twilight

Beoordeling 5.5
Foto van Naära
  • Keuzeopdracht door Naära
  • 4e klas vmbo | 1462 woorden
  • 9 april 2018
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Boekverslag

Twilight

Naära Troost

200/434 blz.

27-10-2017

1t/m10

Bella neemt afscheid van haar moeder Renée en haar nieuwe man Phil want Bella verhuisd naar forks. Forks is een stadje waar het veel regent waar haar vader Charlie woont al sinds hij nog met Renée getrouwd was.

 10t/m20

Bella heeft haar eerste schooldag in forks. Ze vond de school snel en kreeg haar rooster bij de administratie en ging naar haar eerste les. Ze heeft tijdens de lessen al veel mensen ontmoet bij wie ze zit in de pauze ook al weet ze niet zo goed meer hoe veel mensen heten. In deze pauze zag ze Edward Cullen voor het eerst.

20t/m30

Bella zit naast Edward tijdens biologie. Bella denkt dat er wat mis is met der omdat Edward zich zo raar gedraagt. Voor Bella naar huis ging deed ze boodschappen omdat Charlie geen eten had omdat hij niet goed kon koken. Eenmaal thuis ging ze koken en las en beantwoorde haar moeder der e-mails.

30 t/m40

Charlie en Bella zaten te eten en toen Bella iets vroeg over de Cullens. Charlie gaf haar een grote speech dat het goed was dat ze in forks wonen. Op school begon het te sneeuwen Bella had nog nooit in het echt sneeuw gezien en ze haatte het daarom deed ze ook niet me aan het sneeuwballen gevecht dat Mike organiseerde. Tijdens biologie stelde Edward zich eindelijk voor en Bella en hij maakte samen een opdracht en hadden een paar korte gesprekjes.

40t/m50

Bella vertelde aan Edward waarom ze naar forks is verhuisd.  Een dag later sneeuwde het heel hard in forks maar toch reed haar truck heel erg makkelijk door de sneeuw op school kwam ze erachter waarom. Charlie had sneeuwkettingen onder haar auto gezet. Toen ze daar stond te kijken kwam Tyler met zijn busje met piepende remmen op haar af. Gelukkig was Edward daar net op tijd en trok haar heel snel weg maar daardoor stootte ze wel haar hoofd en moest ze met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

50t/m60

Na het ongeluk in het ziekenhuis bleef Bella maar zeggen dat er niks mis is maar niemand lijkt haar te geloven. Tyler bleef maar sorry zeggen. Toen Bella eindelijk weg mocht had ze een gesprek met Edward want hij wilde haar niet vertellen wat er nu echt is gebeurd, hoe hij zo snel bij haar kon zijn en hoe hij het busje wegduwde met zijn hand. Hij liep boos weg en zij ging naar huis nadat ze weg mocht uit de wachtkamer met de halve school erin. Bella probeert uit te zoeken wat er echt is gebeurd tijdens het ongeluk want Edward had met zijn hand een deuk gemaakt in het busje.

60t/m70

Bella spoort Jessica aan om met Mike naar het dansfeest te gaan. Edward verteld dat Bella en hij beter geen vrienden kunnen zijn. Nadat Bella zowel door Mike en Eric is gevraagd voor het dansfeest heeft ze nieuwe plannen voor dat weekend en wil ze zo gauw mogelijk weg. Maar Edward blokkeerde de weg om op zijn familie te wachten en toen werd ze ook nog door Tyler naar het feest gevraagd vertelde ze hem ook over haar plannen om naar Seattle te gaan . De volgende dag deed Edward ineens heel aardig tegen Bella ondanks dat hij had gezegd dat het beter was als ze geen vrienden zijn.

70t/m80

Dit wil je ook lezen:

Edward vroeg of Bella met hem mee wil rijden naar Seattle. Later tijdens de lunch zat hij niet bij zijn familie dus Bella dacht dat hij naar huis was gegaan. Maar toen zag ze dat hij alleen aan een tafel zat en hij haar wenkte. Ze hadden een gesprek en Bella probeert uit te zoeken wat hij is. Waarom hij zo snel en strek is.

80t/m90

Tijdens biologie gingen ze bloed testen Bella voelde zich niet zo lekker bij het zien van dat bloed. Ze werd naar de verpleegster gebracht door Mike maar ergens halverwege kon ze niet meer en ging ze op de stoep zitten en later liggen. Toen kwam Edward eraan en hij nam haar mee naar de schoolverpleegster. Toen Bella weg mocht bij de verpleegster zorgde Edward ervoor dat ze niet naar gym hoefde en bracht haar thuis.

