Nostradamus

Beoordeling 7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 3e klas havo | 1270 woorden
  • 9 juni 2001
  • 134 keer beoordeeld
Cijfer 7
134 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Nostradamus

Ik zal het gaan hebben over het onderwerp profeten en als profeet zal ik Nostradamus nemen. Ik heb als informatiebron de film Nostradamus de voorspeller gebruikt. De uitgever van deze video is trendy video (regisseur word niet vermeld) het jaar van uitgave stond niet vermeld, maar uit de film kon je opmaken dat het verhaal verteld word in 1997.

Ik al nu eerst enkele dingen vertellen over Michel Nostradamus (Notre-dame) en voorspellingen die hij tot nu toe allemaal goed heeft gehad. Nostradamus is geboren in 1503 in Sint Remise hij is joods geboren en is later Christen geworden. Hij studeerde geneeskunde en astrologie, later verdiepte hij zich voornamelijk in de astrologie. Nostradamus is bekend geworden om zijn kwatrijnen in zijn boek deze kwatrijnen staan niet in chronologische volgorde en zijn in een mengeling van Frans Latijns en Grieks geschreven zo zijn de meeste kwatrijnen ook raadselachtig geschreven, dit alles omdat hij leefde in de tijd van de heksenjacht en een toekomstkijker zou op de brandstapel gegooid worden. Nostradamus is gestorven in 1566

De legende vertelt dat als je uit Nostradamus zijn schedel zou drinken je dezelfde kracht krijgt als hij, maar zo gaat de legende verder de gene die zijn graf schend zal sterven . Zo zie je in de film dat in de Franse revolutie drie dronken Franse soldaten zijn graf aan het openbreken zijn, in de kist ligt het skelet van Nostradamus en een bronzen plaat met een maand en een jaartal erop. Nostradamus had dus voorspelt wanneer zijn eigen graf geschend zou worden. De Franse soldaat drinkt wijn uit Nostradamus zijn schedel en word dodelijk geraakt door een verdwaalde kogel.

Nostradamus heeft een heleboel dingen voorspelt en zo heeft zelf de politie al een keer gebruik gemaakt van zijn voorspellingen(hier later meer over). Nostradamus heeft o.a. de dood van enkele koningen voorspelt, de grote brand in London, de familie Kennedy de eerste een tweede wereldoorlog en dit alles in details inclusief veldslagen en nederlagen. Als John F. Kennedy en/of zijn broer gewoon naar de voorspellingen van Nostradamus hadden geluisterd in het geval van John niet naar het Zuiden was gegaan dan hadden ze waarschijnlijk nu nog geleefd. Zo heeft de politie wel geluisterd naar de voorspellingen van Nostradamus. Zo schreef Nostradamus de verkeerde zal gestraft worden voor de moord terwijl de werkelijke dader achterblijft in het mistige woud. Nu er meer bewijs op tafel komt blijkt het toch dat de verkeerde is gepakt voor de moord op Kennedy. Na de foto’s van de moord bekeken te hebben blijkt er een figuur te zien te zijn met een geweer in de struiken(de werkelijke dader blijft verscholen in het mistige woud) .Nostradamus schrijft wel in zijn boek dat toekomst verandert kan worden als er naar hem geluisterd wordt.

Nostradamus voorspelt drie tirannen en deze noemt hij bij naam 1: Napoleon 2:Hitler 3:deze moet nog komen.Deze derde tiran komt dus in de toekomst Nostradamus voorspelt dat er nu nog twee pausen komen. Hierna zal er een atoombom vallen op Rome. Er zal een oorlog komen. Nu moeten we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt in deze oorlog en ook dit staat beschreven. De oorlog zal gestreden worden tussen Europa en Persië (Iran) oftewel tegen de Islam het strijdtoneel zal voornamelijk Europa zijn. Verschillende andere Islamitische landen zullen zich aansluiten bij Iran. Na de atoombom in Rome word er met een Miljoenen leger Europa ingetrokken dit alles te vuur en zwaard. De eerste zending soldaten word verslagen door de Fransen bij de Alpen later word Frankrijk ingesloten en staat de deur voor de Islam open in Europa. Europa word verslagen en er zal geen medelijden zijn van de grote kameel die nu drinkt uit de Rijn de Donau en de Loire. Ook Amerika ontsnapt niet aan dit alles. New York zal ook een atoombom krijgen. En de Amerikaanse bevolking zal gedwongen zijn zwavelhoudend water te drinken. Er zal een wereldwijde hongersnood komen en de mens zal gedwongen zijn menseneter te worden, kinderen zullen van de borst gerukt worden en de aarde zal krimpen. Deze derde wereldoorlog zal erger worden dan alle oorlogen in de geschiedenis van de mens bij elkaar. Rusland zal in het begin van deze oorlog neutraal blijven mede omdat Rusland de vierde grootste moslim concentratie heeft van de wereld. Later zal, zo zegt Nostradamus, de twee landen aan de arctische polen met elkaar een alliantie vormen, Het zuidelijke van de roden zal zich bij de barbaren aansluiten. Maar er is licht aan het eind van de tunnel, want zo zegt Nostradamus de alliantie van de roden en de witten zal triomferen. Zodra de alliantie begint slaat de angst in de harten van de Perzische barbaren. Uiteindelijk zullen wij winnen, de oorlog zal uiteindelijk 27 jaar duren. Hierna zal er een gouden eeuw aanbreken met universele vrede en verder gebeurt er weinig meer tot het jaar 3797. Dit is het jaar waarin de aarde zal vergaan.

