Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kunstautobiografie

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas havo | 1374 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
15 keer beoordeeld

Dans/ballet Mijn interesse voor dans/ballet is erg groot, ik hou van dansen en bewegen op muziek. Ballet heb ik vroeger nooit gedaan, maar als ik er nu over nadenk had ik dat wel graag gewild. Als ik vroeger ballet had gedaan en dus eerder was begonnen met dansen, dan was ik doorgegaan met dansen en was ik naar de dansacedemie gegaan. Maar dat is niet zo, en ik heb niet zo heel erg veel ervaring met dansen, op moeilijk gebied. Vroeger heb ik wel altijd geturnd, maar daar ben ik mee gestopt, omdat ik moest kiezen tussen doorturnen en in een lagere selectie dansen, of stoppen met turnen en dansen in een hogere selectie. Ik heb toen maar gekozen voor dansen, omdat mij dat leuker en interessanter leek. Maar nu heb ik er wel spijt van, omdat ik nu minder lenig ben als eerst en ik dus niet op moeilijker en leniger niveau, zoals dansacedemie, kan dansen. Verder ben ik wel eens naar een dansvoorstelling geweest en heb deed ik altijd mee aan de eindvoorstelling van de dansschool. Ook deden we wel eens mee aan wedstrijden en andere voorstellingen. Dat vond ik dan wel weer leuk om te doen, omdat je dan ook andere dansen ziet en zo weer wat nieuws leert. …Maar, ik ben sinds kort gestopt met dansen, dus ik zal me wel minder bezig houden met dansen, maar ik ga zeker nog wel naar voorstellingen en wedstrijden kijken. Cabaret Ik ben ooit naar een cabaretvoorstelling geweest van Bert Visscher en dat was echt heel erg leuk om te zien. Maar mijn interesse voor cabaret in een beetje matig. Ik vind het soms wel leuk om naar te luisteren of om naar te kijken op tv, vooral Najib Amhali, maar soms vind ik de grappen die ze maken een beetje grof of ik vind ze gewoon niet leuk. Een voorbeeld van iemand die een beetje grove grappen heeft is Hans Teeuwen. Af en toe is hij wel grappig, maar ik vind dat hij soms wel eens te ver gaat met zijn grappen. Ook kijk ik op tv heel vaak lama’s, dat is altijd wel grappig. Ik weet niet echt of De Lama’s nou bij cabaret of bij toneel hoort, maar ik heb het gewoon maar bij cabaret gezet. Ik zou zeker wel een keer naar De Lama’s willen.
Opera/Operette Opera is zéker niet mijn ding. Ik vind het wel heel knap dat die mensen dat allemaal kunnen, maar ik vind het zó saai. Ik zal dus ook nooit naar een Opera/Operette gaan. Musical Mijn interesse voor musicals is zeer groot. Ik ben al een paar keer naar musicals geweest. Vroeger ben ik ooit naar Miss Saigon geweest, maar daar weet ik bijna niks meer van. Ook ben ik 3 of 4 jaar geleden naar De 3 Musketiers geweest, maar dat vond ik niet echt zo’n leuke musical. Ik denk zelf dat dat was omdat ik het verhaal misschien nog niet helemaal begreep. En 2 jaar terug ben ik naar The Lion King geweest, dat was echt een super leuke musical. Leuke liedjes, leuk spel, veel dansen, mooie kostuums. Sinds die musical ben ik helemaal verliefd op musicals. 19 augustus ben ik naar Scheveningen geweest. Mijn moeder vertelde dat ze een mailtje had gekregen van iemand van mijn vaders werk. Het ging over de musical Tarzan. Mijn moeder en ik konden naar de musical Tarzan, op de 1e rang én met een dikke korting. Dat hebben we maar gedaan. Die musical vond ik écht gewéldíg! Het klinkt misschien een beetje over de top, maar ik vond ‘m echt super. Sindsdien weet ik dat ik iets met musicals wil gaan doen, achter of voor de schermen… Beeldhouwkunst Ik vind beeldhouwkunst opzich wel leuk, maar dan ligt het er wel aan wat voor beeld het is. Maar het maken van beelden vind ik leuker dan ernaar kijken. Het beeld in Den Bosch van Manneke Pis vind ik persoonlijk wel leuk en grappig om te zien, maar bijvoorbeeld het beeld van Jeroen Bosch op de markt in Den Bosch vind ik zelf