Schimmel ontsnapt

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 339 woorden
  • 15 juni 2001
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5
30 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Nieuwe ‘aardbeien’-schimmel slaat toe

Groningen – Onlangs is er een nieuwe schimmel ontdekt in een supermarkt in Nederland. De schimmel heet A.P.-bes en laat alle producten in supermarkten naar aardbeien smaken.

De schimmel die onlangs is ontdekt in supermarkt De Edah in Haren blijkt goedaardig te zijn. Hij doodt alle giftige stoffen in voedsel. Zo dood hij bijvoorbeeld giftige stoffen op bespoten groenten. Er is alleen één maar: de schimmel laat alles naar aardbeien smaken. De schimmel heeft zich al binnen drie dagen over heel de provincie Groningen verspreid. Verwacht wordt dat volgende week heel het land besmet is met deze schimmel. Gelukkig is de schimmel niet schadelijk voor de volksgezondheid. De regering onderneemt al stappen om de schimmel te bestrijden. Als eerste hebben ze onderzocht waar de schimmel vandaan komt. De schimmel te zijn ontstaan in een lab in Haren. Mogelijk is de schimmel ontstaan door een reactie van het nieuwe POL-mengsel, waarmee ze de aardbeien besproeien en de aardbeien. Er worden nog diverse proeven met dit nieuwe mengsel uitgevoerd in het lab. De regering heeft nu ook al enkele maatregelen genomen. Zo is het lab in Haren gesloten. Ook wordt er vanaf maandag geen voedsel meer door de Nederland vervoerd de komende twee weken. Dit zal op korte termijn gevolgen hebben voor economie, omdat er zo veel te weinig omzet wordt gemaakt. Onze economie zal er op langere termijn geen schade aan ondervinden. Supermarkten moeten al hun voedsel dat ze binnen krijgen alvorens testen en besproeien met een antistof. De schimmel is al reeds onderzocht en wetenschappers zeggen dat het mogelijk moet zijn om de schimmel te bestrijden, maar dat kan wel enkele maanden duren. Er moet namelijk voor gezorgd worden dat de schimmel wel blijft bestaan, maar neutraal wordt, zodat hij geen aardbeiensmaakstoffen meer kan verspreiden. De overheid heeft al extra geld beschikbaar gesteld voor het onderzoek naar een antistof. Toch kan het nog minstens twee weken duren, voordat ze de antistof hebben ontwikkeld. Tot die tijd smaakt al ons voedsel dus naar aardbeien.

REACTIES

E.

E.

mooi stukje tekst > LEKKER OM TE LEZEN

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.