Het gouden ei door Tim Krabbé

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
Boekcover Het gouden ei
Shadow
 • Leesautobiografie door een scholier
 • Klas onbekend | 622 woorden
 • 3 januari 2016
 • 6 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
6 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1984
Pagina's
97
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Verfilmd als

Boekcover Het gouden ei
Shadow

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Aut…

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, …

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chauffeuren. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Het gouden ei door Tim Krabbé
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!
 1. Wat is de titel van je boek. Probeer te verklaren waarom het deze titel heeft.

  het gouden ei: Saskia vertelde Rex over een droom die ze als kind gehad had. Ze zat  in een gouden ei en vloog door het heelal.

  Wie is de schrijver en noteer enkele belangrijke biografische gegevens.

  Tim krabbe: Hans Maarten Timotheus is de echte naam van Tim Krabbé, hij is geboren in 1943. Hij is dus geboren in de oorlog en werd vooral bekend als schrijver en schaker.

  Al van jongs af aan houdt hij ervan om records te breken. hij begon op zijn derde al cijfers op de typemachine van zijn ouders te typen. In de jaren daarna raakte hij geïnspireerd door wielrennen en is hij begonnen met schaken. Ook daarin wilde hij zichzelf continu verbeteren. hij zei: Wielrennen is zonder enige twijfel de mooiste sport die ik ken, en schaken het mooiste spel’.

  Beschrijf de belangrijkste hoofdpersoon/hoofdpersonen.

  hoofdpersoon is Rex Hofman. Hij woont in Buitenveldert. aan het begin van dit verhaal is hij 33 en aan het einde is hij 41, in het verhaal word een een sprong gemaakt van ongeveer 8 jaar. Rex Hofman is medewerker van een wetenschappelijk tijdschrift. Hij houd heel erg van zijn vriendin Saskia

  Waar speelt het verhaal zich af? Heeft de plaats een functie in het verhaal?

  Het boek speelt zich af in Frankrijk, bij de autoroute vlakbij Autun. De vakantie speelt zich af in Italië

  Wanneer speelt het verhaal zich af? Heeft de tijd een functie in het verhaal?

  De verteltijd is 85 pagina’s. Het verhaal wordt niet in de juiste volgorde verteld. de hoofdstukken zijn niet geschreven in de volgorde dat ze gebeurden.

  Beschrijf gebeurtenis uit het boek die jou speciaal is bijgebleven. Leg uit waarom je voor deze gebeurtenis kiest.

  toen ze elkaar kwijt raakten was dat erg apart want wie gaat er nou naar een benzine station en verliest daar je vriendin das wel erg gek

  Beschrijf hoe de/een hoofdpersoon denkt, voelt en handelt en schrijf op wat jij daarvan vindt. Ben je het eens/oneens met die hoofdpersoon? Zou jij hetzelfde denken, voelen, handelen of juist heel anders? Hoe dan? Verklaar je antwoord.

  hij ging pas naar 8 jaar op zoek ik zou gelijk gaan zoeken want wie vergeet er nou iemand bij een tank station

  Vertel de inhoud van het verhaal in je eigen woorden.

  Het gouden ei gaat over twee mensen Rex en Saskia. die naar Zuid-Frankrijk gaan. Onderweg stoppen ze om te tanken. Saskia gaat er naar binnen en komt niet meer terug. Rex is haar vergeten en rijd verder. Na 8 jaar besluit Rex om te gaan zoeken. Hij plaatst een advertentie in de krant. Er reageert een Franse man, die Rex laat kiezen: 1 hij komt nooit iets te weten over de verdwijning van Saskia of 2 hij ondergaat hetzelfde. Rex kiest voor het laatste hij het moest weten. Hij rijdt met de man mee naar Frankrijk, daar moet hij een slaapmiddel innemen. Een kwartier later is Rex levend begraven. Niemand heeft ooit nog wat van Saskia of van Rex gehoord.

  Geef je eigen mening over de inhoud, de boodschap, of een ander aspect van het boek.

  ik vind het een erg raar en kort boek want met dit idee kan je makkelijk een boek van 150 pagina's maken

  Brief:

  Schrijf een brief aan de hoofdpersoon/personen waarin je ingaat op gebeurtenissen uit het boek.

  beste rex hofman,

  ik vroeg me af hoe je in godsnaam iemand vergeet of kwijt raakt bij en tank station. je let toch op je vriendin of niet? ik zou graag willen weten wat er precies is gebeurd maar dat kan niet, want je bent levend begraven

  je naam

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het gouden ei door Tim Krabbé"