Ruimtevaart

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 212 woorden
  • 14 oktober 2001
  • 54 keer beoordeeld
  • Cijfer 3.8
  • 54 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Mars Global Surveyor

De Mars Global Surveyor (MGS) missie is de eerste succesvolle sinds het Viking programma in 1976. MGS werd gelanceerd in 1996 en arriveerde op Mars in november 1997, een paar maanden na de Pathfinder. Zijn opdracht is om Mars in kaart te brengen en meer te weten te komen over de topografie. De Mars Global Surveyor missie werd ontwikkeld om de "aerobraking"-techniek voor het eerst te gebruiken als een kritieke missiestap. De "Aerobraking"-techniek was succesvol gedemonstreerd in de laatste dagen van in 1998 Magellan missie naar Venus. MGS zou met een hoogelliptische baan de atmosfeer binnendringen en zijn snelheid minderen met behulp van de zonnepanelen.

Omwille van de langere "aerobraking"-fase, was het mogelijk om extra resultaten en foto's te namen van Mars tijdens het "Aerobraking". De Probe had al ontdekkingen over vulkanisme op Mars gedaan, en heeft de beste foto's kunnen nemen tot nu toe van Olympus Mons en Valles Marineris.

Het in kaart brengen zal 1 Marsjaar duren, of 687 Aardse dagen. Eens volbracht, zullen wetenschappers en missieplanners een eerste klasse bron hebben -- een complete hoge resolutie kaart van het Marsoppervlak met topografische details -- voor wetenschappelijke exploraties en toekomstige missies. Een extra punt is dat de MGS zal dienen als doorseinsatelliet voor de Mars Surveyor 98 Lander en toekomstige missies.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.