helemaal niet leuk om te zien. Popmuziek Mijn interesse voor popmuziek is erg groot. Ik hou van muziek, om ernaar te luisteren maar ook om er iets mee te doen. De muziek die ik luister ligt altijd aan mijn stemming. Muziek van o.a. Beyonce, Fergie, Rihanna, Nelly Furtado, Gwen Stefani, The Pussycat Dolls, Timbaland en Justin Timberlake vind ik echt heel leuk om naar te luisteren. Omdat ik met dansen altijd één keer per jaar een solodans moest maken, moest ik dus altijd goeie muziek uitzoeken om een dans op te maken. Dit was niet altijd makkelijk om te doen, maar je leert er wel van. Want als je een liedje bijvoorbeeld twintig keer luistert, dan hoor je alle accenten op de muziek meer en dan let je ook meer op de aparte dingen in het liedje. Liedjes die ik bijvoorbeeld erg leuk vind zijn: - Beyonce – Green Light & Irreplaceable - Fergie – Big Girls Don’t Cry - Justin Timberlake – Love Stoned - Rihanna – Unfaithful & Shut Up And Drive - Timbaland, Keri Hilson & D.O.E. – The Way I Are - Timbaland & One Republic – Apologize - Justin Timberlake, Timbaland & 50 Cent – Ayo Technology Klassieke Muziek Klassieke muziek is niet echt iets voor mij. De instrumenten en klanken enzo vind ik opzich wel leuk, maar alles samen vind ik echt niks aan… Ik kan hier niet veel meer over vertellen.
Architectuur Architectuur vind ik leuk interessant, maar dan wel binnenshuis en niet van die oude gebouwen of fossielen opgraven ofzo. Binnenhuisarchitect spreekt mij wel aan, omdat je dan een huis of een kamer moet inrichten. Dat kan wel moeilijk zijn maar ik vind het wel leuk om een beetje te spelen met de plaats van meubelen etc. Rond de basisschool periode van groep 6 ongeveer, vond ik het erg leuk om samen met mijn broer een tekening te maken van onze eigen ontworpen kart baan. Film Ik kijk heel graag films, in de bioscoop of thuis. Ik houd van komische en romantische films, zoals bijvoorbeeld Just like heaven. Ook vind ik dans- en muziekfilms zoals: Drumline, Step Up, Save The Last Dance enz. Films zullen voor mij altijd iets leuks blijven en het zal mij ook zeker nooit vervelen om een leuke film zo vaak mogelijk te kijken! Vroeger keek ik veel naar kinderfilms en tekenfilms enz. Zoals Seabert, Calimero en Astrix & Oblix. Mode Mode, tja... Dat vind ik echt super leuk om iets mee te doen! Vroeger was ik heel erg vaak bezig om me te verkleden. Nog steeds ben ik veel bezig met mode, maar draag ik niet de kleding die echt in de mode is, bijvoorbeeld de hoge taille broeken. Zo ben ik dan weer niet, maar vind ik het wel gewoon leuk om het te bekijken of erover te lezen enzo. Toegepaste kunst Met toegepaste kunst hou ik me absoluut niet bezig en dat het ik ook nooit gedaan. Maar als ik een bijzonder voorwerp zie wat helemaal is bewerkt (en wat je toch nog goed kunt gebruiken) dan kijk ik er toch wel even naar. Dans/ballet Veel Toneel Matig
Cabaret Matig
Opera/operette Geen
Musical Veel
Schilderijen Weinig
Beeldhouwkunst Matig Popmuziek Veel Klassieke muziek Geen
Videokunst Matig Architectuur Weinig

Film Veel Mode Veel Toegepaste kunst Matig Waar houd je op dit moment het meest van en waarom? Nou op dit moment vind ik Musicals echt heel erg leuk. Waarom? Nou gewoon omdat het een combinatie van dans, zang en acteren is en dat is gewoon heel erg leuk om naar te kijken. Ook vind ik popmuziek vind ik erg leuk, ik luister namelijk heel erg veel muziek en vind het super knap hoe mensen zoiets kunnen verzinnen en dat zo uitbrengen. Waar zou je wel wat meer van willen weten en waarom? Beeldhouwkunst lijkt me opzich wel leuk om iets meer over te weten. Ik vind het heel erg leuk om bezig te zijn om iets met mijn handen te doen, als is het maar een kleien poppetje. Ik ben zelf ook heel erg perfectionistisch, dus als ik iets maak.. Dan moet het ook helemaal zo zijn zoals ik het in mijn hoofd heb.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.