Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schiphol

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • Klas onbekend | 437 woorden
  • 1 april 2004
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
18 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Keuze opdracht A Hoe ziet de toekomst van schiphol eruit. Schiphol ligt vlak bij Amsterdam wat zijn de voor en nadelen? Schiphol is de hoofdstad van Nederland, Amsterdam is dus een hele grote toeristenstad daar komen veel mensen op af, er wordt dus veel naar Amsterdam gevlogen. Schiphol ligt vlak bij het water dus kerosine kan snel worden geleverd (kerosine is brandstof voor vliegtuigen). Nadelen zijn er ook zoals: veel geluidsoverlast voor de mensen die dicht bij schiphol wonen dit komt doordat schiphol opgesloten licht tussen Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Hoofddorp en Zwanenburg. Deze plaatsen krijgen dus een flinke geluidsoverlast. Luchtvervuiling speelt natuurlijk ook een hele grote rol. Schiphol is makkelijk bereikbaar omdat er veel grote snelwegen om schiphol liggen en er liggen grote rivieren. Waarom wil Schiphol een mainport worden en b.v. het vliegveld van Brussel niet? Schiphol is een belangrijke economische bron voor Nederland. De luchthaven ligt gunstiger ten opzichte van Brussel. De luchthaven in Brussel licht veel minder centraal dan Schiphol en het licht ook niet bij de zee, hierdoor kan er dus weinig vervoerd worden via schepen. Nederland ligt centraal op de wereld kaart en word dus vaak gebruikt door buitenlandse bedrijven. Vanuit Schiphol is het makkelijk om goederen of passagiers te verplaatsen naar EU lande. Dit komt doordat de infrastructuur zeer goed is in Nederland. Schiphol ligt erg centraal zo is het dus gunstig voor Azië, Amerika en Europa. Schiphol ligt vlak bij de zee zodat de goederen snel weer perschip vervoerd kunnen worden. Ongunstig is natuurlijk nog wel dat er veel lucht vervuiling is bij de omringende plaatsen van schiphol en er zal altijd nog wel veel geluidsoverlast zijn. Vooral milieu problemen speelt een grote rol. Om schiphol nog verder uit te breiden zou je meerdere landingsbanen kunnen aanleggen. Ze willen ook grote afstanden van start en landingsbanen maken zodat het de geluidsoverlast en de druk vermindert. Het plaatsen van lange landingsbanen heeft ook nadelen het kost erg veel geld het heeft veel plaats nodig en hierdoor zal de natuur worden aangetast. Het voorstel voor een geheel nieuwe luchthaven, zou natuurlijk veel problemen kunnen oplossen, maar het kost heel veel geld. Het geeft natuurlijk nog meer luchtvervuiling en geluidsoverlast tenzij je het op een gunstige plaats legt waar weinig bebouwing is. Enkele voordelen zijn: er zal veel winst worden gemaakt het is zeer gunstig voor de economie van Nederland. De nieuwe luchthaven kan dan het beste geplaatst worden in een gebied waar weinig bebouwing is of waar veel bedrijven zijn die er geen last van hebben je moet nog wel rekening houden dat de nieuwe luchthaven in verbinding staat met schiphol.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.