevelaken komen werken in of rond Amersfoort. De mensen die in en rond Amersfoort werken kunnen eigenlijk overal vandaan komen. Ze kunnen uit Nijkerk komen maar ze kunnen bijvoorbeeld ook uit Amsterdam komen. Het is heel vervelend voor mensen om in de file te staan. Mensen gaan zich snel ergeren en daardoor gaan ze minder opletten. Ook komen mensen vaak dan te laat op hun werk. Ook is het vervelend als mensen op tijd bij een afspraak moeten zijn en daar niet op tijd kunnen komen omdat er file staat.

Oorzaken van files bij knooppunt Hoevelaken:
Er zijn verschillende oorzaken van files bij knooppunt Hoevelaken. De belangrijkste oorzaak van files is dat er teveel auto's op weg rijden. Iedereen gaat tegenwoordig met de auto omdat het makkelijker is en omdat het fijner is dan openbaar vervoer. Vroeger waren er een stuk minder auto's op de weg. Dat kwam doordat mensen die nog niet konden betalen en doordat er veel minder auto wegen waren. Doordat er veel auto's zijn passen eigenlijk de auto's niet op de weg. Doordat er eigenlijk te weinig afvalt is passen de auto's niet op de weg. Er kunnen maar een bepaald aantal auto's overheen omdat er niet meer weg ruimte is. Deze weg ruimte is niet gemaakt omdat er niet op gerekend was dat er veel auto's over heen zouden rijden.

Verschillende oplossingsrichtingen voor knooppunt Hoevelaken:
Er zijn verschillende oplossingen voor het file probleem. Het belangrijkste is dat er meer asfalt komt kunnen er meer auto's op de weg en dus staan mensen minder in de file. De wegen bij knooppunt Hoevelaken kunnen worden verbreed, de A1 kan worden verbreed en de A28 kan ook worden verbreed. Deze 2 wegen kunnen verbreed zonder dat het milieu daar erg veel last van heeft. Het voordeel van deze verbreding is dat er meer auto's kunnen rijden en er zo minder file ontstaat. Een nadeel is dat misschien meer mensen juist met de auto gaan omdat ze weten dat er nu meer 'ruimte' is. Een andere oplossing zou natuurlijk zijn dat er minder mensen met de auto gaan, maar meer met het openbaar vervoer reizen. Het openbaar vervoer is duur, dus zou het een oplossing zijn om het openbaar vervoer goedkoper te maken zodat er meer mensen met de bus of trein gaan. Als er meer mensen met het openbaar vervoer reizen zijn de wegen een stuk minder belast en zullen er een stuk minder files ontstaan.

Argumenten:

“Als er meer asfalt kom zullen er minder files ontstaan”

Als er niet minder asfalt komt zullen mensen zich blijven ergeren en niet opletten en dus kunnen er ongelukken gebeuren.

Knooppunt Hoevelaken is een belangrijk knooppunt waar veel mensen komen en moet makkelijk bereikbaar zijn. ( bijvoorbeeld als er mensen naar hun werk moeten, dat is meestal in Amersfoort. De makkelijkste route is dan via knooppunt Hoevelaken)

Als we de snelweg verbreden heeft het milieu daar geen last van. ( Dat betekend dat het milieu niet onder de verbreding van de wegen zal lijden. )

De a1 en a28 kunnen verbreed worden zonder moeilijke problemen. ( Er worden geen lastige problemen verwacht met de verbreding. )

Er komen steeds meer auto's, dus als er meer asfalt komt kunnen we deze auto's allemaal kwijt.

Tegen argumenten:
Mensen kunnen ook gewoon met het openbaar vervoer reizen, in plaats van met de auto.

Door het verbreden van de a1 en de a28 word het milieu aan getast

Weerwoord

Het openbaar vervoer is duur, en met het openbaar vervoer kom je ook niet overal.

Er zijn oplossingen waardoor het milieu niet word aangetast, daar is naar gekeken.

Slot:
De conclusie is dus eigenlijk dat het van belang is dat er wat veranderd aan knooppunt Hoevelaken. Het belangrijkste doel moet zijn om de files bij knooppunt Hoevelaken weg te nemen. Er zijn een aantal oorzaken van de files. Het belangrijkste zijn de mensen die naar hun werk gaan 's ochtends en de vrachtwagens. Door irritatie van mensen kunnen er ook ongelukken gebeuren. Er zijn verschillende oplossingen, bijvoorbeeld de wegen verbreden, maar dat gaat heel veel tijd kosten. Het makkelijkste zijn de fly overs. Hier mee bouw je een soort van brug over de snelweg en kunnen mensen rechtstreeks over steken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.