Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Wat moet er gebeuren om Afghanistan een goed ontwikkeld land te maken? Wat zijn de blokkades die Afghanistan hevig ondervindt?
Het probleem ligt in Afghanistan aan:

- Het onderwijs is slecht, weinig mensen (vooral vrouwen) hebben geen goed onderwijs gehad. Hierdoor kunnen zij dit niet verder beoefenen, en dus kunnen zij niet verder ontwikkelen. Veel Afghanen kunnen alleen beroepen beoefenen in de primaire sector. Zij hebben weinig kennis om de volgende sector(en) te kunnen betreden.
- Veel fabrieken en machines zijn vernield of beschadigd. Bovendien zijn veel huizen, scholen, winkels etc. beschadigd of vernield door de oorlogen die hebben plaatsgevonden, en die nog steeds plaatsvinden. Hierdoor is minder werkgelegenheid en een gevoel van onveiligheid.


- Afghanistan is een plek waar het nog steeds erg onrustig is, en de mensen hebben een gevoel van onveiligheid. De situatie in Afghanistan kan alleen beter worden, als de aanhoudende schietpartijen tussen de Taliban en het westen voorbij is. De Taliban, en andere radicale groeperingen, moeten ‘gestopt’ worden.
- Een probleem dat niet alleen in Afghanistan, maar ook in de meeste islamitische landen voorkomt, is de onderdrukking van vrouwen. Vrouwen hebben meestal geen of weinig rechten. De meeste vrouwen zijn nauwelijks opgeleid, en kunnen vaak geen baan vinden. Afghanistan is niet een plek waar variatie van werk is. Wat men in Afghanistan kan doen, is in de primaire sector werken. Niet alleen voor vrouwen geldt dit, ook voor mannen.
- Afghanistan heeft een vluchtelingenprobleem en een toeristenprobleem. Veel Afghanen vluchten naar Pakistan, Iran etc. Veel toeristen komen niet naar Afghanistan, vanwege het slechte situatie waar Afghanistan inzit. Afghanistan moet dus aantrekkelijk worden gemaakt.
- Andere landen hebben een groot invloed op Afghanistan. Met name Pakistan, Pakistan is het brein en het reservoir van strijders. Pakistan moet ook
- De (centrale) overheid in Afghanistan, de politie, soldaten, ambtenaren etc. is onder de mate. Er zijn interne conflicten, conflicten tussen bevolkingsgroepen enz. Hier is niet altijd eerlijk verdeeld, een eerlijke handhaving is onmogelijk in Afghanistan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.