Hoofdstuk 6

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 4e klas havo | 343 woorden
  • 11 februari 2004
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
3 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Mensen op Mars, droom of werkelijkheid?

Men droomt al eeuwen van het reizen naar andere planeten en zonnestelsels, het ontdekken van andere werelden en leven. Er zijn veel boeken en films over gemaakt en toen bijna 30 jaar geleden de eerste mensen op Mars landen was het feest compleet. Nu wil men dit succes herhalen met een reis naar mars. Deze planeet is de enige kanshebber om ooit mensen op het oppervlakte te hebben omdat de andere planeten niet bereikbaar is voor de techniek van nu.

Men stuurt er nu marslanders zoals “oppertunity” en “spirit” naar het oppervlakte om te zoeken naar water. Deze robots zijn van de Amerikaanse Nasa, de Europese Beagle is na de landing spoorloos verdwenen. Na dit succes en de ontdekking van water op deze rode planeet wil president Bush nu ook mensen naar deze planeet sturen. Kosten: meer dan 5 miljard dollar, daar zouden een hoop mensen van kunnen eten en een hoop medicijnen van kunnen worden gekocht! Kortom geld verspilling en na de oorlog in Irak ook weer een “briljant” idee van deze grote “president”. Maar nu terug naar mars. Zoals eerder gezegd is bevestigd dat er water is op de planeet wat weer zou kunnen betekenen dat er ooit leven was. Als er restanten van leven zou worden gevonden is de kans groot dat we binnen 5 jaar op mars staan. Het grote probleem is dat mars erg ver van onze aarde verwijderd staat wel 523 AE oftewel 523 Astronomische eenheden. In kilometers is dit 523x149,6 kilometer, reken maar uit. Deze reis duurt meer dan een jaar en maakt een bemande vlucht dus erg moeilijk en riskant bijvoorbeeld door de hoeveelheid voedsel die mee moet, de leefruimte voor de astronauten, de zuurstof voorraad en wat als een astronaut ziek wordt of er een ongeluk gebeurd.

Kort gezegd gaat dit grapje veel geld, tijd en energie kosten en kan het zijn dat het nooit wordt voltooid, tot dan moeten we blijven dromen over andere werelden en levensvormen. Maar is dat het wel waard?

Bron: www.Nasa.gov
Onder het artikel: Marslander Oppertunity.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.