Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Leesautobiografie

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Leesautobiografie door een scholier
  • Klas onbekend | 725 woorden
  • 12 juli 2007
  • 36 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 36 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!
Leesautobiografie
In mijn leven heb ik al veel boeken gelezen, en soms hebben boeken mij al door moeilijke momenten geholpen. Dat is omdat ik altijd boeken lees om mij af te leiden of als ik me echt dood verveel. De relatie tussen boeken en mij is als volgt tot stand gekomen…

Toen ik een baby was heb ik waarschijnlijk nog met boekjes gespeeld zoals ‘’ De letters van het alfabet’’ en andere ‘’baby boekjes’’
Op de basisschool werd er ook altijd veel voorgelezen. We werden dan veel voorgelezen door de juffrouw of meester . Dan moesten de kleuters allemaal in een kring zitten en aandachtig meeluisteren. Jammer genoeg herinner ik me geen enkel boek meer die de meester of juffrouw daar heeft voorgelezen.

Maar de eerste keer dat ik mij herinner dat ik met boeken in aanraking kwam was toen ik ongeveer 5 jaar was… Tijdens mijn 5de levensjaar bracht ik voor de eerste maal een week door bij mijn grootouders. We vermaakten ons overdag met allerlei gezelschapspelen, kaartspelen, televisie kijken,… En elke avond van die week, net voor ik ging gaan slapen, las mijn grootvader me altijd een sprookje voor.. Ik kan me nog herinneren dat mijn grootvader altijd voor moest lezen uit een heel dik boek met een mooie kaft. Het boek stond vol met sprookjes, ik denk dat het boek ‘’De Gebroeders Grimm heette. Die momenten vond ik altijd de beste momenten van de week. Ik luisterde altijd heel aandachtig en kon me daarom heel goed inbeelden wat mijn grootvader vertelde. Net alsof het sprookje echt aan het gebeuren was.
Aan mijn 8 jaar kon ik al zeer goed lezen. Ik las regelmatig een boek in mijn vrije tijd en ging minstens 1 keer om de 2 weken naar de bibliotheek. Op school waren er toen ook 4 lesuren per week die besteed werden aan lezen. De klas werd daarvoor opgesplitst in leesniveaus, naargelang hoe goed iedereen kon lezen. Ik zat in de hoogste groep en de boeken die ik daar het liefste las waren de boeken van Anthony Horowitz. Mijn lievelingsboek van Horowitz is ‘’Point blanc’’.

In de basisschool was ik geabonneerd op ‘’Zonneland’’. Zonneland is een soort tijdschriftje voor kinderen. Het leukste aan die tijdschriftjes vond ik de strips op de laatste pagina’s.
Toen ik niet meer op Zonneland geabonneerd was, heb ik mij - om van mijn ‘’Zonneland verslaving af te komen – in de wereld van de strips geworpen. Vroeger las ik graag ‘’Suske en Wiske’’ en ‘’Jommeke’’. Nu ben ik overgeschakeld naar iets ‘’moeilijkere’’ strips zoals die van ‘’Kiekeboe’’ of Rik Ringers.

Vanaf het eerste middelbaar, ben ik beginnen minder te lezen. Want het lezen moest plaats maken voor nieuwe vrienden, school en hobby’s.
Als ik lees - wat ik af en toe wel nog doe - lees ik het liefst spannende detective romans. Het probleem is dat ik ook wel niet een te dik boek wil lezen. Dus als ik naar de bibliotheek of de boekenwinkel ga zoek ik meestal naar een niet te dikke detective roman. Onder zo’n niet te dikke detective roman versta ik rond de 120 pagina’s.
Wat ik vanaf mijn 16 ook graag ben beginnen te lezen zijn boeken over de problemen van jongeren van mijn leeftijd, liefst fictief geschreven. Boeken zoals die van Dirk Bracke vind ik meesterwerken! Vooral van het boek ‘’Het engelenhuis’’ had ik moeite om afscheid te nemen.

Een boek dat ik nog zeer graag zou lezen van Dirk Bracke is ‘’Het uur nul’’ omdat ik er al veel positieve commentaar heb over gehoord van mijn vrienden.
De zomervakantie was een nogal drukke periode dus in die 2 maanden heb ik maar 1 boek gelezen. De titel van het boek was ‘’ Waarom
mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen’’. Het boek
is zeer bekend in Europa en is geschreven door Alan & Barbara Pease.
Alan en Barbara zijn getrouwd en hebben de wereld afgereisd op zoek
naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en de redens waarom.
Ik heb veel bijgeleerd over de verschillen tussen man en vrouw dankzij
dit boek.

Verder heb ik nog geen idee van welke schrijvers ik nog wat ga lezen, maar wat ik al wel weet is het genre: detectives of problemen van jongeren. Of mijn smaak qua genre zal veranderen weet ik niet. Wel zal ik meer leeservaring hebben en een bredere kennis van wat er allemaal voor boeken zijn!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.