Binnelandse migratie in Amerika

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 579 woorden
  • 18 februari 2009
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Binnenlandse migratie in Amerika

Hoe is het migratie patroon veranderd sinds 1980?
Van 1980 tot 1990 gingen er vooral mensen uit het noord-westen en het midden-westen weg, naar het zuiden en het westen. Daar was toen namelijk een positief migratiesaldo, maar dat veranderde na 1990. Toen gingen er nog steeds veel mensen weg uit het noord-oosten maar minder uit het midden-westen. Er gingen ook minder mensen naar het westen, maar het migratiesaldo bleef positief. Naar het zuiden bleven nog steeds veel mensen migreren. Na 1995 gingen er vooral mensen weg uit staten met grote steden. Zoals California, Illinois en New York.

Hoe komen die verandering na 1980?
Economie en klimaat zijn belangrijk voor migratie. Er vertrekken veel mensen uit het noord-oosten en het mid-westen omdat daar vroeger veel fabrieken waren, maar nu zijn die fabrieken verouderd en er is veel concurrentie uit Azië waar er steeds meer moderne fabrieken komen. Maar ook uit oost-Europa komt er steeds meer mconcurentie omdat ze daar gaan moderniseren. De fabrieken worden dus gesloten en de mensen die er wonen zijn daarom dus werkeloos. Die mensen gaan vooral naar het zuiden en het westen, naar de sunbelt. Want dat gebied is ideaal voor bedrijven in de dienstsector en lichte industrie, waar geen grondstoffen voor nodig zijn. Oudere mensen gaan vooral naar de staten Florida, Arizona en Nevada om van rustig te genieten. Die staten hebben namelijk een warm klimaat.
De Sunbelt en de Snowbelt
In de snowbelt waren vroeger de zware industrieën, zware industrie zijn hoog ovens en staal fabrieken. Want daar waren de grondstoffen voor die industrieën. Maar nu zijn die industrieën sinds 1980 aan het verouderen en er zijn concurrenten uit Japan en de rest van Azie, Europa en lage loon landen. Daarom verhuisde er veel mensen naar de sunbelt want dat was geschikt voor lichte industrie zoals computer industrie waar geen grondstoffen voor nodig zijn. Maar de computer industrie is ook aan het verouderen de laatste jaren. Dus dan krijg je dat mensen uit het westen en het zuiden naar het noord-oosten en het midden-westen gaan. Ik denk dat dat steeds zou gaan wisselen. Want de fabrieken in het noord-oosten worden ook weer een keer vernieuwd en dan verouderd de computer industrie in de sunbelt.
wat is na 1980 de patroon van de binnenlandse migratie en hoe kunnen we dat verklaren en waarderen?
Vlak voor 1980 waren veel mensen weer naar het noord-westen gemigreerd en was het zuiden weer minder voor de mensen. Na 1980 trokken de mensen naar het zuiden, omdat het klimaat daar warmer is. Toen kwam de computerindustrie in de groei die vestigde zich daar. Dat zorgde voor veel werkgelegenheid en er kon veel geld mee verdiend worden. Veel mensen gingen erheen. Het ging goed met de computer industrie, maar de nu gaat het wat minder.
Ik denk dat de mensen in de VS de hele tijd van de Sun Belt naar de Snow Belt en dan weer terug naar de Sun Belt en dan weer naar de Snow Belt zullen trekken. Want als de economie van het ene gebied inklapt dan gaan de mensen naar het ander gebied en de bedrijven die overblijven in dat andere gebied helpen de econmie er weer boven op en dan komen de mensen weer en dan gebeurt weer hetzelfde, de hele tijd door. Het is wel logisch om naar het gebied te trekken waar je het meeste verdient. Want als je arm word in een stad dan zal ik ook verhuizen.

Bronnen:
De geo lesboek
De geo basisboek
Internet
De grote bosatlas

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.