Kunstautobiografie

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Kunstautobiografie door een scholier
  • 4e klas vwo | 1232 woorden
  • 21 september 2003
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
49 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Ik luister graag naar muziek uit de top 40. Hiphop, R&B en Rock vind ik ook wel leuk om naar te luisteren. Mooi muziek is voor mij een mooie melodie en een mooie tekst. Vroeger was alleen de melodie belangrijk voor mij, als het gewoon leuk klonk vond ik het al een mooi liedje. Nu ik wat ouder ben is eigenlijk de tekst belangrijker. In sommige teksten kun je jezelf herkennen en dan brengt het je dichter bij de muziek.

Ik heb geen echt favoriet wat betreft muzikant popgroep/componist/DJ. Niet iedereen maakt altijd mooie muziek, soms vind ik de muziek mooi en soms niet. Iedereen maakt gewoon andere soorten muziek met verschillende stijlen.

Mijn ouders en ik hebben een totaal andere smaak. Soms draai ik dan bijvoorbeel Rock of R&B en daar worden ze helemaal gek van. Rap liedjes vinden ze maar kattengejank en van Rock worden ze bijna doof. Mijn moeder houdt meer van Barbara Streisand, Celine Dion, Rod Stewart, en ook Michael Jackson. Mijn vader heeft meer wat met klassieke muziek, Bach, Mozart, Chopin, Dvorak (je schrijft het iets anders geloof ik), Verdi en anderen. Toch moet ik toegeven dat er af en toen wel een klassiek stukjes is dat ik mooi vind.

Ik vind het leuk om bijvoorbeeld naar soaps te kijken, maar dan wel Amerikaanse soaps ( ik vind die van Nederland zo nep). Ik kijk bijvoorbeeld vaak The Bold and the Beautiful en As the World Turns. Soaps hebben toch altijd wel iets spannends, ze zijn gewoon bijna ‘verslavend’! Als er weer eens wat gebeurt wil je gewoon weten hoe dat in godsnaam afloopt en kijk je elke dag weer. Programma’s als The Bachelor, Big Brother, Expeditie Robinson vind ik ook heel leuk om te kijken. Er zit toch altijd een beetje werkelijkheid in. Naar comedies kijk ik ook wel vaak, het is altijd weer lachen geblazen. Verder kijk ik naar MTV and TMF, daar is altijd leuke muziek en andere grappige dingen.

Soms kijk ik alleen en soms met anderen samen. Als ik met mijn zusje samen tv kijk word ik helemaal gek. Mijn zusje is 12 en wil altijd van die kinderachtige dingen kijken. Dan krijgen we altijd weer ruzie om de afstandsbediening. Daarom is het veel beter als ik alleen of met vrienden televisie kijk.

Ja, ik huur best wel veel video’s. Ik huur meestal films die in de bioscoop zijn geweest en die ik niet heb gezien, soms huur ik ook wel films die verfilmd zijn van een boek. Dat vind ik ook altijd wel leuk om te kijken. Pas geleden heb ik o.a. deze films gehuurd: -The Pianist -The Green Mile -Schindler’s List -The Gladiator -The Tuxedo -Signs -John Q. -Jeepers Creepers
Deze films heb ik allemaal aan het eind van de zomervakantie gezien. Ik verveelde me dood want iedereen was nog op vakantie.

Ja, ik ga weleens naar de bioscoop. Ik ben alleen heeel lang niet meer geweest. Vroeger ging ik echt heel vaak maar de laatste tijd niet meer. De laatste film die in de bioscoop het bezien was ‘Maid in Manhattan’ van Jennifer Lopez. Dat was geloof ik in mei. Ik kan me echt niet meer herinneren welke andere twee ik voor het laatst heb gezien. Meestal ga ik wel naar een speelfilm, of dramafilm, of films waar bekende/leuke acteurs in spelen.

Ja, ik kom heel vaak in de schouwburg. Ik ga het meest naar de Goudse Schouwburg en soms naar Carré in Amsterdam. De laatse voorstellin die ik heb gezien was op 16 september 2003. We (mijn ouders en m’n zusje) gingen naar ‘Carmen op Reis’ van Het Nationale Ballet. Het was echt heel erg leuk, het was niet alleen Carmen, maar eerst een stukje van Paquita, dan Solitaire (modern) was heel mooi, en dan pas Carmen. Paquita vond ik niet zo mooi, maar Solitaire en Carmen vond ik echt leuk. Wij gaan best wel heel vaak naar balletvoorstellingen omdat mijn zusje op het Conservatorium zit voor ballet. Het is dus zogenaamd goed voor haar ontwikkeling, dus daarom. Maar we vinden het allemaal heel leuk om te kijken hoor!

