ADVERTENTIE
Schoolexamens

Wist je dat je de boeken Examenbundel, Examenidioom, Zeker Slagen! en Samengevat ook heel goed kunt gebruiken bij het voorbereiden voor je schoolexamens?! Ze zijn momenteel in de aanbieding bij o.a. Bol.com.

Nu bestellen

Kunstautobiografie:Toen ik voor het eerst in de CKV les kwam, had ik geen idee wat dat inhield. Ik dacht dat het een vak was over musea, schilderijen en beeldhouwen. Later kwam ik er achter dat dat vak veel meer inhield. Alle dingen die ik met kunst heb gedaan komen in dit verslag, door middel van vragen.Vraag 1:

Ik werd vroeger heel veel voorgelezen. Eerst alleen door mijn ouders, later ook op de peuterspeelzaal. De boeken die ik me nog kan herinneren zijn:

* Jip en Janneke* Pluk van de Petteflet

* Dickie Dick

* Nijntje

* Sprookjes

* De grote en de kleine beer

* pinkeltje

Ik denk dat ik die boeken me nog kan herinneren door dat ik die boeken heel vaak te horen heb gekregen, en sommige kende ik uit mijn hoofd. Vooral Jip en Janneke hebben mijn ouders heel vaak voor gelezen. Dat vond ik heel erg leuk.Vraag 2:

Bij ons thuis staan er ongeveer 200 romans in de boekenkast. Ook staan er iets van 5 dichtenbundels. Ik heb van die boeken niet echt veel gelezen. Ik ben pas net begonnen met lezen van volwassen boeken, en aan de boeken in onze boeken kast ben ik nog niet toegekomen. Ook staan er niet echt boeken tussen die me leuk lijken om te lezen. Het is niet echt mijn smaak.Vraag 3:

Ik luister heel graag naar rock muziek, zoals de Red Hot Chili Peppers, en Linkin Park. Dat vind ik echt geweldige muziek. Ik luister ook wel naar popmuziek. Daar zitten ook wel leuke liedjes tussen, maar ik luister toch wel het meest naar de RHCP.

Vraag 4:

Mijn favoriete muziekanten zijn de Red Hot Chili Peppers, Linkin Park en Nickelback. Ook vind ik de meeste liedjes van Bon Jovi wel leuk. Als ik uit de pop muziek moest kiezen, vond ik Pink, en op dit moment Tatu erg goed. Hun muziek draai ik vaak als ik op de computer zit. Daar zit een downloadprogramma op, en daar download ik alle popmuziek liedjes. Soms ook liedjes van bijvoorbeeld de RHCP, want toen ik hun nieuwe cd nog niet had, wilde ik wel weten of die cd echt leuk was. En toen heb ik een aantal liedjes gedownload, en toen heb ik de cd gekocht.Vraag 5:

Ik heb absoluut niet dezelfde smaak als mijn ouders. Zij vinden mijn muziek maar herrie. Soms zitten er wel liedjes tussen die zij leuk vinden. Maar meestal niet. Zij luisteren meer naar zangers als Joe Cocker, en Eros Ramazotti. Dat vind ik niet echt leuke muziek. Vroeger toen ik klein was, vond ik de cd van Joe Cocker wel erg leuk. Maar nu niet echt meer, ik denk dat dat komt omdat ik nu zeg maar mijn eigen smaak heb ontwikkeld.Vraag 6:

Ik kijk best wel vaak tv. Ik vind het erg leuk. Maar vroeger keek ik veel meer, nu heb ik er veel minder tijd voor. Ik kijk vaak 's ochtends voordat ik naar school moet tv, en dan 's avonds weer. Ik kijk meestal met meerdere personen naar de tv. Ik kijk vaak programma's als GTST (goede tijden slechte tijden) en As The World Turns. Goede tijden volg ik wel zo vaak mogelijk. ATWT niet altijd. Dat is meestal zo dat ik daar per ongeluk op kom 's ochtends, en dan kijk ik wel verder.Vraag 7:

Ik zie best wel vaak een film in de bioscoop. Films die het meest indruk op mij hebben gemaakt zijn: Notting Hill, en The Sweetest Thing. Dat waren allebei hele leuke films. The Sweetest Thing heb ik nog niet zo lang geleden gezien. Ik hou vooral van komedies qua filmgenre. Soms vind ik een drama film ook wel leuk om te zien, maar ik kijk het liefst naar komedies. Ik huur ook vaak een video met vriendinnen. Dat is ook erg leuk.Vraag 8:

