Grondstoffen

Beoordeling 4.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 214 woorden
  • 23 mei 2001
  • 108 keer beoordeeld
Cijfer 4.1
108 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Fossiele Brandstoffen Grondstoffen zijn stoffen die in de grond zitten zoals aardolie. Alle fossiele brandstoffen komen voort uit aardolie. Die fossiele brandstoffen kunnen opraken dus we moeten er zuinig mee zijn.

Energiestoffen Er zit heel veel energie in de aarde. Deze energie is gevormd uit planten en diertjes tot aardolie. Dit noemen we fossiele brandstof. Het grote gebruik van fossiele brandstoffen kan schadelijk zijn voor het milieu. Aardolie is niet alleen de grondstof voor alle brandstoffen voor het gemotoriseerd verkeer maar ook voor alle kunststoffen. Als er goed aan hergebruik word gedacht bij kunststoffen is het niet echt milieu belastend.

Constructiestoffen De grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van voorwerpen zijn vaak hout, steen en klei. Deze zijn niet schadelijk voor het milieu. Metalen zijn minder direct aanwezig. Maar die kunnen wel omgesmolten worden tot nieuw materiaal.

Hergebruik Als er een produkt gemaakt moet worden moet er wel worden
nagedacht over de grondstof in verband met hergebruik. Maar je kunt ook gebruik maken van de statiegeldregeling zoals bij colaflessen en bierflesjes. Ook makkelijk is de inruilregeling die word gebruikt bij tv’s, wasmachines etc.. Je moet dan rond de ƒ 25,- meer betalen, als je de tv of dergelijke inlevert krijg je dat bedrag weer terug. Het is zeg maar een soort borg betalen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.