Ik heb eigenlijk nog nooit een popconcert meegemaakt, ik zou dat echt een keer willen doen. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om een keer naar de MTV awards te gaan. Dan komen alle leuke artiesten. Ik ben wel een keer naar een klassiek concert geweest. Dat was geloof ik 2 jaar geleden. En dat vond ik echt zo saai. Het was een piano concert, en ik moest perse 1 keer mee van m’n ouders. Nou dat was dus ook gelijk de laatste keer. Het heeft niks de piano zelf te maken ( ik speel zelf ook soms) maar ik vond het gewoon heel saai om er heel de tijd naar te luisteren.

Bij ons thuis in de woonkamer hangt een schilderij van Monet, die ene met waterlelies. Een schilderij van Degas, The Dance Class, en een van Dali. Verder hangen er 3 schilderijen die een kennis heeft geschilderd. In de keuken hangt nog een kunstwerk van 3 katten door Rosina Wachtmeister. Verder hanger er in huis nog heel veel foto’s die m’n moeder maakt ( haar hobby). In mijn kamer hanger er veel posters van beroemde artiesten. Er hangen ook fotolijstjes van mij en andere mensen. Foto’s van mijn gestorven (snik) kat. Een Amerikaanse vlag, een maskertje uit Venetie (heb ik deze afgelopen zomervakantie gekocht). Een maskertje uit New Orleans, en nog andere rotzooi wat niet zo belangrijk is.

Af en toen gaan we weleens naar een museum. Vooral in een vakantie. Mijn en zusje en ik vinden het meestal wel saai maar soms kan het wel leuk zijn. In de zomervakantie zijn we voor het laatst naar een museum voor moderne kunst geweest. Het was in Venetie, Het museum heette Ca’ Pesaro. Dit museum vond ik niet zo heel leuk maar ik weet nog dat we een keer in Spanje waren, toen zijn we naar Dali’s museum geweest. Dat vond ik wel heel erg leuk, Dali heeft een leuke aparte stijl die mij wel fascineert.

De kunstautobiografie gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Af en toen gaan we weleens naar een museum. Vooral in een vakantie. Mijn en zusje en ik vinden het meestal wel saai maar soms kan het wel leuk zijn. In de zomervakantie zijn we voor het laatst naar een museum voor moderne kunst geweest. Het was in Venetie, Het museum heette Ca’ Pesaro. Dit museum vond ik niet zo heel leuk maar ik weet nog dat we een keer in Spanje waren, toen zijn we naar Dali’s museum geweest. Dat vond ik wel heel erg leuk, Dali heeft een leuke aparte stijl die mij wel fascineert.

Ja, soms maak ik zelf ook weleens muziek. Ik heb vroeger op pianoles gezeten en het is best wel leuk om popliedjes op de piano te spelen. Soms schrijf ik ook weleens gedichten, alleen voor mezelf. Ik schrijf ze dan in mijn dagboek. Ik schrijf dan over dingen die gebeurd zijn of over dingen die mij op dat moment bezighouden. Deze ‘kreatieve’ uitingen betekenen niet zo heel veel voor mij. Af en toe achter de piano vind ik gewoon wel leuk, ik wil het gewoon niet verleren. Gedichten schrijven kan ik niet eens echt, ik vind het gewoon leuk om te kijken hoe ver ik kom als ik een gedicht schrijf over een gebeurtenis. (meestal niet zo ver)

Dit wil je ook lezen:

Opdracht 16

Veel Matig Weinig Geen
Dans/ballet X Toneel X
Cabaret X Opera/operette X
Musical X Schilderijen X
Beeldhouwkunst X
Popmuziek X Klassieke muz. X
Videokunst X
Architectuur X Film X Mode X Toegepaste kunst X

Op dit moment hou ik met het meest bezig met muziek, film, mode en dans. Muziek en film zijn gewoon leuke dingen om te doen in je vrije tijd. Mode is iedereen denk ik wel mee bezig, als je bijvoorbeeld uitkiest wat je aandoet of koopt. En dans komt doordat ik regelmatig een dansvoorstelling bezoek en het heel leuk vind om naar te kijken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.