90t/m100

Toen Edward Bella thuisbracht vertelde Bella over haar moeder en Edward vertelde dat hij ging kamperen. De volgende de dag scheen de zon zoals voorspeld en dus ging Bella met een heleboel mensen naar het strand in la push. Op het strand maakten ze een groot vuur op de daarvoor al eerder gebruikte plek. Het vuur was blauw met groen. En daarna ging er een groepje naar de getijdenpoelen.

100t/m110

Bella kijkt naar de getijdenpoelen en wanneer ze terugkomt bij het vuur is de groep daar verdubbeld. Er zijn wat lokale bewoners bij gekomen waaronder Jacob de zoon van Billy Charlies beste vriend. Bella gaat met Jacob wandelen en hij verteld haar de geheime verhalen van zijn stam.

110t/m120

De keuzeopdracht gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

110t/m120

Bella had een nachtmerrie over de weerwolven en de vampiers uit Jacob zijn verhalen. Door Jacob zijn verhalen denkt Bella dat de Cullens vampiers zijn. Ze gaat op de computer op onderzoek uit maar ze vind niks bruikbaars. Ze gaat overstuur een wandeling maken en wanneer het gaat regenen gaat ze onder een boom zitten denken, "wat als de cullens vampiers zijn?"

120t/m130

Bella denkt dat de Cullens vampiers zijn en wil ze daar mee confronteren maar ze zijn de 2 zonnige dagen in forks niet op school. Bella wil wat afleiding en gaat met Jessica en Angela mee jurk shoppen in Port Angeles. Jessica verzet de afspraak naar een dag later en Bella gaat in de zon liggen en valt inslaap. De volgende dag ging Bella na school naar huis en daarna met Jessica en Angela mee naar Port Angeles.

130t/m140

Toen Bella in Port Angeles was met Jessica en Angela heeft ze hun geholpen met een jurk en schoenen uitzoeken. Maar ze hadden nog wat tijd over en Angela en Jessica gingen hun spullen in de auto leggen en dan langs de baai lopen en Bella zocht een boek winkeltje. Bella liep naar de verkeerde kant van de stad en werd door 4 mannen in de val gelokt. Maar Edward redden haar.

140t/m150

Toen Bella en Edward bij het restaurant kwamen waar Bella met Jessica en Angela had afgesproken gaan zij net weg dus neemt Edward bella uit eten. De bediendes hebben allemaal een oogje op Edward. Bella stelt Edward veel vragen bijvoorbeeld hoe hij haar heef gevonden.

150t/m160

Bella en Edward verlieten het restaurant. En Bella ging in de auto nog door met vragen stellen. Toen was het Edward zijn tijd voor vragen en hij vroeg naar haar nieuwste theorie over wat hij is. Bella verteld hem haar theorie en dat het er eigenlijk niet uitmaakt wat hij is.

160t/m170

Edward verteld Bella dat hij en zijn familie allemaal vampiers zijn. Maar dat ze alleen van dieren voeden. Dat hij iedereens gedachten kan lezen omdat hij een vampier is. Maar de hare niet. Edward belooft morgen op school te zijn en bij Bella te zitten tijdens de lunch.

170t/m180

Bella denkt dat de afgelopen avond een droom was. Edward haalt Bella op voor school. Bella moest Jessica alles vertellen over de afgelopen avond alles dat ze met Edward had gedaan. Bella vertelde Jessica dat ze Edward leuk vind en Edward luisterde mee.

180t/m190

Bella en Edward hebben samen lunch. Bella vraagt veel aan Edward over hoe het is om een vampier te zijn.  van welk dier hij het liefst bloed drinkt. En of ze en keer mee mag met jagen.

190t/m200

Bella en Edward maakten nieuwe plannen voor het weekend in plaats van naar Seattle gaan ze nu wat anders doen. En Bella wil per se rijden met haar truck. Edward zeg dat het de volgende dag zijn beurt is voor de vragen stellen.

Mening

I think this is an amazing book. I really like this book. But in the middle of the book there happens almost nothing Bella and Edward are most of the time talking about their lives. I think the book is well written. I did read the hole book in Dutch so I know Bella and Edward are staying together. I love the fantasy in this book really much because Stephanie Meyer didn't stay with al the original vampires. I think she did that very well. There are people who think that Bella should be with Jacob. I don't think that should happen because if Bella is with Jacob you ruin the story. My conclusion I liked the book.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.