Eindopdracht blok 1

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 592 woorden
  • 9 juni 2001
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
70 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Iedereen weet wel dat er in de wereld veel verschil is tussen arme en rijke landen. In de wereld is die grens ook duidelijk zichtbaar. Als je het hebt over arme landen zeggen veel mensen al meteen: "Daar wil ik niet naartoe." Eigenlijk hebben ze dan niet echt goed erover nagedacht. je moet niet meteen naar de nadelen kijken, maar ook naar de voordelen. Je kunt het land daarom het beste eens beter gaan bekijken

Kosovo Als je diep in je geheugen graaft, zul je de armoede in Kosovo nog wel herinneren. Dat had erg te kamoen met deze armoede. Ik zou er in ieder geval nu niet naartoe gaan, maar ik denk dat veel mensen er zo over zullen denken. Er is in die tijd veel gebeurd in Kosovo. Toen heerste er een verschrikkelijk armoede; die armoede heeft meerdere oorzaken. Eén van die oorzaken is dat er toen net een zware oorlog was geweest en nu zijn ze druk bezig om Kosovo weer terug te brengen in oude staat. Het enige nadeel is wel dat er nu nog steeds af en toe geweld plaatsvindt vanwege de oorlog. NU worden er, tijdens het renoveren, ook veel massagraven gevonden.

Oost- Timor Ook Oost-Timor is er een goed voorbeeld van. Er heerste een paar jaar geleden een gigantische burgeroorlog en nu is het nog steeds zo. De mensen zijn dus heel erg bang voor het toenemend geweld op Oost-Timor, want er zijn allerlei aanvallen gepland. Het land werd ook geteisterd door aanslagen. de troepen van de VN zijn toen ingeschakeld en hebben gelukkig het geweld weten te bedwingen.

China Naar China zou ik ook niet willen. Er is op zich niets mis met het land, maar als je het beter gaat bekijken weet jet wel beter. Het heeft veel voordelen, maar er zijn wel degelijk nadelen aan China. Je hebt er bijvoorbeeld niet veel vrijheid om kinderen te krijgen, want als je er teveel krijgt, vermoorden ze de kinderen voor je ogen. Natuurlijk weet ook iedereen wel dat het land voortdurend geteisterd word door natuurgeweld zoals overstromingen, noodweer en aarbevingen. China is volgens mij ook een dictatuur en dan kan je denk ik niet normaal meer leven, want je moet je aan bepaalde regels houden.

Turkije Iedereen is ook wel bekend met wat er vorig jaar in Turkije is. De verschrikkelijke aardbeving en zijn hevige naschokken die kunnen komen in de periode na de grote aardbeving. Op dat moment zou ik er niet naartoe willen gaan uit angst voor de naschokken. Ik denk ook dat ik het leed niet aan zou kunnen zien van al die mensen die toen treurden om hun verloren familie, vrienden en kenissen. het is nu best armoedig omdat ze al het geld in het opnieuw opbouwen moeten steken. Het lijkt me wel weer een uitdaging om mensen te helpen bij het opnieuw opbouwen van alles.

Ierland Nu gaan we van alle armoede naar rijkdom. Get land waar ik juist wel naartoe zou willen (en intussen ook geweest ben) is Ierland. Dan bedoel ik niet het deel dat bij Groot-Brittannië hoort maar het deel dat onafhankelijk is. Waarom ik daar graag naartoe wolde is moeilijk onder woorden te brengen. Het zijn denk ik voornamelijk het landschap en de cultuur die mij enorm aanspraken, maar het eten is daar ook heel erg lekker. De muziek van het land spreekt me ook heel erg aan, omdat het een heel erg ontspannende werking heeft en dat vind ik heel erg lekker. de dans die bij de muziek hoort is ook heel indrukwekkend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.