Ik kom niet zo vaak in een schouwburg of theater. Ik ben voor de zomervakantie wel naar Saturday Night Fever geweest. Dat was volgens mij de enige keer in een theater, maar dat weet ik niet zeker. Ik vond het erg leuk. Het was echt een geslaagde avond.Vraag 9:

Ik heb echt absoluut geen idee welke bekende gebouwen ik heb gezien. Ik ben wel een keer met een vriendin voor de 'gein' de Domtoren gaan beklimmen, dat was erg leuk. Maar verder heb ik echt geen idee waar ik ben geweest.Vraag 10:

Wat ik een opvallend mooi gebouw vind, is het gebouw van de Mormonen in Nederland. Ik zag laatst op het nieuws dat er een nieuw gebouw voor dat geloof was neergezet. Ik zag ook dat het een uniek gebouw was, want er bestaan bijna geen gebouwen voor Mormonen. Ik vond het een erg mooi gebouw. Ik ben er zelf dus niet heen geweest, maar op de tv zag het er erg mooi uit. Ik heb weet niet waarom ik het een mooi gebouw vond. Ik denk dat ik het wel mooie kleuren vond hebben. En het zag er volgens mij van de buitenkant erg stijlvol uit.Vraag 11:

Bij ons thuis hangt er niets aan de muur. Op mijn eigen kamer hangt er wel een poster. Het is een poster van de Sky Line van New York, hij is in het zwart/wit. Ik zag de poster hangen, en ik vond het gelijk een hele mooie poster. Ik was net van kamer gewisseld dus ik moest nog dingen aan de muur hangen, en toen heb ik die poster gekocht en in een lijst gedaan. Ik ben er nog steeds zeer blij mee.Vraag 12:

Ik ben best wel vaak in een museum geweest. Vroeger toen ik op de basisschool zat ging ik elk jaar op schoolreisje. Dan gingen we eerst naar een museum en dan naar een pretpark. Ik ging altijd met de klas. Ik weet nog wel dat ik het allemaal wel interessant vond en dat ik niet met tegen zin ging.Vraag 13:


Ik heb zelf wel een beetje ervaring met het beoefenen van kunst. Ik heb de afgelopen 5 jaar op dansen gezeten. Dat was erg leuk. Je leerde 2 keer per jaar een dans aan, en dan ging je die aan het eind van het jaar opvoeren in Figi. Ik ben nu van dansen af. Ik was wel weer toe aan iets anders.Vraag 14:


Volgens mij heb ik geen duidelijke opvatting met wat nou wel kunst is en niet. Met schilderijen heb ik het idee dat elk schilderij wel kunst is. Maar met boeken heb ik geen idee hoe je dat nou kan onderscheiden als wel kunst en geen kunst. Ook met muziek weet ik niet hoe ik van de Red Hot Chili Peppers. Ik vind dat echt geweldige muziek. Ik luister hun muziek al best wel een poos. Ik denk al zo'n 3 jaar. Ik kan ontspannen op die muziek, maar ook als ik boos ben dan kan ik me lekker uitleven. Hun muziek verschilt per liedje, en ik denk dat ik het daarom zo leuk vind. Hun muziek is zo verschillend. De ene keer weer heel snel de andere keer weer heel langzaam.Vraag 15:


Wat ik helemaal het einde vind is de muziek van de Red Hot Chili Peppers. Ik vind dat echt geweldige muziek. Ik luister hun muziek al een poos. Ik denk al zo’n 3 jaar/ ik kan ontspannen op die muziek, maar ook als ik boos ben dan kan ik me lekker uitleven. Hun muziek verschilt per liedje, en ik denk dat ik het daarom zo leuk vind. Hun muziek is zo verschillend. De ene keer weer heel snel en de andere keer weer heel langzaam.Wat ik van de inhoud van CKV verwacht:


Ik denk dat we vooral veel zelf moeten gaan ontdekken, ik denk dat we veel dingen moeten gaan bekijken, en zelf vragen maken. Ik denk dat ik er wel veel van zal leren over het onderscheid van wat nou wel kunst is en wat niet. Ik dacht dat het zo’n vak was, dat je de hele les uit een boek dingen over kunst moet gaan leren en vragen maken, maar tot nu toe valt dat nog heel erg mee.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.