Leesautobiografie

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 942 woorden
  • 21 augustus 2008
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
68 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Leesautobiografie

Om eerlijk te zijn hou ik niet echt van lezen. Eigenlijk is dat altijd al zo geweest. Toch werd ik als klein kind heel veel voorgelezen. Ik keek vooral naar de plaatjes en vond het geweldig om te luisteren.

Op de basisschool werd ik vaak voorgelezen door de juf. We moesten toen met zijn allen in een kring zitten. Ik weet niet meer waar die boeken over gingen dus ik kan er ook niks over vertellen. Vanaf groep 5 moesten we elk jaar een boek lezen voor een boekbespreking. Ik weet nog een paar boeken die ik toen had gelezen. Ik vond “Meester kikker” een heel leuk boek. Ik vond het een grappig en leuk boek. Er gebeerde veel grappige dingen in de klas. Het boek ”monsters te huur” vond ik ook een heel leuk boek. Het ging over monsters die bijna uitgestorven waren. De Monsters wonen in een spookhuis wat bijna gesloopt wordt. De Monsters moeten dan een manier verzinnen om geld te krijgen om het spookhuis te kopen. Het is een leuk en spannend boek. Er gebeuren grappige maar ook spannende dingen in, bijvoorbeeld dat de monsters bijna werden gepakt en dat ze moesten ontsnappen. Ook had ik het boek ”de kris danst” gelezen. Dat vond ik niet echt een leuk boek. Er gebeurde heel weinig in dat boek en ook niks leuks.
Toen ik op de basisschool zat, las ik vooral boeken die niet te dik waren. Ook las ik altijd de achterkant van de boeken om te kijken of ze leuk leken. Meestal leken de detectives me erg leuk. Vaak waren ze ook wel leuk maar soms ook niet. Soms gebeurde er niet veel en waren ze niet spannend.
Nu vind ik dat een boek spannend en een beetje grappig moet zijn. Ook moeten de boeken niet te dik zijn, want ik lees niet snel dus anders duurt het heel lang om het boek uit te krijgen en dan heb ik halverwege geen zin meer.
In de afgelopen drie jaar heb ik veel boeken gelezen. Vooral boeken voor school. Ook heb ik elke zomervakantie wel een boek gelezen. Meestal deed ik dat, omdat ik niks beters te doen had. Sommige boeken vond ik echt leuk zoals: Zwarte sneeuw. Zwarte sneeuw is een spannend boek vol met avonturen die de hoofdpersonen meemaken. Ook een leuk boek vond ik ”Op reis met de korilu”. Het is al lang geleden dus daar weet ik niks meer van. Het boek ”Gaten” vond ik ook een zeer leuk boek. Voordat ik het boek had gelezen had ik ook de film al gezien dus dat was nog leuker.
Gaten gaat over een jongen (Stanley) die werd beschuldigd dat hij schoenen had gestolen. Als straf ging hij naar een kamp. het was een kamp op de plek waar eerst een meer was. Ze moesten daar elke dag een gat graven. Dat moesten ze omdat de eigenaar van dat kamp weet dat er een oude schat ergens onder de grond ligt. Na een tijdje loopt een van de jongens weg. Stanley loop een paar dagen daarna ook weg. Na een dag lopen komt hij een oude boot tegen. Hij ziet dat die jongen die was weggelopen daar ook zit, ze besluiten om samen verder te lopen, opzoek naar vrijheid. Ze vinden na een tijdje een berg. Ze beklimmen de berg en boven aan de berg staan allemaal zoete uien. Die uien zijn heel voedzaam en daardoor blijven ze in leven. Ze besluiten om terug te lopen. Terwijl ze uitrusten in een kuil, vinden ze de schat. Ze worden gevonden en ze mogen weer naar huis.
Een boek dat ik niet zo leuk vond is ”Alle dingen van Daan”. Het is een beetje een raar boek en niet spannend. Het ging alleen maar over een heftigheidsgraad en dat vond ik niet leuk. Ook het boek “Zwendelaars”vond ik niet zo leuk. Het was wel een detective, maar het was niet echt spannend. Verder had ik nog een aantal boeken gelezen die ik ook niet zo leuk vond zoals: ”het rode koffertje”.
Mijn smaak is in de loop van de jaren een klein beetje veranderd. Vroeger hield ik veel van grappige boeken en detectives. Nu vind ik boeken die spannend zijn leuk. Ook boeken over moord of oorlog vind ik leuk. Grappige boeken vind ik nu niet zo leuk meer omdat er eigenlijk niks in gebeurd.
Ik Vind dat een goed boek niet te dik moet zijn. Ook moet het boek er aantrekkelijk uitzien met een mooie voorkant en een leuke achterkant met genoeg informatie. Het boek moet een spannend boek zijn en niet over liefde of drama’s gaan. Ook moet een boek niet te langdradig zijn. Boeken die eindigen zonder dat het echt stopt, vind ik ook niet leuk. Het moet wel een einde hebben, of het een goed of slecht einde is, maakt mij niet uit. In sommige boeken moet je ook heel lang wachten op vragen zoals: wie is de moordenaar? Dat vind ik ook niet echt leuk. Een goed boek moet dus spannend en niet te langdradig zijn.
Ik denk dat ik de komende tijd toch hetzelfde soort boeken blijf lezen. Ik vind dit soort boeken gewoon leuk en interessant. Misschien ga ik ook wel hele andere soort boeken lezen zoals boeken met het genre drama. Ik denk het eigenlijk niet maar je weet maar nooit.
Boeken die mij aantrekken zijn detective boeken. Ze zijn spannend, dat vind ik belangrijk. En ze zijn meestal leuk. Ook kan ik me dan meestal goed inleven in het boek. Oorlogs en actieboeken vind ik ook wel leuk. Die zijn meestal ook spannend en er gebeurt heel veel.

REACTIES

S.

S.

Leuk! ik moet ook een leesautobiografie maken en doe hetzelfde niveau als jouw! dus ik krijg inspiratie door dit goed te lezen

8 jaar geleden

L.

L.

ik vind het ook erg goed ik moet ook een leesautobiografie schrijven

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.