Binnenlandse migratie in de VS

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 579 woorden
  • 19 augustus 2010
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Binnenlandse migratie in de Verenigde Staten
Wat is na 1980 het patroon in de binnenlandse migratie van de Verenigde Staten en hoe kun je dat patroon herkennen?

Wat wordt bedoeld met Snowbelt?

De Snowbelt is het gebied ten noordoosten van Amerika, ook wel de Manufactering Belt genoemd. De naam Snowbelt komt vanwege de koude  temperaturen. De Snowbelt is ontstaan tijdens de industriële revolutie, toen draaide alles om de zware industrie. De Snowbelt groeide uit tot het economische kerngebied van de Verenigde Staten.

Wat wordt bedoeld met Sunbelt?

De Sunbelt is het zonnige zuiden en westen van de Verenigde Staten, oftewel de Costa Brava van de Verenigde Staten. De naam Sunbelt komt vanwege de warme temperaturen. De Sunbelt is de ideale plek voor bedrijven in de lichte industrie, die bedrijven gebruiken geen grondstoffen ze zijn dus niet plaatsgebonden, dus zoeken ze een lekkere warme plek om zich te vestigen. Zo ontstonden er nieuwe industrie gebieden zoals; Silicon Valley

Hoe is het migratiesaldo in de Snowbelt?

Migratiesaldo = het verschil in aantal tussen inkomende en uitgaande migranten. Rond de jaren 60 was het migratiesaldo in de Snowbelt negatief. Inmiddels is het migratiesaldo er al helemaal boven op.

Hoe kun je het migratiesaldo in de Snowbelt verklaren?

Rond de jaren 60 was het migratiesaldo negatief, dat komt doordat de
auto – industrie door een diep dal ging. Er ontstonden massaontslagen en er moesten investeringen gedaan worden die niet zo snel opgebracht konden worden, de steden waren vies en vervuild, en het was erg koud in de Snowbelt.

Hoe is het migratiesaldo in de Sunbelt?

In de Sunbelt is het migratiesaldo hoog dat komt voornamelijk door het mooie weer. Ook komt het doordat de industrie in de Snowbelt omlaag ging. Daardoor gingen meer mensen naar de Sunbelt omdat daar ook een lichte industrie was.

Hoe kun je het migratiesaldo in de Sunbelt verklaren?

Veel mensen trokken naar de Sunbelt vanwege het mooie weer, en de hoge temperaturen. Je hebt er zachte winters en warme zomers, ideaal toch?
Maar het mooie weer is natuurlijk niet de enige reden, er is voldoende werk, er zijn veel universiteiten en onderzoeksfaciliteiten.

Welke staten in Sunbelt groeien extra sterk en waarom?

Veel mensen trekken naar de plaatsen; Florida, Arizona en Californië. Mensen zijn in die plaatsen gelukkig, ze leven in een rustige, veilige woonomgeving waar ze vele activiteiten kunnen doen en volop kunnen genieten van het mooie weer.

Hoe kan het binnenlands migratiesaldo van Californië negatief zijn, terwijl de bevolking snel groeit?

Er is voornamelijk buitenlandse migratie in Californië, meer buitenlanders trekken naar Californië om daar een betere toekomst te hebben. Ze vertrekken vanuit hun eigen landen om verschillende redenen; Politieke, Militaire en Godsdienstige redenen.

Welke verschillen zijn er tussen de etnische groepen?

Etnische groepen = groepen uit een bepaald land die zich allemaal bij elkaar vestigen en daar ook hun eigen cultuur en taal blijven behouden.
De verschillen tussen de etnische groepen zijn dat elke etnische groep zo zijn eigen taal en cultuur heeft. Er zijn dan ook veel etnische wijken in de Verenigde Staten.

Wat is na 1980 het patroon in de binnenlandse migratie van de Verenigde Staten en hoe kun je dat patroon verklaren?

Voor 1980 gingen veel mensen naar het noordoosten, maar na 1980 is dat veranderd. Veel mensen trokken naar het zuidwesten, omdat het daar veel warmer was. Rond 1980 kwam de computerindustrie in de Sunbelt op gang, ook hierdoor kwamen veel mensen naar de Sunbelt. Mensen de in de Snowbelt woonden verhuisden veel naar de Sunbelt als de economie weer een terugval had.

REACTIES

P.

P.

echt super ! het is heel goed verwoord en snap het nu beter

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.