Ik zal nu mijn eigen mening geven over het hele verhaal. Ik moet zeggen, hoe materialistisch ik ook ben ingesteld hier kan de grootste materialist niet omheen. Al de voorspelling kunnen geen toeval zijn. Het vreemde alleen is dat nog nooit iemand naar hem geluisterd heeft, zo was er koning die volgens Nostradamus op een jousting toernooi zou sterven. De koning besloot toch mee te doen, maar een gouden helm te dragen zodat de lans de helm niet kon doorboren en de voorspelde wonden niet konden plaatsvinden. Maar de lans brak af op de koning zijn borst en kwam onder de gouden oogkap terecht, de koning stierf. Ik vind dus dat er nu wel maar eens geluisterd moet gaan worden want als de derde wereldoorlog voorspelling uitkomt wat hij naar aanleiding van de andere voorspellingen zeker zal doen dan kussen we nu de handen van onze moordenaars. Want na het Christendom is de Islam in Europa al de grootste godsdienst. Het gene wat we dus aan het doen zijn is de vijand aan het helpen. Kijk nou maar in Nederland als je ziet dat het percentage allochtonen in de grote steden (Amsterdam Utrecht Rotterdam) over drie jaar al 60-40 in het voordeel van de allochtonen is, dan dit geen goede zaak. En nou is het wel zo dat niet elke allochtoon Islamiet is en het wil ook niet zeggen dat elke Islamiet de kant van Iran zal kiezen in de derde wereld oorlog maar toch klopt het niet. Het is naar om te zeggen maar Milosovich was in principe goed bezig. Kijk het valt natuurlijk niet goed te keuren op de manier waarop het gebeurt, want het bestoken van vluchtelingen met mortieren en tanken is een lafhartige manier van oorlog voeren die alleen maar bestraft mag worden met wat de NAVO gedaan heeft. Maar als je kijkt naar Rusland zie je het zelfde, in dit geval vallen de moslims zelf al aan door middel van veroveren en bomaanslagen plegen op civiele doelen(net zo laag als de daden van Milosovich). Ambon: Christenen tegen moslims. Filipijnen: Christenen tegen moslims enz. Dit zijn toch al duidelijk tekenen van het gelijk van Nostradamus en ik vind dat er nu al gelijk ingegrepen moet worden, want misschien valt alles nog te stoppen en komt er een universele vrede in de wereld zonder eerst een gruwelijk bloederige oorlog van 27 jaar. En dat is in principe wat er al jaren had moeten zijn een universele vrede tussen alle kleuren alle rassen en alle godsdiensten, want het hoeft namelijk niet dat de sterkste de zwakkeren overheerst, de stekste kan ook samenwerken met de zwakkeren om nog sterker te zijn…..of beter nog om niet meer sterk te hoeven zijn.

REACTIES

J.

J.

hallotjes!
ik moest een spreekbeurt afleggen vvor men examen nederlands. Ik moest iets kiezen die nu nogal in de actualiteit ligt (idd, van de aanslagen op amerika en zo, wordt er bij ons, in belgi├ź toch, veel over gesproken). Ik had wel enkele dingen van op internet gezien, maar meestal zeer moeilijk en wat te ingewikkeld voor mij. Daarom ben ik hier gaan zoeken en ik ben zeer blij dat ik jou werk gevonden heb, alles staat er duidelijk op, en een beke op mijn niveau, kweetet ja, kzijn wa simpel. Dus met deze zou ik je willen bedanken voor je werk!!!
-xxx-
jenka

21 jaar geleden

J.

J.

