Kunstautobiografie

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas vwo | 994 woorden
  • 17 januari 2002
  • 466 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
466 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

In mijn kunstautobiografie ga ik vertellen over de volgende onderwerpen: muziek, boeken, tv, films, posters en foto’s, mode, musea, theater, en mijn eigen culturele activiteiten, ik hoop dat zo een goed beeld van mijn culturele leven krijgt.

- muziek Vroeger heb ik veel Kinderen voor Kinderen geluisterd. In groep zeven en acht was ik een hele grote Spice girl fan, ik kende elk liedje uit mijn hoofd. Nu hou ik veel van muziek uit de top 40. Hiphop, R&B, en trance vind ik wel leuke muziekstijlen. Als ik uitga vind ik het het leukste in The Sound en The Stalker, omdat ze daar de muziek draaien waar ik van hou. Als ik me rot voel hou ik ervan om naar “jankliedjes” te luisteren, meestal knap ik daar van op.

- Boeken Ik lees graag. Ik heb alle boeken van Carry Slee gelezen, ik vind haar een geweldige schrijfster. Mijn favoriete boek is “Pijnstillers”, dat is ook geschreven door haar. Nu ik al haar boeken heb gehad lees ik veel thrillers en jeugdcrimi’s.

- TV Ik kijk niet zo heel veel naar de Tv. Het enige programma wat ik elke dag kijk is Goede tijden, slechte tijden, ik kan echt zonder dat programma. Verder vind ik het leuk om naar een goede film te kijken en naar spelprogramma’s zoals “Lucky Letters” en “weekend miljonairs”. Nu, met de ramp in Amerika, volg ik toch ook wel het nieuws, want ik wil toch wel graag op de hoogte blijven van de dingen die in de wereld gebeuren.

- Films Ik ga best wel vaak naar de bioscoop. Ik ga ook regelmatig naar de videotheek om een paar video’s te huren. Ik ben ook een aantal keren naar het Omniversum in Den Haag geweest, daar zie je de film overal om je heen, dat is wel gaaf. De eerste film die ik zag was Dombo, ik weet nog wel dat ik heel hard moest huilen toen zijn moeder dood ging. De film die ik echt geweldig vond is “The Sixth Sense”, over een jongetje wat dode mensen kan zien. De film zat zo ontzettend goed in elkaar, dat ik hem eerst niet begreep. Hij was ook nog eens onwijs spannend. Ik heb hem met mijn moeder in Antwerpen gezien, daar was het doek ook nog een levensgroot, zodat de film nog angstaanjagender werd. Om “American Pie”, “Road Trip” en “Scarymovie” heb ik echt in een deuk gelegen, die films vond ik ontzettend leuk.

- Foto’s Ik hou van foto’s. Mijn hele kamer hangt vol, en mijn agenda zit ook onder geplakt. Het zijn foto’s van vrienden, jongens uit mijn klas, mijn broertje mijn oppaskindjes en ga zo maar door. Er is geen een fotohokje in de stad waar ik nog niet in ben geweest. Mijn moeder heeft van mij allemaal fotoboeken gemaakt, ze plakt namelijk alle foto’s in, “voor later” zegt ze dan, ik denk dat ik een stuk of elf van die boeken heb. Het enige wat ik haat aan foto’s is de rottige schoolfoto, op de een of andere manier sta ik daar echt nooit leuk op, maar ja.

- Thuis boven de bank Wat een domme titel, wat hangt er bij ons thuis boven de bank? Ik geloof een schilderij met koeien wat een vriendin van mijn ouders heeft gemaakt. Verder hangen er in de kamer twee schilderijen van Jan Postma, die ik overigens wel mooi vind, en een naaktschildering van mijn moeder. O ehh ik weet niet of ze het wel zo leuk vindt dat ik dit opschrijf…

- Kleding Ik hou wel heel erg van mooie kleding, dat hoeft overigens niet te beteken dat het ook merkkleding moet zijn. Ik heb wel veel merkkleding, maar dat kan ik ook heel leuk combineren met kleding van bijvoorbeeld de Hennes en Mauritz. Ik krijg wel veel kleding van mijn moeder, daarom wil ik ook echt geen kleedgeld.

- Inrichting kamer Ik heb een lichtblauwe kamer met wit. Ik heb hem pas een jaar ofzo. Ik ben heel blij met mijn kamer. Het is de grootste kamer van het huis, op de woonkamer na. In mijn kamer staat een bed, en een bureau, een kast en een tafeltje met stoelen en ook nog een soort opmaak tafel met een spiegel, alles is in het blauw en wit, echt heel leuk. Mijn vorige kamer was ook best wel groot, die was mintgroen, maar dat vond ik niet meer leuk, vandaar.

- Musea Sorry, maar ik haat musea. Vroeger moesten mijn ouders me echt meeslepen naar het museum, nu hoef ik niet meer zo vaak mee. Ik heb er zo’n hekel aan, wat is er nou leuk aan schilderijen bekijken?? Musea waar je wat kan doen vind ik dan nog wel leuk. Op vakantie heb ik wel vele musea bezocht, ook een beetje onder dwang van mijn ouders. Sommige waren nog wel aardig, maar ik zou echt niet meer weten hoe ze heetten. Ik heb ook een museumjaarkaart, eigenlijk ben ik in best wel veel musea geweest, meer onder het mom van “dat is goed voor je culturele ontwikkeling” dan dat ik het zelf nou zo leuk vond. Het enige museum waar ik echt lol had was in het Tropen museum, want daar kon ik met mijn broertje zo leuk verstoppertje doen.

- Theater Ik ben de laatste paar jaar niet meer naar een theatervoorstelling geweest. Vroeger ging ik wel veel, naar de schouwburg en naar de toneelschuur en zo, ik vond het altijd enig. Ik kan me de namen van de voorstellingen niet meer herinneren, het is veel te lang geleden.

- Wat doe ik zelf? Ik ben net gestopt met dwarsfluitles, ik heb daar vijf jaar op gezeten, maar ik heb er echt geen tijd meer voor. Naast tennis zit ik nog op streetdance, dat vind ik erg leuk, want je leert goed dansen op leuke muziek en het is nog goed voor je lichaam ook.

De kunstautobiografie gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

- Wat doe ik zelf? Ik ben net gestopt met dwarsfluitles, ik heb daar vijf jaar op gezeten, maar ik heb er echt geen tijd meer voor. Naast tennis zit ik nog op streetdance, dat vind ik erg leuk, want je leert goed dansen op leuke muziek en het is nog goed voor je lichaam ook.

REACTIES

S.

S.

Je wilt dus zeggen dat merkkleding niet hoeft, maar je hebt het wel. Echt enig te combineren met iets 'simpels' van de H&M. Ik bedoel, de H&M is toch ook merkkleding? Het heeft immers een merkje. Jij bedoelt waarschijnlijk dat je liever in iets duurders loopt. Heb lef en combineer je Esprit shirtje eens met een leuk tweedehands rokje van de rommelmarkt.

19 jaar geleden

J.

J.

honderdduizend euro

7 jaar geleden

B.

B.

Mooi gemaakt. Goed Gedaan!

5 jaar geleden

J.

J.

ZIIIIEEEEKKK

4 jaar geleden

E.

E.

fortnite ass

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.