Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Krantenartikel meteorietinslag

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 315 woorden
  • 17 juni 2001
  • 45 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
45 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW

ANW: Keuzeopdracht C, Een meteoriet nadert…

Krantenartikel 1: METEORIET SLAAT IN ALS EEN BOM !! Miljoenen mensen dood, gewond, vermist en dakloos! Dit allemaal door de meteoriet die afgelopen nacht insloeg op Zuid-Spanje. Een gebied half zo groot als Nederland is bedolven onder het puin, steden zijn met de aardbodem gelijk gemaakt. Men spreekt over de allergrootste natuurramp aller tijden. Over de oorzaak van het inslaan van de meteoriet, tast iedereen in het duister. Alle wetenschappers staan voor een groot raadsel en hebben geen idee hoe dit zomaar heeft kunnen gebeuren.

Krantenartikel 2: Begin wederopbouw in Zuid-Spanje! De enorme chaos in de getroffen plaats in Zuid-Spanje is bijna niet meer te over zien. De overheid heeft nog niet een precieze oorzaak voor de ingeslagen meteoriet gegeven. Wel is bekend dat de meteoriet al bekend was, maar dat er van verwacht werd dat hij langs de aarde heen zou gaan. Hoe dat misverstand tot stand heeft kunnen komen wordt nog uitgezocht. De gemeente is al klaar met plannen te maken voor de komende nieuwbouw. De ‘bewoners’ die nu nog bij kennissen, en kleine toegewezen woningen overnachten, zijn erg boos; ze vinden dat de overheid zich niet met hun emotionele toestanden bezig houdt. De overheid is volgens hun alleen maar bezig met de oorzaak van de ingeslagen meteoriet en niet met de mensen die bijvoorbeeld hun familie kwijt zijn geraakt.

Krantenartikel 3: Spanje in rouw! Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat de meteoriet insloeg in Zuid-Spanje. De meteoriet eiste het leven van honderdduizenden Spanjaarden, Spanje is dus in rouw. In de plaats van de gebeurtenis zelf is bijna niets meer te zien van de vreselijke ramp die zich 20 jaar geleden afspeelde, maar overal in de straten is het vandaag stil. Vanavond om 7 uur wordt er een stille tocht gehouden, zoals ze dat al 20 jaar doen. Elk jaar staan de paar bewoners die nog in leven zijn er weer bij stil.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.