Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Relaties

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 487 woorden
  • 31 juli 2008
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
3 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
• Welke liefdesrelaties zijn er?
- Alleen/ geen vaste relatie: die persoon wil gewoon de vrijheid hebben.
- Verkering: je hebt een vriend of vriendin
- Samenwonen: Je woont samen in 1 huis, je bent samen verantwoordelijk voor het huishouden.
- ‘LAT’: Dat betekend ‘Living Apart Together’ dat zijn mensen die apart wonen maar wel een relatie hebben.
- Huwelijk: Bij een huwelijk ben je gebonden. Je hebt elkaar plechtig beloofd voor elkaar te zorgen tot de dood jullie scheidt. Onder welke omstandigheden dan ook.

• Welke kenmerken heb je van vriendschapsrelaties?

- Wederkerige vriendschap: de vriendschap komt van 2 kanten. Beide partijen waarderen elkaar

- Welwillendheid: Je gunt elkaar iets, je gunt je vriend of vriendin het allerbeste en je hebt het beste voor elkaar over
- Transparantie: Je laat duidelijk zien dat je bevriend bent, bij vriendschap hoort dat je het van elkaar weet en dat je niet bang bent wat anderen daarvan zeggen.
- Hulpvaardigheid: Bij vriendschap hoor dat je de ander graag helpt.

• Kennissen, familie, klasgenoten etc. etc.

Met al deze mensen heb je een verschillende band. Met kennissen zal je minder hebben dan met je familie, alleen kennissen kun je verliezen door ruzie familie blijf je altijd, ook al heb je ruzie. Met je klasgenoten heb je een functionele band.
• Conclusie
De conclusie is dat je met iedereen een relatie hebt. Of het nou een bakker of een goeie vriend of vriendin is of iemand waar je alleen maar hoi tegen zegt, alle relaties verschillen.

Welke karaktereigenschappen beïnvloeden je vriendenkeuze?


• Erbij horen

Als je in de puberteit zit wil je er graag bij horen. Sommige mensen gaan zich anders gedragen om stoer te doen want dan krijgen ze veel vrienden en zijn ze niet eenzaam. Er zijn ook weer mensen die zich juist onderscheiden van andere mensen, door bijv. gothic te worden.

• Durven

Je moet dingen durven als je in een grote vriendengroep zit, je moet durven je eigen mening te geven en durven te praten. Als je veel durft zul je ook sneller kiezen voor mensen die extremere dingen doen. Die mensen zitten vaak aan de drugs en tabak. Als je niet veel durft zul je ook een rustigere vriendengroep kiezen.

• Buitenbeentje

Als je een buitenbeentje bent, ben je vroeger hoogst waarschijnlijk gepest omdat je iets hebt wat de groep ‘niet normaal’ vindt. Je kan door die problemen heel erg met jezelf in de knoop zitten. Je kunt je dan ineens heel anders gaan gedragen en stoer doen, zodat je denkt dat ze je dan niet meer pesten. Als je geen buitenbeentje bent, zit je waarschijnlijk ook niet met jezelf in de knoop en voel je je veel lekkerder.


• Onzekerheid

Heel veel pubers zijn in de puberteit onzeker over zichzelf, ze zijn te dik ze zijn te dun ze hebben lelijk haar en ga zo maar door. Dit komt doordat ze meer op jongens /meisjes gaan letten en er leuker uit willen zien voor hun. Later gaat dat weer over

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.