Hey Captain Sisko,

Ik heb je verslag gelezen over Nostradamus. Ik ben echt onder de indruk. Dit is echt interessant. Dit is een toekomstvoorspeller en hoeveel mensen op deze aardbol hebben zich verdiept in deze dingen? Maar weinig. We zouden het allemaal moeten weten, zodat we dingen kunnen voorkomen. Maar toch denk ik dat het allemaal zo voorbestemd is. Net als een horoscoop. 1 dag nadat ik geboren werd maakte mijn moeder mijn horoscoop. Er stond wel 6 x in dat ik een nare jeugd zou krijgen. Wat dus ook gebeurd is. Ze wist het dan wel, en wou het voorkomen, maar je ontkomt er gewoon niet aan. Het moet gewoon zo zijn. Ik denk dat het ook zo is met de voorspellingen over de Aarde. Maar niet over de voorspelling van de mens. Want tegen de tijd dat volgens Nostradamus de wereld vergaat, zijn wij allang ge-evacueerd naar een andere planeet. Dus wat zal er gaan gebeuren met de mensen zelf. Heeft hij het over het leven van de mensen? Of over de dingen die op Aarde gebeuren. Dit is toch wel een verschil. Of houd het bestaan van de mensen op, als het bestaan van de Aarde ophoudt, omdat wij dan toch verbonden zijn met onze thuisplaneet. Ik vraag het me af...Ik vind het echt leuk dat ik toch stiekum ff naar scholieren.com ben gegaan om te kijken of er iets interessants bij zat. En zeker, echt geweldig. Morgen ga ik meteen naar de bieb. Cool zeg!!!

20 jaar geleden

H.

H.

in je verslag word iets over een video vermeld,enig idee waar ik die kan vinden? we moeten namelijk een persoonlijk werk maken tegen 9 maart.
greetz han

19 jaar geleden

R.

R.

HET WAS EEN MOOI WERKSTUK JE HEB HET GOED GEMAAKT EN HET KWAM GOED VAN PAS GR RIEK DUYTS

19 jaar geleden

D.

D.

L.S.,
Per toeval, kwam ik jouw werkstuk tegen, in het Internet !
Afgezien, van wat taalkundige fouten, moet ik zeggen, dat je het onderwerp Nostradamus, en een mogelijke Derde Wereldoorlog, treffend hebt neergezet...!!!.
Maar OOK ZONDER VOORSPELLINGEN,
(Nostradamus, Het boek Openbaringen, van de Bijbel bijv.) kun je er gevoegelijk al van uit gaan, dat er op een korte termijn, of een iets langere termijn, er weer een derde Wereldbrand, zal gaan uitbreken...!
Simpelweg, omdat het inderdaad draait, om de Wereldheerschappij,(Grondstoffen,Geld,Militaire Macht,Overbevolking.)
Het belangrijkste is, dat zolang de Mensheid al bestaat, er NOOIT is geleerd, van de eigen geschiedenis, en als het al gaat om oorlog, wordt diezelfde geschiedenis, dan ook STEEVAST HERHAALD.... M.a.w., daar heb je, GEEN Profeet voor nodig !
De vraag is NIET, OF deze zal uitbreken, maar het draait MEER, om het WANNEER !
WANT GEBEUREN ZAL HET !!!
Het probleem is, dat ELK Geloof, dat hier op aarde wordt beleden, daarvan pretenderen ALLE, op zichzelf staande geloofsrichtingen, alszijnde het ENIGE, waarheidsgetrouwe geloof te zijn !Daaruit volgt, dat het Geloof, door de geschiedenis van de mensheid heen,ALTIJD AL, VOOR VALSE DOELEINDEN IS GEBRUIKT ....!!!Het feitelijke doel is MACHT, met het Geloof als VOORWENDSEL!
WELK Geloof, het dan ook moge zijn !!
Godsdiensten, zijn altijd VERBREIDEND van karakter, m.a.w. wie niet VOOR IS, IS TEGEN !
Denk bijvoorbeeld maar eens, aan de Kruistochten uit de Middeleeuwen, en of dat de Mongolen, van Djengis Khan, Atilla de Hun, Timoer Lenk, maar ook de Ottomanen (de Turken) voor de poorten, van Europa hebben gestaan!DE GESCHIEDENIS, HERHAALD ZICH, IEDERE KEER WEER !!!
Bovendien, bestaan er ook nog steeds, Maoistische , en of Marxistisch ingestelde
Politieke stromingen, die met slimme achterliggende gedachten, de deuren WAGENWIJD hebben opengezet, voor EEN TEVEEL, van mensen van buitenaf, die een andere orde, willen vertegenwoordigen, dan met wat HIER wordt gewenst .. !!!
GELOOF MAAR NOOIT, met wat er door EEN IEDER, in het openbaar wordt gezegd !! ZEGGEN kan men ZOVEEL, HET ZIJN DE DADEN, OF JUIST DATGENE, MET WAT MEN NALAAT, die als ENIGE waarheid gelden !
Omdat het Maoistische, alswel ook het Marxistisch- Lenistisch systeem, overal ter wereld "een beladen tintje" heeft, is het zogenaamd "afgeschaft"...DAT ZIJN MAAR WOORDEN, ONDERHUIDS bestaat het nog STEEDS, kijk maar naar Rusland en China..
Er komt slechts in de openbaarheid, met wat men alleen wil loslaten, het andere, moet ALTIJD PER TOEVAL WORDEN ONTDEKT, met wat NIET door de beugel kan..., OF HET DAGLICHT NIET VERDRAAGT !!
Het Kapitalisme, is evenmin het juiste antwoord, als antwoord op alle problemen..
Dat zie je nu, met wat er in Amerika, gebeurd is !Hoge, maar vooral OOK, ( LANGDURIGE werkeloosheid, EN HONGERSNODEN,) ZIJN DE ULTIEME VOORWAARDEN GEWEEST, VOOR HET UITBREKEN, VAN ZOWEL, DE EERSTE ALSWEL DE TWEEDE WERELDOORLOG ! Voorafgegaan, door slechte omstandigheden, die in 1928 leidde, tot de totale val van Wall Street. (De Beurskrach..)
HETZELFDE, GEBEURD NU WEER !!!!!!!
------------------------------------------------------------
De Media, hebben er altijd een handje van, om paginanieuws flink aan te dikken, MAAR NIETTEMIN, BLIJFT VOORZICHTIGHEID GEBODEN .......................!!!
Dit verhaal, komt in grote lijnen, op hetzelfde neer, als de achtergrondt, die jij met het verhaal over Nostradamus, hebt neergeschreven....!!!
Het is slechts, een uitbreidding daarop, MAAR WEL EEN BELANGRIJKE !!!
Het siert jou, dat je voor DIT onderwerp gekozen hebt, los van het feit, of men nu wel, of geen belang hecht, aan Nostradamus....!!
Het zegt, dat je met de wereldvrede begaan bent, en een tegenstander van bloedvergietten...
DE KIEM VAN ALLE KWAAD, zit 'em IN DE MACHTSWELLUST, in de hand gewerkt, door een wereldwijde OVERBEVOLKING ....!!
(DAT IS NU PRECIES, de " LEBENSRAUM" waar JIJ van spreekt, in jouw opstel !!
Ik voel mij net als JOU, aangetrokken tot dit onderwerp, en daarin vindt je dan ook de oorsprong, van deze reactie aan jou !!!
JE HEBT HET, UITSTEKEND GEDAAN !!

