Kunstbiografie

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas havo | 510 woorden
  • 10 september 2003
  • 54 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
54 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Kunstautobiografie

Musea: Vroeger toen ik nog klein was namen mijn ouder mij heel vaak mee naar een museum. Van die bezoeken kan ik mij nog veel herinneren. Een voorbeeld ervan is het “Nint” museum in Amsterdam zijn we meerdere malen geweest. “Spoorweg” museum en “Speelklok tot Pierement” in Utrecht was ook erg leuk om dat te zien. Het lego museum trok me vooral omdat ik thuis ook altijd met lego speelde met mijn broer. Je kon daar niet alleen kijken maar ook dingen zelf doen wat voor een klein kind veel leuker is om te doen. “Het Muiderslot” in Muiden was een van mijn favoriete musea, de middeleeuwen boeide mij al van kleins af aan. “Het Oranje” museum in Baarn was leuk omdat je miniatuur dingen kon zien van het koningshuis. Deze musea zijn mij erg bijgebleven.

Muziek & Televisie: Mijn eerste cd die ik zelf had was van kinderen voor kinderen, dat was helemaal te gek vond ik toen. Bij ons op de basisschool (de NBS) zat Majel Lustenhouwer, hij was de dirigent van kinderen voor kinderen. Op “de NBS” was hij dus mijn muziek leraar, en dus een van mijn eerste contacten met muziek. Toen der tijd was Telekids nog op de televisie met Carlo Bosthart en Irene Moors, met zijn tweeën brachten ze een CD uit dat smurfenhouse heette. Dat was meer het dansmuziek met een vette beat erin. Deze CD heb ik gedraaid om mijn kamer totdat die helemaal stuk was. Op vakantie kwam ik samen met mijn broer ook in de kleuterdisco, daar werd vooral de populaire dance muziek gedraaid. Mijn interesse ging toen meer uit naar R&B, Hiphop, Hardcore en Trance. Deze soorten muziek hebben mij jaren geboeid. Tot voorkort ben ik in aanraking gekomen met het Rock en Nederlandstalige muziek. Deze twee soorten luister ik vandaag de dag heel erg veel, meestal draai ik dit onder het aankleden en wanneer ik mijn huiswerk maak. (zelfs nu heb ik muziek op terwijl ik deze kunstautobiografie aan het typen ben) Nederlandstalige muziek wordt ook vaak in een kroeg gedraaid waar ik wel eens naartoe ga. Dat is erg gezellig en iedereen zingt als die de tekst kent in volle borst mee.

Hobby: Zelf beoefen ik de meest gespeelde sport in Nederland, namelijk voetbal. Dit speel ik al vanaf mijn vierde. Ajax is mijn favoriete club, ik ben wel eens naar een wedstrijd geweest in de tijd dat Patrick Kluivert, Edwin van der Sar de gebroeders de Boer. Die beleving was zo groot en zo mooi dat ik me die dag nooit zal vergeten. Zoveel mensen die met zijn alle voor maar een paar dingen komen gezelligheid, vermaak en aanmoedigen van hun favoriete voetbalclub. “De herdertjes lagen bij nachten” en nog meer liederen klonken door het stadion. De wave is een spektakel op zich zelf. Het gaat alleen als iedereen mee doet. De sfeer en een zijn met elkaar is onbeschrijfelijk en iets dat onze cultuur gelukkig heeft met deze sport. Hierbij ben ik trots op de Nederlandse cultuur en ieder die daar bij hoort.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.