Met vriendelijke groeten,
Dhr. J.H.Troost,
Hellevoetsluis.

14 jaar geleden

D.

D.

Zo iets dergelijks staat er ook in de openbaringen van de bijbel het laatste boek van Johannes, de apocalyps die er aan komt de christ tegen de antichrist in Europa en inderdaad alle landen van noord Afrika en de andere landen gaan mee doen, nu plaatsen wij ook deze mensen nog bij ons hier in Europa dus is het nog makkelijker maar Israel zal ons te hulp komen maar wel met veel bommen enz., en dan zullen wij het winnen uiteindelijk maar dan is er nog maar een derde van de mensheid over en daarna komt er dan een duizend jarig vrederijk waar geen godsdienst meer is , groetjes van deze geïnteresseerde vrouw van bijna 81 jaar, Dinkie.

7 jaar geleden

P.

P.

De 3e wereld oorlog is al aan de gang sinds 11 september 2001. Interessant wat je schrijft over Milosevic, de grote boosdoener in het Joegoslavie conflict. Wat veel mensen niet weten is dat de meest bloederige oorlogen in dat lang zijn uitgevochten bij de laatste Islamitische overheersing in (Oost) Europa. Sterker nog de opperbevelhebber van het Ottomaanse (nu Turkse) leger werd na de nederlaag in Wenen in Belgrado terechtgesteld. Zolang de 3 sterkste legers (Turkije, Iran en Saoedi Arabie) in de Islamitische wereld niet 1 coalitie vormen hoeven we voor een echte grote wereld oorlog niet te vrezen. Maar ooit komt die coalitie er ben ik bang. Kijk naar de Islamisering van Turkije bijvoorbeeld.

6 jaar geleden

K.

K.

Misschien is dit dan ook wel interessant voor jou: https://yoo.rs/xandra/blog/nostradamus-1502548400.html?Ysid=24432

5 jaar geleden

K.

K.

Misschien is dit dan ook wel interessant om toe te voegen? https://yoo.rs/xandra/blog/nostradamus-1502548400.html?Ysid=24432

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.